Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За малка кола - струва ли си скъпи гуми?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За малка кола - струва ли си скъпи гуми?

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Не мърда, викаш. Ни напред ни назад. Хихи.
    Мишка, брат, то това като чалга бе. Ланча с Тигарки. Баси

Това беше вярно преди 20-тина години, кога нямаше заводи на Нокиа в Китай.

Аз купувам гуми с пръсти. Усеща се гумата. После гледам шарката.
    Вальо, опасен си!
    Опитвам се да кажа, че високата цена ама хич не означава супер качество - Тигърките са евтини и много, много добри!
    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
    Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Никъде не съм писал, че високата цена значи качество. Много гуми правени на незнайни места под името на реномирани марки са тояги.
      Писах, че аз купувам гуми с пръсти, после гледам. Къде е правена, кога, от кого. Гумените гуми се различават на пипане от пластмасовите. Ако е гумена, правена във Франция и е Мишо се очаква да е добра.

Това със Тигарките беше майтап. По-точно спомени от едно време. С Ланчата ми дойде весело. Нали не се докачаш?
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
        Вальо, опасен си!
        Опитвам се да кажа, че високата цена ама хич не означава супер качество - Тигърките са евтини и много, много добри!
        Ако това не е подхващане на майтапа, мога да кажа, че Тигърките са гола вода в момента. Изкараха точно една зима и 2-3 хиляди километра. На втората зима вече се държаха почти като всесезонни - може и да те удържат ама не е сигурно . А на пипане бяха "гумени" и ДОТ-а беше добър .
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Колко тежи гумата за "сцепление"?
          Гумата я бъркат от някакви смески. Всяка тежи.. колкото тежи.. От едната повече, от другата по-малко..Със сигурност това едва ли е кой знае какъв критерий за качествата на гумата. Но все пак. Критерий ли е изобщо? Да кажем, че ни интересува сцеплението за условията за които е направена. Икономичност, износоустойчивост, шум, ала-бала - изобщо не ни вълнуват. На пръв поглед, прави впечатление, че "марковите" са по-тежки. И така: по-тежки или по-леки гуми?..)))
          Малко данни от нета.
          Примерно:
          Зимни 155/80/13
          BFGOODRICH - 6.500 кг
          PIRELLI - 6.490 кг
          FIRST STOP - 6.410 кг
          FALKEN - 6.380 кг
          FIRESTONE - 6.340 кг
          DEBICA - 6.320 кг
          CONTINENTAL - 6.090 кг
          SPORTIVA - 6.060 кг
          UNIROYAL - 6.050 кг
          KLEBER - 6.040 кг
          SPORTIVA - 6.010 кг
          UNIROYAL - 6.000 кг
          MICHELIN - 5.970 кг
          VREDESTEIN - 5.940 кг
          BARUM - 5.810 кг
          GISLAVED - 5.810 кг
          SAVA - 5.660 кг
          KORMORAN - 5.650 кг
          TIGAR - 5.650 кг

Коментар

Да почнем от това че каучуковата смеска струва едни пари на килограм.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Да почнем от това че каучуковата смеска струва едни пари на килограм.
              Дам...и така любимата за цитиране ,,силика'' има плътност от около 2 пъти по-голяма от тази на каучука,при два пъти по-ниска цена на материала...Не ме питай от къде знам
              Тогава от къде идва разликата в цената на килограм-важно е как е направена сместа. Всеки може да вземе едни материали и да ги смеси...ама какво получава на края е друг въпрос.
              Последно редактирано от бат'Марто; 28-11-14, 00:10. Причина: допълнение
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение

Между другото, сякаш най-много ми хареса Бриджстоуна
                Добър избор. Също, Континентал WinterContact 800 са много стабилни при малки коли, както на сняг, така и за мокър терен като киша и локви. Освен това тези уинтерконтакт са със специфична мекота на гумата, която подобрява сцеплението и няма да я намериш при балканските марки. На второ място, Нокиан, независимо къде са правени.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                  ...... аз купувам гуми с пръсти, после гледам. Къде е правена, кога, от кого. Гумените гуми се различават на пипане от пластмасовите. Ако е гумена, правена във Франция и е Мишо се очаква да е добра........
                  Понеже смятам, че тук някъде е истината, дори по-напред писах пост в тази насока, имам питане към химиците във форума: - Не е ли възможно да се вземат проби и се установи коя гума колко каучук съдържа в протектора? Според мен поведението на една автомобилна гума много зависи от този фактор.
                  Друг въпрос: -Има ли нещо, което разтваря каучука , а силикона не или обратното?
                  Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Любимият на всички "силикон" всъщност е фин пясък.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Любимият на всички "силикон" всъщност е фин пясък.
                      Аз друго питах, ма вече свиквам с особеностите на форума да ти обясняват не каквото те интересува......
                      Въпросите относно питанията ми са си същите!

Коментар

С две думи: Няма смисъл да вземаш най-"хубавите" демек най-скъпи гуми за кола, на която от задното стъкло до главата на возещия се отзад човек има-няма една педя /като спреш по-рязко, да те треснат по-добре/... Това в кръга на шегата... Ама и на сериозно...
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                          Понеже смятам, че тук някъде е истината, дори по-напред писах пост в тази насока, имам питане към химиците във форума: - Не е ли възможно да се вземат проби и се установи коя гума колко каучук съдържа в протектора? Според мен поведението на една автомобилна гума много зависи от този фактор.
                          Друг въпрос: -Има ли нещо, което разтваря каучука , а силикона не или обратното?
                          Има разбира се. Казва се ТГА-термогравитационен анализ . Е и ? Какво като разбереш състава ?
                          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                            Има разбира се. Казва се ТГА-термогравитационен анализ .
                            Къде мога да погледна данни за различните Гуми?
                            Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                            Е и ? Какво като разбереш състава ?
                            Ще науча нещо, което ме интересува. ПП Това въпрос ли е или моментно състояние?

Коментар

Едва ли има някъде публикуван ТГА . Още по-малко сравнителен .Но какво ще видиш в ТГА.Ще видиш естествен каучук ( има стотици марки ), бутадиенов каучук (също голямо разнообразие ),бутадиен стиролов (не е задължително ), сажди ( доволно много типове и марки ), силициев диоксид (силиката ),РАЕ(масло,нискоароматен ректификат). Ингредиентите ,които се слагат в по-малки количества(а те са доста важни ),няма как да видиш. Няма и как да видиш колко добре са диспергирани ингредиентите...ТГА се използва главно за ,,шпионски'' цели , да видиш горе-долу какво използва конкуренцията.
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Темата навлезе в дълбоки научни дебри.... Верно ли някои колеги достигат до такива дълбини в познанието за да вземат решение какви гуми да си купят за градската пазарска чанта/автомобил ?!!?
                                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X