Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое да взема - BF Goodrich MUD KM2 или Silverstone MT 117 Xtreme

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кое да взема - BF Goodrich MUD KM2 или Silverstone MT 117 Xtreme

Понеже разсъжденията ми са сходни с тези на автора на темата,ще използвам неговата,за да си питам и аз и се надявам да не се разсърди За У60 2.8 със стандартно окачване,само с подложки,какъв размер измежду посочените гуми и по-скоро коя от двете? В момента карам Кобри с размер 265/65/16 ,които съпоставени с другите,едва ли са по-малко шумни,така че шума не е критерии. Това което ме интересува е,ще бъдат ли чувствително по-леки Гудрича и Силвърстона и удачно ли е в предвид подложките да сложа 265/75 ?

Коментар

Добре де, защо говорите за зимни, летни и т.н. гуми. Нали уж си говорим за МТ гуми? Аз никъде не сравнявах Силверстона или БФГ със строго профилирана гума. Ако е така: за зимата асфалт - зимни гуми с шипове ( и най-хубавата чисто зимна гума, която е перфектна на асфалт, извън асфалта отстъпва на всяка една МТ гума), за лятото сликове, за дъжда гуми за дъжд, за калта и дълбокия сняг тракторки и т.н.. Човека зададе доста конкретен въпрос, от който доста се отдалечи темата и се започнаха философски размисли и страсти.
      По темата конкретно и кратко: и двете гуми могат да се карат със скоростта с която се движи Гранда без да има каквито и да е било притеснения. Силвестона е много по-агресивен и за офф-роуд експлоатация е незаменим. За возене по асфалта е шумен и се износва доста по-бързо от БФГ, а и е доста по-скъп, за да си позволяваш да го хабиш по асфалта. За сняг, какъвто и да било той, Силверстона върви повече от БГФ ( най-малкото е с много по-мек каучук). Силверстона, поне измежду 35"-те МТ-а е най-леката гума, при 31" не знам. И още едно предимство на Силверстона - има огромно сцепление при спиране. На черен път сме се изправяли на предни гуми, късали сме болтове на сфери, а при блокиране в градски условия се случи да извади плочки и шахта !!!

Чавдаре, сложени на Нисан Патрол БФГ АТ, зимата се представят по-зле от Силверстона, на какъвто сняг и терен се сетиш . Също имам въпрос към теб - какво й се случва на МТ гума при висока скорост и какво да се очаква да и се случи? Не говорим за регенерат, който почва да се разлепва и хвърчи по магистралата. А и към въпроса ти: имам представа във всяка една ситуация какво става и си правя преценка как да постъпвам. И не мисля, че ти си човека, който трябва да дава оценка, за моите или на който и да било друг, действия. И понеже не можеш да превъзпиташ и нагодиш целия Свят по себе си, карай си колкото можеш и смяташ за правилно, пък останалото е въпрос на късмет!

Марто, ако искаш вярвай, не мисля да те убеждавам и показвам каквото и да било. Но Света не свършва пред нашата порта. Загледай се в youtube и виж арабите как си карат и с над 300км/ч
      RB Patrol Team

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев Преглед на мнение
        ... Също имам въпрос към теб - какво й се случва на МТ гума при висока скорост и какво да се очаква да и се случи? ... И не мисля, че ти си човека, който трябва да дава оценка, за моите или на който и да било друг, действия. И понеже не можеш да превъзпиташ и нагодиш целия Свят по себе си, карай си колкото можеш и смяташ за правилно, пък останалото е въпрос на късмет!
        ...
        Какво може да стане с кална гума при висока скорост ли? Например нещо такова ...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cooper_discovererSTT1(1)-001.jpg
Прегледи:1
Размер:49.0 КБ
ID:5416782

При само 130-140. Последвано от кълбета и пожар. Добре, че колата е била бегачка с клетка, и че човекът е имал див късмет да не изгори в нея ...
        Въпросът е какво би станало, ако подобна случка се разиграе на магистралата с едно цивилно Гранд Чероки ??? И ще поемеш ли в такъв случай отговорност за съветите, които даваш?

Разбира се, това на тебе няма как да ти се случи. Ти си още на възраст, в която сте безсмъртни (въпреки многото доказателства за противното).
        Но по принцип няма да е зле да вземеш да пораснеш и да спреш да се зъбиш за щяло и нещяло? Все пак преди време официално излезе от пубертета.

Скоростните индекси не съм ги измислил аз и сигурно има някаква основателна причина производителите да ги слагат ...
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 15-10-12, 14:08.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев Преглед на мнение
          Марто, ако искаш вярвай, не мисля да те убеждавам и показвам каквото и да било. Но Света не свършва пред нашата порта. Загледай се в youtube и виж арабите как си карат и с над 300км/ч
          Абе и аз съм гледал клипчета на които Патрули карат с близо 400 км/ч, по магистралата, ама не са обути с МТ-та (без значение на марката)... Както и да е - всеки си има глава на раменете и да си преценява сам! Написаното от мен, е на базата на личния ми опит (коректно съм посочил, че при мен става дума за Кайман-и) и се подписвам под него с двете си ръце, когато става дума за ежедневна употреба. Иначе кой-какви изцепки е правил и прави от време на време - това е съвсем отделен въпрос... Ако не бяхме шантави - щяхме да сме в бг мама, а не тука!

Коментар

Марто, твоите 400 са като на Асен 230-те - горе доле научна фантастика, еле па за 4х4 с аеродинамика на кашон ))))
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Марто, твоите 400 са като на Асен 230-те - горе доле научна фантастика, еле па за 4х4 с аеродинамика на кашон ))))

Не коментирам дали е вярно или не - поне има нещо заснето което изглежда приблизително вярно...

Коментар

Брау
                то Ферари Енцо не дига толко ама те талянците както знаем не ги разбират тия неща ))
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Айде сега кажете кой е тоя джип с който сте "дигнали" 230км/ч.
                  И темата да отива в раздел "Фантастика и приклюения". Ама първо да се посмеем малко...
                  Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Nissan Patrol със Скайлайн мотора и турбо? ... Дали познах? Аз пък ви вЕврам.

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                      Айде сега кажете кой е тоя джип с който сте "дигнали" 230км/ч.
                      И темата да отива в раздел "Фантастика и приклюения". Ама първо да се посмеем малко...
                      Имаме последното SDV6 HSE Disco 4 с 210, стоково разбира се, както и Range Rover Sport с около 220, пак от магазина стоково. Поддържат ги без проблем.

A иначе правилно ли забелязвам, че повечето дискусия се води около скоростните индекси? Аз, поне ZJ-а, не го карам с повече от 100. Ходих до Русе с него и обратно - точно 12 разход при 90км/ч абсолютно постоянна скорост. Повече не ми и трябваше. За това ми е странно, че основните предимства/недостатъци се въртят около скоростите - при мен поне не са тръпка.

Към момента, като за първи гуми съм решил да са само един комплект - а не един зимен и един летен, и един за гората и един нископрофилен за пред кафето и т.н. За себе си съм решил, че MT-то е достатъчният компромис, който мога да приема. Нарочно не съм си избрал AT като вариант, защото идеята ми е да се 'бухам' в калта и скалите с кеф и усмивка на малко дете) A пък асвалта здраве да е - колкото-толкоз. Зимата - ясно е, че ще е тежко.

Двоуменето ми идваше от това, дали компромисът с по-агресивната гума в градска среда си заслужава пред по-универсалната. Аз също съм чел, че между Силвърстоун-а и Малатестите приликата е само в шарката, но не и в качеството на гумата. За това си го представях, като че със Силвъра все пак да може да се управлява и градско и друсането да не е кой знае колко неприемливо. Опасенията ми предимно са в бързото износване.
                      Общо взето, трябва първо да си изясня колко точно навътре в 'бухането' искам да стигна, за да взема правилното решение) За сега клоня към гуудрича, главно заради по-голямата му устойчивост - продължителност на живота в градска среда ии с това, че ме наплашихте с това чупене на ходовата част със Силвърстоун-а )
                      Последно редактирано от basson; 15-10-12, 19:48.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                        Вярно е, че със Силвърстоун не съм карал и допускам, че каучука им е по-мек. Да е мек, да е мек, колко да е мек каучука на една МТ гума в сравнение с една зимна гума..?!!
                        Марто,Силвърстона е много,много (кат на дърт дядо у......я)мек.До сега карах Инса турбо,корав като дъска.Един приятел си взе Силвърстон,нито по шум нито по вървене се доближаваха до моите.Колкото до темата,мисля че се превърна в безмислен спор.Моят глас е за Гудрича.Плюсовете му в градски условия са повече от Силвърстона.Още повече Силвърстона на моя познат свърши за едно лято,каран предимно на асфалт.

Коментар

Един глас Бф,подчертано за конкретния случай.А на Асен му вярвам,щото съм ги виждал какво правят Патролите с по 300 и нагоре коня на моста,пък и друг колега на Самоков ми потвърди че 220 са достижими.Не казвам че е правилно,но всеки си решава за него си.
                          Борис 0888 999 едно едно9
                          PATROL Y260 RB30S

Коментар

Първоначално публикуван от basson Преглед на мнение
                            ... дали компромисът с по-агресивната гума в градска среда си заслужава пред по-универсалната. Аз също съм чел, че между Силвърстоун-а и Малатестите приликата е само в шарката, но не и в качеството на гумата. За това си го представях, като че със Силвъра все пак да може да се управлява и градско и друсането да не е кой знае колко неприемливо. Опасенията ми предимно са в бързото износване.
                            Общо взето, трябва първо да си изясня колко точно навътре в 'бухането' искам да стигна, за да взема правилното решение) За сега клоня към гуудрича, главно заради по-голямата му устойчивост - продължителност на живота в градска среда ии с това, че ме наплашихте с това чупене на ходовата част със Силвърстоун-а )
                            За каране можеш да караш с какво да е. Въпросът е какъв е смисълът. Не се сещам за ни една причина да се кара с гума за екстремен офроуд в града освен докарване на по-свиреп вид на джипката.
                            Моят паркетник (WJ) се експлоатира в същите условия като тези, които си посочил - предимно градско и асфалт извънградско с инцидентни забежки извън асфалта за риба или BBQ. Идеално се оправя с АТ гуми (не са BFG), които първата зима дори се държаха прилично на утъпкан сняг.

Колко си прежалил ZJ-я? Защото там, където агресивните копачки са си в стихията, трябва джипът да е прежален.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
                              Nissan Patrol със Скайлайн мотора и турбо? ... Дали познах? Аз пък ви вЕврам.
                              Ми те сички патрули (почти) са с тоя мотор.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                За каране можеш да караш с какво да е. Въпросът е какъв е смисълът. Не се сещам за ни една причина да се кара с гума за екстремен офроуд в града освен докарване на по-свиреп вид на джипката.
                                Причината може да бъде една - колата е единственна и универсална. Втора причина че собственика и не може да си позволи втория комплект гуми с джанти, за да ги менка според обстоятелства...

Сирверстоуна не е подходяща гума нито за тази кола, нито за градско каране, нито за всеки ден. Ама всеки има право да си направи собственните си грешки и да се поучи от тях.
                                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X