Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

То поне дa имaхме зaвод зa гуми, че с тaкъв зaкон дa го държaт жив и просперирaщ.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Завод няма(вече), но пък вносители има... Все наши хора.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

• Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Гласувах против, защото да обвържеш вида на гумите с дати е доста безмислено. Обаче хич не е безмислено да са задължителни зимните гуми в зимни условия - снеговалеж, заледяване и т.н. Така хем няма да се налага да караме в слънчев топъл ден със зимни, и хем ако ще се заяждат полицаите да е основателно и превантивно в снеговалеж. А и ако с неподходящи гуми направиш бела, да си носиш и отговорност.

Мисля този вариант е добър за всички и всеки да си носи главата на раменете, да си избира гумите, колите и кога да кара.
        Последно редактирано от Jimi; 13-11-15, 23:25.
        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
        Drag Grand Canyon Daily
        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
        LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
          ...А и ако с неподходящи гуми направиш бела...
          И как точно ще докажеш че с "подходящите" гуми същата бела не би се случила?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Гласувах против, защото да обвържеш вида на гумите с дати е доста безмислено. Обаче хич не е безмислено да са задължителни зимните гуми в зимни условия - снеговалеж, заледяване и т.н. Така хем няма да се налага да караме в слънчев топъл ден със зимни, и хем ако ще се заяждат полицаите да е основателно и превантивно в снеговалеж. А и ако с неподходящи гуми направиш бела, да си носиш и отговорност.

Мисля този вариант е добър за всички и всеки да си носи главата на раменете, да си избира гумите,колите и кога да кара.

За мене това е най-разумното решение.
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 14-11-15, 08:02.
            Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Няма нужда да доказваш... Това е 'санкцията' и 'принудата' - да имаш едно на ум, че ако направиш беля при лошо време (сняг/лед - лесно доказуемо) с летни гуми, ще те одерат допълнително и то сериозно...
              Тогава народа би се замислил дали да шофира с такива гуми при лошо време. А в същия момент няма да има проблем и възможност за корупция през останалото време...
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Това е адската яма на българина - той винаги разчита че ще му се размине.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Това е адската яма на българина - той винаги разчита че ще му се размине.
                  Защото му се разминава. И защото трябва измитане на 'стачкуващите', и пълно преструктуриране с нов подбор, докато се достигне до резултат, в който знаеш, че ако си сгрешил/нарушил - няма да ти се размине...
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Няма нужда нищо да се доказва. Факта, че не си спазил законовите технически изисквания, би трябвало да е достатъчен.
                    Drag Grand Canyon Daily
                    LZ1JYM

Коментар

джими, това е наистина правна смешка. Или има някакво нормативно задължение, или не. А санкциите са за да не става беля, тя като стане има други.

Преди години на два пъти ми се случи да ме натресе отзад кола със зимни гуми и абс. Защото аз пък бях спрял навреме с летните дето бяха и стари. Познай кого щяха да глобят по твоята логика. Те не че не опитаха де защото втория път ударът отзад ме прати в предната кола а гумите ми си бяха аха-аха 1.6мм

Коментар

...
                        Преди години на два пъти ми се случи да ме натресе отзад кола със зимни гуми и абс. Защото аз пък бях спрял навреме с летните дето бяха и стари. Познай кого щяха да глобят по твоята логика. ...
                        При удар отзад няма как да обвинят друг, освен задния.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

добре че имах свидетели.

Коментар

джими, това е наистина правна смешка. Или има някакво нормативно задължение, или не. А санкциите са за да не става беля, тя като стане има други.

Преди години на два пъти ми се случи да ме натресе отзад кола със зимни гуми и абс. Защото аз пък бях спрял навреме с летните дето бяха и стари. Познай кого щяха да глобят по твоята логика. Те не че не опитаха де защото втория път ударът отзад ме прати в предната кола а гумите ми си бяха аха-аха 1.6мм
                            Е те понякога и крайпътните дърветата ги удрят. И да, трябвало е да си понесеш вина ако обстановката е била зимна.

Логиката е, че ако беше със зимни гуми вероятно щеше да си спрял по-добре и предната кола можеше да не пострада. Представи си, че беше беше пешеходец и половин метър е бил решаващ. Просто няма как вида на гумите да не е допълнителна предпоставка ПРИ съответните зимни условия. Другите условия, при които е настъпило произшестието, не се променят и наказанията за тях също. Така че, в случая, според мен е съвина и е трябвало с "бързака" да изплатите щетите на предния, ако той е бил със зимни, ако не всички сте виновни.

Друг е въпросът, че заради летните си гуми можеш да не се движиш с адекватна скорост в зимни условия и респективно да си предпоставка за произшествие.
                            Drag Grand Canyon Daily
                            LZ1JYM

Коментар

...

Друг е въпросът, че заради летните си гуми можеш да не се движиш с адекватна скорост в зимни условия и респективно да си предпоставка за произшествие.
                              Това пък е още по-голяма смешка.
                              Или има ограничение за минимална скорост което нарушаваш, или няма и всяка скорост в рамките на ограничението за максимална е адекватна и не можеш да я броиш за предпоставка, колкото и да ти се иска. Инак коя скорост е адекватна - твоята, моята, на дядо с по кило лещи на око, на 18-годишната със свидетелство от вчера, на 20-тоненн влекач или на малолитражка под тон заедно с навалицата вътре?
                              Всеки ще предпочете да се движи със зимни гуми при зимни условия, да гази с гумени ботуши в калта и да си сложи шапка когато духа вятър. Въпросът е защо се прави задължително и дали като си със шапка е изключено да настинеш?

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                                ....Въпросът е защо се прави задължително и дали като си със шапка е изключено да настинеш?
                                Едно еретично предположение ще изкажа - защото учЕните измежду нашите политици добре познават народните помисли и им е ясно, че на добра воля нищо не се случва в нашата мила РОдина освен ходенето до тоалетната!
                                Последно редактирано от коко келеша; 15-11-15, 07:15.
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X