Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За/против задължителните зимни гуми

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За/против задължителните зимни гуми

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Как, аджеба, ще се внасят руски гуми, ако нямат предвидените по европейското законодателство етикети и маркировки?
    Предвидените в законодателството ги имат - товарен и скоростен индекс. До преди малко ги разглеждах. Сертификати за шум и "икономичност" вероятно също си имат. Ама М+S няма на ни един модел, поне от джиповите.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

магистралата от Бургас до Варна.
      Paunoff, кога я пуснаха тази магистрала и само там ли важат изказаните от теб фундаментални разсъждения?
      ILLEGITIMI NON CARBORUNDUM

Коментар

И аз да попитам, ако влезе този закон ще стане илигъл да си карам мотора ли?
        Враг усраине

Коментар

Позволявам си да покажа едно пасажче, което меко казано ме впечатли:

България на трето място в света по брой на загинали при катастрофи

19.09.2015, 16:39 (обновена 19.09.2015, 17:1
          news.bg

Годишно в света загиват над 1,3 млн. души, а в момента България е на трето място в света по брой загинали при катастрофи - 90 на всеки 1 000 000 души. За последните 10 години у нас са загинали 10 000 души - колкото населението на Сопот или Банско, а броят на ранените е равен на живеещите в Перник.
          Тази статистика представи председателят на УС на Българска асоциация на пострадали при катастрофи Владимир Тодоров пред участниците в Срещата на върха на министрите по пътна инфраструктура.
          По думите му загубите за икономиката у нас годишно вследствие на ПТП са около 2 % от Брутния вътрешен продукт или 1,2 млрд. лв.

И това при напълно задължителен за спазване закон и правилник за движение по пътищата
          ! Та, Петьо, ти обяснявай колко големи и отговорни хора сме ние и как ако ни оставят по-лабаво, сичко ше е у ред.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
            И аз да попитам, ако влезе този закон ще стане илигъл да си карам мотора ли?
            Моторите никой май не ги брои за през зимата. Поне вчера г-жа министърът спрягаше само леки автомобили и камиони.

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
            България на трето място в света по брой на загинали при катастрофи
            Коко, мога да се хвана на бас, че ако се направи разбивка на тая статистика лято/зима процентите ще са поне 80/20. Също и че няма нито един загинал на излизане от бензиностанция, където са наслагани повечето камери при ограничение 50км/ч.
            Последно редактирано от stargazer; 13-11-15, 10:21.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
              Моторите никой май не ги брои за през зимата. Поне вчера г-жа министърът спрягаше само леки автомобили и камиони.
              Абе, а велоидиотите и каруците?
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Народа тотално изтрещя. За какво му трябвали зимни гуми във Варна или Бургас?
                http://burgas.dir.bg/news.php?id=16014773
                Годината е 2014. Общини без ток, Бедствено положение в Руен, дървена ваканция, и затворени пътища. Съвет от пътната администрация да не се пътува.
                http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=469366
                Годината е 2010. Бедствено положение в Бургас. 21 Варненски общини без ток,затворени пътища. Участие на тежка бронирана техника за спсяване на бедстващи.
                http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=844964
                Годината е 2012. Силен циклон Добрич Силистра и Варна. 23 области код червено.
                Има идентични новини, 2014,2015 и 2013г. Всеки път едно и също,закъсали коли,камьони и т.н. Във Варна и Бургас вали късно, но завали ли става страшно. Навява за минути. Случвало ми се е да ме завари снеговалеж,сутринта не можех да отворя вратата на колата. Така,че не знам какво не вали във Варна,но това,че последните години Ноември и Декември няма много сняг,не означава,че времето е константно. Отделно закона няма как да е един за тия в София и Разград и друг за онези във Варна. Да не говорим,че има постоянно движение и хората пътуват. Миналата година почти нямаше сняг. Карах си зимните гуми почти 6 месеца. Е не са мръднали!

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                  ........ Във Варна и Бургас вали късно, но завали ли става страшно......
                  Не знам как е в Бургас, но районите на Варна, Добрич, Шумен, Разград, Силистра снегът не вали вертикално, а хоризонтално. И почнат ли навяванията, станат ли преспи, даже и зимните гуми не помагат. Трябват тежка техника, че даже с верижно задвижване.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                    То не е важно какво плещи министърката а какво ще пише в закона.

Паживоьом-увидим.
                    Враг усраине

Коментар

• От: За/против задължителните зимни гуми

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Колко градуса е у Филибето, майна?
                      25 градуса по ЦелзиЙ , копеуе . За мен е погода летная , ама по логиката на законотворците тва са зимни условия , щот ся сме след Първи НоемвриЙ .

ПС. Обаче мен мноо ме кефи ! Понеже в момента съм с чисто нови зимни гуми , на завой скърцат като у холивудски филм .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
                        Не знам как е в Бургас, но районите на Варна, Добрич, Шумен, Разград, Силистра снегът не вали вертикално, а хоризонтално. И почнат ли навяванията, станат ли преспи, даже и зимните гуми не помагат. Трябват тежка техника, че даже с верижно задвижване.
                        Съгласен, но отсечката Бургас-Карнобат-Петолъчката по стария път също е кошмар през зимата от коси снегонавявания. Преди години слагаха платна за снегозадържане и по-биваше. по магистралата не знам как е зимъска, но ми се чини, че не е по-различно. А не знам, защото не карам при снегове и фъртуни, освен ако не е форсмажория и не съм с добри гуми. Иначе ясно: "По-добре здрав и богат, отколкото беден, но болен" и в тази връзка зимни/летни, но и на "болният" му се живее, но с подържаща "терапия" и пак отиваме до "ЦПУ"...но поредното милиционерско насилие поражда взрив от реципрочна андрешковщина, което изпразва от съдържание и най-смисления закон, и пак в порочния кръг на гнусния сценарий на една мутренска групировка, която е взела управлението на територията на концесия...незнайно докога.
                        ILLEGITIMI NON CARBORUNDUM

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          25 градуса по ЦелзиЙ , копеуе . За мен е погода летная , ама по логиката на законотворците тва са зимни условия , щот ся сме след Първи НоемвриЙ .

ПС. Обаче мен мноо ме кефи ! Понеже в момента съм с чисто нови зимни гуми , на завой скърцат като у холивудски филм .

Я обясни моля тука на специалисторите по научному това скърцане какво означава като стабилност на колата в завой.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
                            Де мозък у чантажиите да го проумеят това и да сложат ветрозащитринте стени.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Я обясни моля тука на специалисторите по научному това скърцане какво означава като стабилност на колата в завой.
                              Цъ , нема ! Аз намекът съм го направил . Да се счита като задача за домашно по мислене .
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

И друго - много ми се иска да видя как ще изглеждат обществените поръчки за преобуване на всички държавни мпс-та, в това число полиция и Бърза помощ. В бюджетите им за тая година се съмнявам да има предвидени подобни пера. А те и без това са вечно на минус. И к'во - правим закон, ама спираме патрулките от движение, понеже не могат да го изпълнят ... или ги преобуваме, ама не остават пари за бензин.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X