Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Как ще ги познават ? Масово е схващането, че M+S е зимна гума, а такова имат доста модели ! Лично аз тук разбрах , че символа на планина със снежинка е такъв за зимните такива.

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
      Добре бе "4колелета", никой не ти оспорва правото да си сложиш големи гуми. Обаче и нищо не ти пречи да караш зимата с малки зимни гуми нали? Нямаш техническа пречка да си сложиш малки гуми, следователно нямаш правово основание да караш с летни. Това ако приемат закон за зимните. То квито сме овце и сами не можем да мислим за безопасността си....
      А относно техническите прегледи, ако се минават стриктно и по всички изисквания, ще се решат проблемите със задръстването
      Може би нещо не си ме разбрал. Сегашните гуми с които карам са BF Goodrich MT. Въпреки, че спецификацията на производителя указва, че са подходящи за всеки сезон при този размер, не се води чисто зимна гума (че не става за зимата е друг въпрос, наистина не стават тези гуми). Карал съм и с дуратрак ол терейн- и те не стават. Типично зимни гуми с тези размери няма. Водят се подходящи за всеки сезон, сиреч "всесезонни". Та се чудя, ако ме спрат на пътя, дали тези всесезонни гуми катаджиите ще ги признаят за зимни?

За да не изпадам евентуално в ситуация, да се оправдавам, че искам нещо да кръшкам, не мисля за безопасността си и т.нт. щуротии, ще кажа, че имам още две коли, освен вранглера, на които си ползвам зимни гуми.Имам и възможност да ги сменям на всеки 3 год. Дори в момента и двете вече са обути .

Коментар

Първоначално публикуван от 4wheel Преглед на мнение
        ...не се води чисто зимна гума
        Това не те бърка. Има ли снежинка на нея, милиционерът няма повече коментари.

Поне така е по света де, където изобщо изискват зимни гуми. У нас всичко може да измислят.

Коментар

Карал съм и с дуратрак ол терейн- и те не стават.
          При твоето тегло (предполагам нещо като тон и половина) и тая ширина на гумите, никоя няма да става твърде повече от дуратраците.

Какво конкретно очакваш от една зимна гума, за да "става"?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Пише M+S (mud + snow), снежинка няма.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Какво конкретно очакваш от една зимна гума, за да "става"?
              Въобще не става въпрос за това. Нито евентуален такъв закон го интересува, аз какво очаквам или не очаквам от една зимна гума.

Коментар

Ок, ама с тия гуми автомобилът беше одобрен и при декра и при регистрацията в КАТ, когато я внесох. Въобще никой дума не отвори за гумите. Какво, пътният катаджия ще оспори техническата експертиза и разрешението за регистрация ли?

И за окачването не е ставало въпрос, въпреки, че си има TUV сертификат
                Пише ли го някъде, че е одобрен с този размер?
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Хора, не си измисляйте проблеми Напоследък полицията хич я няма - контролът е толкова слаб, че не с летни гуми, ами без гуми да тръгнеш, няма кой да те провери...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Карам с зимни гуми зимата,и с летни-лятото.Но изпитатели правят тестове,от които е видно,че има всесезонни гуми,доста по-добри на сняг от много от евтините зимни такива.Какво прави човек с 2-3 автомобила,някой от който се кара 200-300 км през зимата???Купува зимни гуми и след 5 години и общо 2000 зимни километри ги изхвърля?Не че няма други простотии-например за ретро кола,която собственика иска да разтъпче 1-2 пъти годишно-колко разходи трябва да се направят,за да е изправен човек?Мисля,че по-правилно би било като в Германия-не са задължителни,но ако направиш произшествие-жална ти майка

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                      Хора, не си измисляйте проблеми Напоследък полицията хич я няма - контролът е толкова слаб, че не с летни гуми, ами без гуми да тръгнеш, няма кой да те провери...
                      Това не е малък проблем. Както ги няма, така могат да се появят и да те спрат. И винаги имат какво да се захванат даже на чисто нова кола от магазина.

"изобилие от правила и тоталното им неспазване"...

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Пише ли го някъде, че е одобрен с този размер?
                        Разбирам накъде биеш, но нищо никъде не записват. Ако нещо им се стори нередно те връщат да го коригираш. Но, ако са одобрили даден автомобил, че са го и регистрирали в подобен технически вид, според мен пътен катаджия няма основания да ти прави проблем. Всъщност затова пуснах темата- подобни хлабави поправки могат да дадат основание на някои пътни полицаи, да се бъзикат с хората и да ги тълкуват в по-широк смисъл. Интересно ми е, до колко конкретно в наредбата ще е обяснено, какво точно е зимна гума- снежинка ли ще има,снежанка и дядо Коледа ли, M+S ще включва ли, въпреки, че са всесезонни
                        И точно поради слабия контрол на полицията да се измислят някакви нескопосани наредби като компенсация, според мен хич не е далновидно. Личното ми мнение е, че подобна наредба си е чист популизъм.

Коментар

Разбирам накъде биеш, но нищо никъде не записват. Ако нещо им се стори нередно те връщат да го коригираш. Но, ако са одобрили даден автомобил, че са го и регистрирали в подобен технически вид, според мен пътен катаджия няма основания да ти прави проблем.
                          Напротив - има.
                          Никъде не е останало черно на бяло че е регистриран именно в този вид, а не в заводския.

Коментар

Ами именно,така е. Но не би трябвало да бъде

Коментар

Интересно ми е, до колко конкретно в наредбата ще е обяснено, какво точно е зимна гума- снежинка ли ще има,снежанка и дядо Коледа ли, M+S ще включва ли, въпреки, че са всесезонни
                              Ако предвидят това, ще се навъди услугата "щамповам символи M+S, планина и снежинка и др., на гуми всякакви". По-логично е да бъде съставен списък на одобрените от КАТ гуми, които се продават изключително в центровете за гуми, които са под контрола на #КОЙ, като както при проверките за пиратски софтуер, катаджията ще изисква и представянето на фактура за закупуването им, ще я проверява под № в НАП по телефона, ще има и изискване да не е закупена по-отдавна от 2 години и това ще допринася за безопасТносТа по пътищата.
                              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Добре е според мен да са задължителни зимните гуми зимата,както и да се забрани карането с гуми със стар DOT.Тоест над 5 годишни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X