Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За/против задължителните зимни гуми

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За/против задължителните зимни гуми

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
    Естествено, ДА,
    ...
    Форума е 4х4 ориентиран, и доста колеги, а в момента и аз, карат с АТ-та.
    Какво правим при това положение ?
    Не искам да разводнявам темата, ама казуса не ми е ясен...
    Аз и в другата тема казах, че се чешаме за "нероден Петко". Докато не се разбере окончателно какво определение за "зимна" гума са родили кухите глави, всякакви коментари и гласувания са безпредметни, особено в офроуд форум. Ако всичко стигне само до по-общото означение "М+S" (а доколкото на мен ми е известно, снежинката не е официално приет символ в Европа или поне не беше до преди две-три години), то присъства и на всички "кални" гуми. От друга страна, чисто шосейните "зимни" гуми с много ламели и ниски блокове са абсолютно безполезни в размекнат дълбок сняг и киша, което е реалността до две седмици след по-обилен валеж навсякъде извън "основните пътни артерии", както ги наричат (без)отговорните фактори, да не говорим за извън асфалта.

п.п. Солта. дето я ръсят по пътищата е не по-малко опасна от "летните" гуми в дългосрочен план. Яде освен ламарините и спирачни, и горивни магистрали на повечето автомобили, причинява сериозни вреди на самата настилка (много по-големи от шиповете, примерно), а и екологично е малко бедствие...
    Последно редактирано от stargazer; 12-11-15, 07:47.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Против поредния маньовър. С по два комплекта гуми с джанти съм.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
        ....А защо застрахователите още не са се сетили да вкарат тази клауза в договорите е друг въпрос.Тогава и от закон нямаше да има нужда.
        Мдаа - със закон да регулираш нещо, което пазара може (ако има нужда) сам да го наложи е безсмислено....
        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

За зимните гуми ! Имам комплекти с джанти за всичките си автомобили...
          Но съм твърдо против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО им използване - затова гласувах ПРОТИВ....
          Защо някой например ще задължава баща ми, който ползва автомобила си вече само в хубаво време (за риба или да напълни минерална вода) да слага зимни гуми в определено от някой, (поради някакви си свои интереси) време?
          Защо някой ще ме задължава във Варна да слагам зимни гуми в началото на ноември (например)?
          Всяка година слагам зимните гуми в края на Декември (освен ако разбира се температурите не спаднат до <0С преди това)...
          Но това е във Варна... Ако бях някъде из балкана бих ги слагал навярно и Октомври ако условията са такива...
          И в момента ако имам по-продължително пътуване из страната/балкана късна есен/зима слагам зимни гуми по-рано - не се знае дали няма да срещна такива условия или времето да се развали за няколко дни...

Обаче това не означава, че трябва да ме задължават да ги слагам по нечия чужда преценка... Зимните гуми на джипа на мокро и сухо се държат доста по-зле от летните, и като спиране, и като управляемост...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Така де. Темата не е дали има полза от зимните гуми, а дали да са задължителни.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

ЗА!

Коментар

Аз съм против, иначе новите зимни са ми на джантите в гаража и чакат зима. Ма ще дочакат ли скоро...
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

Като се замисля , реално би трябвало да не ме интересува , защото аз без да чакам Властта да ме задължава , повече от десетилетие съм със зимни гуми през зимата - и на личните ми автомобили и на служебните .

От друга страна , ако тази поправка е насочена към повишаване на безопасността на движение през зимата , бих гласувал ЗА. Само че тя определено не е насочена в тази посока , а е чист формализъм ...което намирисва на намесени лобита и хранилка за Двайсетте Заплати На Пенсиониране .

Също така , една власт колкото е по-некадърна да управлява , толкова повече лостове за управление прилага със забрани , ограничения и задължения . А на мен това ми е омръзнало .

Затова гласувах Против .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Съответно ако сме против да се организира един протест пред парламента.
                    А не може ли преди протеста да пишем писмо на парламентарната група?

Коментар

Едно лирично отклонение, понеже нЕкои колеги бая се изпотиха от разсъждения - с какви гуми ще заминете за Германия ако ви се налага пътуване до там с личен автомобил?

П.П. Писмото като казаците до султана ли ще го пишем или по-цивилизовано?
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

За, но с ясна законова формулировка,не и в сгашния вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                          Кофти само,че с тези ,,органи'' закона няма да работи...
                          То това е и цялата интрига. Че каквото е работа на нашите Органи като цяло не работи. Поради което е уместно да им се възлагат възможно по-малко неща. Е, те са против.

Защото за тях ще работи. Ще имат още една линия по която да питат "какво ще правим сега", да отчисляват нагоре и да пълнят партийни каси.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            А не може ли преди протеста да пишем писмо на парламентарната група?
                            Чия парламентарна група?
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Против! Въпреки, че съм с нови зимни гуми... Само в 3 страни в Европа - зимните са задължителни - и между тях не са Австрия или Германия напр.
                              А не е като да нямат сняг... Просто поредното законо-полюциране... С това филма с "галошите" 2-ра употреба - дори и зимни - няма да се промени...
                              Последно редактирано от ivied; 12-11-15, 13:28.

Коментар

"...Защо някой ще ме задължава във Варна да слагам зимни гуми в началото на ноември (например)? .."

В понеделник 9.11 към 4:30 сутринта слизах към Варна по Аксаковския баир и на предпоследния десен завой , преди табелата ( нормално при сухо се минава с около 80-90 км/ч ) един човечец се беше завъртял и влязъл в канавката на насрещното платно - нямаше мъгла , дъжд , просто от температурните разлики асфалта се беше "олигавил" . Не че със зимни гуми не може да стане , но все пак шансът е по-малък .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X