Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Интересно какво толкова можеш да им объркаш в съхранението на автомобилните гуми.
    Ми, това :

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Трябва да са на сянка и при възможно по-постоянна и ниска температура. Обикновен затворен склад върши идеална работа.
    Предполагам не е без значение и какво друго има в същия склад например.

А много пъти нито са на склад, нито на затворен, нито на сянка, а вместо това например изложени на стойка, или просто сбутани на двора, понякога една върху друга. Понякога сменили няколко такива "склада".
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от lancione Преглед на мнение
      Искам да попитам какво правят с всички които през лятото карат със зимни гуми те също са не по малко опасни.
      Стават твърди от горещият асвалт,и стават много опасни през зимата.А за такива водачи ,мярки няма да има ,доколкото разбрах,което никак не е правилно.Няма ли водача усещане за отговорност,да кара с подходящи гуми зимно време ,за негова безопастност и на околните,ефект от тази мярка няма да има. За включените фарове постоянно ,също ми се струва ,че няма ефект за безопасността.Само където държавата печели от глоби,за забравени фарове.
      Последно редактирано от Geni E; 31-10-15, 01:56.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Това, че минаваме ГТП с по-големи гуми значи единствено, че тук все още е по-лабаво. Нормативните предпоставки за затягане вече ги има:

Слагането на гуми с размер, значително надвишаващ предвидения от производителя на автомобила, всякак се класира в параграфа "изменение на конструкцията", защото този значително по-голям размер на гумите оказва пряко влияние върху:
        - начинът, по който колата спира;
        - управлението и стабилността на колата;
        - предавателното число на трансмисията;

Да не говорим, че в нашия случай, за да поберем 33-ки, обикновено прибягваме и към изменения в окачването, които също могат да попаднат под въпросния чл. 3 ...

Така че, пак ти казвам, че, поне според мен, оправданието "няма зимни 33-ки" няма да върши работа.
        Само добавям че недай си Боже нещо стане Застрахователната компания няма да плати при изменение на конструкцията а те имат добри адвокати,много добри даже.
        Grand Vitra ddis 2008
        SEAT Althea XL tsi 2010
        Mitsubishi Canter

Коментар

Искам да попитам какво правят с всички които през лятото карат със зимни гуми те също са не по малко опасни.
          Аз си износвам зимните гуми лятото,не виждам къде е проблемът?Освен,че като мина през локва не поднася,тръгва и без да се замисля на трева
          За сезона слагам нови зимни с пресен дот.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

А кое им е опасното ?

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
            Аз си износвам зимните гуми лятото,не виждам къде е проблемът?Освен,че като мина през локва не поднася,тръгва и без да се замисля на трева
            За сезона слагам нови зимни с пресен дот.

И аз така .
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

По отношение на фаровете-наблюдавам у себе си следния психологически ефект-дотолкова съм свикнал с тях, че не ми ли свети насреща, все едно няма кола. Просто не я регистрирам, ако не е със светнати фарове.И много внимавам за това, особено при изпреварване

Коментар

Първоначално публикуван от 4wheel Преглед на мнение
                По отношение на фаровете-наблюдавам у себе си следния психологически ефект-дотолкова съм свикнал с тях, че не ми ли свети насреща, все едно няма кола. Просто не я регистрирам, ако не е със светнати фарове.И много внимавам за това, особено при изпреварване
                Това, когато го разправям ми се смеят
                Лятото и аз карам със зимни гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  Прочее, в едната от държавите-членки пътеводна светлина в примерите на нашите мъдри законотворци - Австрия, ВЕЧЕ Е ПРЕМАХНАТО изискването за целодневно и целогодишно светене срещу слънцето с фарове Това го констаНтирах през септември, вкл. изрично питах няколко местни, защо аджеба, не карат на фарове голяма част от колите. Обясниха ми, че в момента се води кампания против изискването за зимни гуми и са на път да го отменят и него. Щото народът масово почнал да кара целогодишно със зимни гуми, от което, гумите естествено, станали много по-опасни през зимата
                  Това сигура ще се случи и тук, ако се въведе законово задължитените зимни гуми, ама явно за катаджиите това е друдно за асимилиране.....
                  В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

То и друго ще се случи - бум на катастрофите.

"Ехх, к'о стана....?!? Ама аз съм с чисто нови гуми (зимни)..." - се чудеше един.
                    Ми стана, че си говедо и караш със 100 километра по заледен сняг! Но с вярата в "зимната гума"...

П.П.: А за фаровете: аз съм ЗА глобата да се увеличи драстично. Продължава да има маса тикви, които продължават да карат в 8 вечерта (или 6 сутринта) без фарове... Не мога да проумея защо е тая простотия!
                    Но за тях имам оправия: видя ли такъв - срещу него докато не излезне в банкета. Тъй де, той е излезнал с нагласата преднамерено да убива - давам му шанс да се преборим.
                    Последно редактирано от BulAf; 31-10-15, 18:12.

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
                      ....П.П.: А за фаровете: аз съм ЗА глобата да се увеличи драстично. Продължава да има маса тикви, които продължават да карат в 8 вечерта (или 6 сутринта) без фарове... Не мога да проумея защо е тая простотия!
                      .....
                      Продължава и простотията да не се подава " мигач" при предприемане на маневра . Също и простотията с една ръка да се държи мобилния телефон по време на движение. ... и много други простотии....и проблемът не е в дратичното увеличение на глобите , а в събираемостта им . Дори в сегашният им размер .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Geni E Преглед на мнение
                        Стават твърди от горещият асвалт,и стават много опасни през зимата.А за такива водачи ,мярки няма да има ,доколкото разбрах,което никак не е правилно.Няма ли водача усещане за отговорност,да кара с подходящи гуми зимно време ,за негова безопастност и на околните,ефект от тази мярка няма да има. За включените фарове постоянно ,също ми се струва ,че няма ефект за безопасността.Само където държавата печели от глоби,за забравени фарове.
                        Греда - прочети при какви температури се произвеждат зимните гуми или гумите въобще и кажи кога през лятото си достигнал поне половината от тези температури.
                        Това, че производители и дилъри на гуми проповядват нещо не значи , че отговаря на реалностите.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Geni E Преглед на мнение
                          Мноооого твърди стават.Сигурно затова се износват по-бърже от летните на сух асфалт
                          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                            Аз си износвам зимните гуми лятото,не виждам къде е проблемът?
                            По-шумни са, Бръмчат. Поне моите.
                            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

За по-шумни си е верно, ама до там. Е и леееееко вдигат разхода ама никой не те спира да вдигнеш малко налягането.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                                Греда - прочети при какви температури се произвеждат зимните гуми или гумите въобще и кажи кога през лятото си достигнал поне половината от тези температури.
                                Това, че производители и дилъри на гуми проповядват нещо не значи , че отговаря на реалностите.
                                Аз мога обаче да ти кажа че стареенето на гумите абсолютно си отговаря на реалността и зависи от температурата. Даже доста зависи - грубо казано от 15 до 25 градуса стареенето се ускорява двойно. Още 10 градуса - още двойно и стана четворно. Като се напече от каране бързо - и там бонус.

Даже на село на трактора му покриват гумите с парцал като няма да го ползват. Щото ги пече Слънчицето родно и им прави "ламели" за зимата. Отделно приносът на светлината в цялата работа ама отидохме много напред.

Гумата хубаво се изпича при 250 градуса ама това са нещо като секунди и много важно: в отсъствие на кислород. И пак ако я препекат я пишат второ качество и я продават в България.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X