Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое да взема - BF Goodrich MUD KM2 или Silverstone MT 117 Xtreme

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кое да взема - BF Goodrich MUD KM2 или Silverstone MT 117 Xtreme

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
    Ясно, вече започна да се заяждаш. Няма проблем.
    Съвет: Следващият път като тръгнеш да караш на сняг и не си с TOYO обут, вземеш та закъсаш и после викаш Никола да те тегли поне си вземи една лопата, да не разкарваш човека като бавачка. Това по пътя на логиката :-)
    Снегът не ме плаши. "Проблемите" с гумите са си мои и вярвам не те ангажират. Със здраве!
    Ама ти нещо май сега ще се обидиш ? Нищо де , прочети темата от 1-ви пост !
    Лудак

Коментар

В предишния пост пропуснах да споделя информация с която разполагам за тойото. Фабричната дълбочина на грайфера е 21/32", което 16.7 мм. До момента с тях съм навъртял около 23 000 км. В момента грайфера е намалял до 10 мм. Доста обикалям за да карам из разни места и асфалтовия пробег е поне 3 пъти повече от офроуда, но при това положение износването е 00.29 мм/1000 км. Така като гледам ми остават не повече от още 10 000 км или общо 30-35 000 км. и ще са за хвърляне. Обиколката на тази гума е 2.76 и за 30 000 км тя ще направи 10.8 милиона завъртания, което е много близо до заводските данни за 12.4 милиона завъртания за всички размери на този модел. Идеята на тия много цифри дето ги нацвъках е, че всеки може да пресметне очаквания пробег с този модел на Тойо като умножи обиколката на неговия размер гума по 10.8 милиона или както заводски го дават 12.4 милиона.
      My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
        В предишния пост пропуснах да споделя информация с която разполагам за тойото. Фабричната дълбочина на грайфера е 21/32", което 16.7 мм. До момента с тях съм навъртял около 23 000 км. В момента грайфера е намалял до 10 мм. Доста обикалям за да карам из разни места и асфалтовия пробег е поне 3 пъти повече от офроуда, но при това положение износването е 00.29 мм/1000 км. Така като гледам ми остават не повече от още 10 000 км или общо 30-35 000 км. и ще са за хвърляне. Обиколката на тази гума е 2.76 и за 30 000 км тя ще направи 10.8 милиона завъртания, което е много близо до заводските данни за 12.4 милиона завъртания за всички размери на този модел. Идеята на тия много цифри дето ги нацвъках е, че всеки може да пресметне очаквания пробег с този модел на Тойо като умножи обиколката на неговия размер гума по 10.8 милиона или както заводски го дават 12.4 милиона.
        Е това последното ме уби.Евала за труда колега.

Коментар

И сега ако някой може да ми каже къде в България могат да се купят гуми Silverstone MT117x 33'' 10.5 R15 ще го черпя с бира до сутринта.
          0885022939 Недрет

Коментар

Имаше тема, в която двама колеги внасяха. Щее я потърся.

Eто:
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...F1%F2%EE%F3%ED
            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=I3D_LyZpmsc

Коментар

Първоначално публикуван от diablo Преглед на мнение
                И сега ако някой може да ми каже къде в България могат да се купят гуми Silverstone MT117x 33'' 10.5 R15 ще го черпя с бира до сутринта.
                От Gumi7 на цена 412.19лв./бр с ДДС + 5лв./бр за доставка. Срок на доставка 10 дни след заявка. Плащане при вземане. Завка на info@gumi7.com или на сайта им. Вчера получих моите.

Коментар

Първоначално публикуван от чингиз хан Преглед на мнение
                  Какво общо има сравнение между "кална" и зимна гума с тема, в която се търси избор между 2 типа "кални" гуми?
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Людмил Кюковски Преглед на мнение
                    BFG MUD KM2 = КЕНЕФ !По прехвалена гума от това няма !
                    В кал MUD KM2 се самопочиства (ама друг път) ,толкова хубаво се замазва че ......... красотъ !
                    MUD KM2 е изработена от по-твърд каучук което на мокър асфалт я прави "хлъзгавичка"!
                    MUD KM2 на дълбок и неотъпкан сняг има някакви качества по-добри от регенерат а именно ,че можеш да я спаднеш на 1 бар даже и малко по-малко .
                    MUD KM2 на отъпкан сняг,педала спирачка НЕ ползвай !В завоите само с газ и вратите настрани ,иначе изправяш завоя и у дерето !!! /При много внимателно каране ще се оправиш/
                    MUD KM2 е по-тиха от ALL-ките ! ФАКТ !!!
                    Единственото предимството на BFG MUD KM2 е ,че ще ги търкаляш поне 15000 км .
                    BFG MUD KM2 е компромис и то голям !

Silverstone MT 117 Xtreme = OffRoad !
                    В кал МТ 117 е една от най-добрите гуми !
                    МТ 117 е изработена от мек каучук ,което на мокър асфалт я прави по-добра от много други МТ гуми !
                    МТ 117 си запазва "мекотата" зимата и има страхотна проходимост на дълбок и неотъпкан сняг ,особенно спадната на 0.5 бара !
                    МТ 117 не е подходяща за ежедневно каране по асфалт защото чупиш пътищата !
                    МТ 117 е подходяща гума да отидеш на кино и после хванеш близките горски пътища !

Сложиш ли Silverstone MT 117 Xtreme да знаеш ,че сам ще го направиш изцяло горски джип !!

Тоуо Open Country M/T е хубава МТ гума която си мисля ,че е точно като за твоя джип
                    Аз съм карал и с едните и с другите.КМ 2 ги продадох .
                    Напълно подкрепям горното мнение.

Коментар

Аз карам с 35/11.5/15 Silverstone Вранглера - на асвалт с малко по висока скорост са си опасни според мен. Това са гуми за гората, ако джипа ще се кара предимно в гората са по добрият избор, ако ще има големи преходи по асвалт по добре BFG KM2. И двете са кални гуми, едните по малко агресивни. Специално в конкретния случай бих избрал BFG то. Гледал съм колеги и гумите се представят прилично. Според мен са по-добри за черни пътища през лятото, когато няма толкова кал, това е по-универсалната гума. Хубаво е мнения да дават хора които са карали с такива гуми, а не само чували. Гранда не разбрах с какъв мотор е, но предполагам поне 4 литров, така че ще могат да се развъртат прилично, освен това е и тежък джип и със Силвърстоун на същият размер по лесно ще се окопава. Ако аз имах избор за джип който ще се кара навсякде зимата бих избрал зимни гуми с едър джипов грайфер от рода на cooper discovery. Карал съм с такива зимата и в гората по снега вървяха доста прилично като почти не отстъпваха на калните гуми, а за поведението им на пътя въобще не е нужен коментар за сравнение с кални гуми. Сега ако намеря такъв cooper в размер поне 33" пак бих си карал с него зимата.
                      Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                      http://www.facebook.com/JeepBG
                      LZ1GGC

Коментар

здравейте момчета)

аз си изкарах зимата с малко каране и с мойте галоши и мислих днес да поръчвам гумите (гудричи). Обаче един бърз поглед в един онлайн сайт ми показа, че силвърстоуните са на същата цена (31ци). И тъй като ми е стара страст тази шарка, а и в крайна сметка зимните проблеми, както и скоростните ги оставям на страна, имам едно последно питане ей така за още един съвет по техен адрес:

1. ЗДРАВИНА: мога ли да очаквам на каменист/скалист терен през топлите летни дни да се отчупват части от грайфера. имам предвид - здрава ли е конструкцията
                        2. ОКАЧВАНЕ: все пак, при нормално каране без много напъване, МНОГО по-зле ли е за окачването тази гума, сравнена с гудрича
                        3. ИЗДРЪЖЛИВОСТ: ориентировъчно - колко по-бързо ще свърши гумата като еклплоатационна продължилност, в сранвние с опонента)

гранд 5.2

Коментар

Взех гудрича. Благодаря за ценните съвети, дано темата помогне и на някой друг.

Коментар

От къде мога да си купя силвърстони 235 85 16

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X