От: За/против задължителните зимни гуми
Аз и в другата тема казах, че се чешаме за "нероден Петко". Докато не се разбере окончателно какво определение за "зимна" гума са родили кухите глави, всякакви коментари и гласувания са безпредметни, особено в офроуд форум. Ако всичко стигне само до по-общото означение "М+S" (а доколкото на мен ми е известно, снежинката не е официално приет символ в Европа или поне не беше до преди две-три години), то присъства и на всички "кални" гуми. От друга страна, чисто шосейните "зимни" гуми с много ламели и ниски блокове са абсолютно безполезни в размекнат дълбок сняг и киша, което е реалността до две седмици след по-обилен валеж навсякъде извън "основните пътни артерии", както ги наричат (без)отговорните фактори, да не говорим за извън асфалта.
п.п. Солта. дето я ръсят по пътищата е не по-малко опасна от "летните" гуми в дългосрочен план. Яде освен ламарините и спирачни, и горивни магистрали на повечето автомобили, причинява сериозни вреди на самата настилка (много по-големи от шиповете, примерно), а и екологично е малко бедствие...
Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe)
Преглед на мнение
п.п. Солта. дето я ръсят по пътищата е не по-малко опасна от "летните" гуми в дългосрочен план. Яде освен ламарините и спирачни, и горивни магистрали на повечето автомобили, причинява сериозни вреди на самата настилка (много по-големи от шиповете, примерно), а и екологично е малко бедствие...
Коментар