Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое да взема - BF Goodrich MUD KM2 или Silverstone MT 117 Xtreme

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Кое да взема - BF Goodrich MUD KM2 или Silverstone MT 117 Xtreme

С каквито МТ-та съм имал допир, на утъпкан път сняг са си направо опасни. Обаче май имаше един модел на Гудиър дето хем е с едър грайфер като МТ, хем има и ламели като зимна гума. А от тези двете - БФГ-то.
    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

От: Кое да взема - BF Goodrich MUD KM2 или Silverstone MT 117 Xtreme

Wrangler Duratrac, но я пишат по-скоро към АТ-та, макар че явно за зимата е с големи достойнства.

Добре де, май-склоних към практичността. Ако обаче спукам гумата на първия клон, лично "Чавдар (V93)" ще ми дължи една студена бира и кърпичка за облялата ме студена пот!

А някой може ли да ми каже защо Duratrac-а и Тойото ми се струват бая напред като цена от BFG и Кумхо иии заслужава ли си да е така, за да знам дали да се преориентирам о-време) Или тука вече всичко е субективно)

Коментар

Най-вероятно говориш за Дуратрак. Тя е пък предимно зимна/оффроуд/. Адски меки са ламелите. В малките размери, като 235/75/15 е отвратително тумбеста и грозна гума.
        Тойо МТ.... взимай и успех.

Коментар

и в другата тема го дъвкахме това каймани на Гранда ще изглеждат като гротеска, да не говорим колко често ще сменяш полуоски и карета, ако ги развъртиш здраво в калта.

ПП които и от тези да вземеш, зимата не минавай по жълтите павета с тях

Коментар

ох да, то зимата по жълтите павета с каквото и да мина бели косми ми поникват

ще видим как ще е с новите гуменки, най-много да ми потрябва силова предна броня по-рано от предвиденото
            Последно редактирано от basson; 13-10-12, 21:32.

Коментар

Карал съм и с двата вида гуми от първия пост на каквито терени се сетиш и във всякакви условия, като в моя случай беше и по-лошо (отнесено към асфалта - не бяха Силвърстоун, а Каймани, но шарката е същата).

Силвърстоун (Каймани) - юркал съм ги и със 120-140 км/ч по магистралата на суха и гореща настилка (в Гърция). Проблеми със стабилността и управлението - никакви. Вибрации - приемливи. Шум - за да си чуеш радиото поне малко - усилваш го до дупка, а разговорите в джипа са възможни единствено с езика на глухонемите. На мокър асфалт нещата стават екстремни с Черок 2,5 TD само на задно, а със твоя джип направо не ми се мисли, особено при тръгване в завой! Въпреки, че автомата донякъде пази от нежелани превъртания - с никаквото сцепление на мокър асфалт, постоянно ще си със стоповете напред и чест гост на авто-тенекеджиите. Извън пътя - в кал нямат равни от бюджетните гуми. Шарката се самопочиства отлично при развъртане и гумите копат като луди. На странични наклони дават прилична устойчивост в зависимост от това какво има под гумите - различно. На росна тревица, но с твърда основа от долу - нещата са много интересни и косъма по тялото се изправя рязко и за продължително време. В зимни условия - единствения им плюс е ако под снега има кал, до която гумата може да стигне - тогава нямат равни и в такива условия само с такава гума може да се кара що-годе нормално. На добре утъпкан сняг или заледена настилка - жив мазохизъм! В заледените градски коловози, ще си като инвалид в инвалидна количка на когото са му намазали ръчичките със нещо много мазно и хлъзгаво - ставаш неподвижна или неуправляема част от градския пейзаж!

Гудрич - на асфалта са в пъти по-тихи и с по-висок скоростен индекс! Вибрациите също са доста по-малко. Кара се нормално като за кална гума - стигал съм до 140 км/ч. на сух асфалт - никакви проблеми. Чуваш си радиото и без да е усилено до дупка и можеш да водиш нормален разговор. В сравнение с другата шарка - на скали, макадам и пясък се държи чувствително по-добре (на скали - Каймана късаше и хвърляше парчета от грайферите като шрапнели) и е може би най-добрата гума за такива условия от тези с които аз съм карал! От тук насетне тази гума отстъпва или е със същите показатели като на Силвърстоун-а и четеш само болднатия текст по-горе...

Коментар

Понеже с годините вече понатрупах преки наблюдения върху Силверстона, реших и аз да напиша няколко реда. Първото и най-важното - между Силверстона и Кайма приликата е единствено и само в шарката. Едно е гума, другото нещо средно между дърво и пластмаса. Силверстона лично съм го карал и возил многократно с над 200км/ч., като е достигана и скорост от 230км/ч. по GPS. Силверстона е доста по-шумен от БФГ и между 180-200 има зловещи вибрации, които после по някаква причина изчезват тотално. Силверстона е адски здрава гума и нито камъни, нито дървета, нито тръни я плашат. Само един път е успявано да се спука, при състезателни условия и челен сблъсък със заострен кол. Това за зимата и това, че Силверстона не става за сняг, го говорят само хора никога не карали с такава гума или карали с Кайман, от който наистина не става нищо. Със сигурност Силверстона върви на какъвто и да е сняг, доста повече от БФГ. Плюсовете на БФГ-ча са, че е по-тих на асфалт, по-бавно се износва и е по-евтин.
                RB Patrol Team

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев Преглед на мнение
                  Понеже с годините вече понатрупах преки наблюдения върху Силверстона, ...
                  Май си имаме Супер Гума за джип. Кеф ти да копа в калта, кеф ти с 200 по асфалта, кеф ти по лед и сняг ... Що ли си играят да правят други гуми ?!?
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Моите наблюдения от КМ2 са, че е правена за универсална офроуд гума, в която е заложено да се държи добре навсякъде. Кал, камъни, асфалт, мокро. Но, за всички тези терени си има по-добри варианти, но нищо което да ги съчетава толкова добре в една гума. Има си компромиси за тази универсалност. Силвърстоуна ще остави далеч зад себе си Км2 на кал. За зимата КМ2 е убиец, или превръщате се в самоубийци, но и Силвъра ще е там някъде. КМ2 е доста здрава (бронирана) гума, каквато ти и търсиш. Аз в момента съм с Дуратрак на GoodYear, но нямам все още нужните впечатления от него. Май-няма унивесалната гума каквато ни се иска. Като добра МТ гума, която върви добре и зимата е Купър Дискавърър СТТ, с долу горе същата универсалност като КМ2. Чуват се доста добри отзиви за нея. Но пък КМ2 е най-евтина от всички.
                    Последно редактирано от Радослав Стефанов; 14-10-12, 20:55.
                    LR Disco II 99 - TD5
                    www.lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Май си имаме Супер Гума за джип. Кеф ти да копа в калта, кеф ти с 200 по асфалта, кеф ти по лед и сняг ... Що ли си играят да правят други гуми ?!?
                      Пак да се заядеш - нали темата е за сравнение между БФГ и Силверстона. Мисля, че доста точно съм изброи плюсовете и минусите на 2-те. А повечето ми примери ги дадох, защото много се написа как еди за к'во си не ставала и т.н. А и още едно сравнение, ( все пак през цялото си търкаме пръстите за МТ гуми нали ) - Понеже доста народ изказа "компетентното" си мнение, че Силверстона грам не става за сняг и зима, бяха закупени едни от най-добрите зимни МТ - Дискавъри Купър. Е ... сега по този повод, точно преди зимата, се продават 35х12.5х15 Купъри в идеално състояние.
                      RB Patrol Team

Коментар

Понеже с годините вече понатрупах преки наблюдения върху Силверстона, реших и аз да напиша няколко реда. Първото и най-важното - между Силверстона и Кайма приликата е единствено и само в шарката. Едно е гума, другото нещо средно между дърво и пластмаса. Силверстона лично съм го карал и возил многократно с над 200км/ч., като е достигана и скорост от 230км/ч. по GPS. Силверстона е доста по-шумен от БФГ и между 180-200 има зловещи вибрации, които после по някаква причина изчезват тотално. Силверстона е адски здрава гума и нито камъни, нито дървета, нито тръни я плашат. Само един път е успявано да се спука, при състезателни условия и челен сблъсък със заострен кол. Това за зимата и това, че Силверстона не става за сняг, го говорят само хора никога не карали с такава гума или карали с Кайман, от който наистина не става нищо. Със сигурност Силверстона върви на какъвто и да е сняг, доста повече от БФГ. Плюсовете на БФГ-ча са, че е по-тих на асфалт, по-бавно се износва и е по-евтин.
                        Вярно е, че със Силвърстоун не съм карал и допускам, че каучука им е по-мек. Да е мек, да е мек, колко да е мек каучука на една МТ гума в сравнение с една зимна гума..?!! Ламели няма... Много бих искал да видя и покарам такава гума в зимни условия, за да се убедя в написаното от теб лично (не го отричам, заради липсата на личен опит - просто съм скептичен)! Що се отнася до описаната от теб скорост от 230 км/ч - тука откровено си мисля, че ни хвана за канарчета! Това искам да го видя (не искам да съм в джипа по никакъв повод..) на живо! До тогава..... (сещаш се..)

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                          Вярно е, че със Силвърстоун не съм карал и допускам, че каучука им е по-мек. Да е мек, да е мек, колко да е мек каучука на една МТ гума в сравнение с една зимна гума..?!! Ламели няма... Много бих искал да видя и покарам такава гума в зимни условия, за да се убедя в написаното от теб лично (не го отричам, заради липсата на личен опит - просто съм скептичен)! Що се отнася до описаната от теб скорост от 230 км/ч - тука откровено си мисля, че ни хвана за канарчета! Това искам да го видя (не искам да съм в джипа по никакъв повод..) на живо! До тогава..... (сещаш се..)
                          Колега за "канарчета" асен говори за джипове от с коне и мощност на няколко коли заедно.Това което съм ГЛЕДАЛ по на колеги колите е че найстина ако ще караш колата повече по асфалт по добре си вземи гудрич.Според мен ще можеш да изкараш по-дълго с тях и за леки разходки стават.Ако искаш обаче да караш по-сериозно не се колебай Силвърстона е твоята гума.Има хора който си ги карат както ти искаш и са доволни.
                          https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Пак да се заядеш - нали темата е за сравнение между БФГ и Силверстона. Мисля, че доста точно съм изброи плюсовете и минусите на 2-те. А повечето ми примери ги дадох, защото много се написа как еди за к'во си не ставала и т.н. А и още едно сравнение, ( все пак през цялото си търкаме пръстите за МТ гуми нали ) - Понеже доста народ изказа "компетентното" си мнение, че Силверстона грам не става за сняг и зима, бяха закупени едни от най-добрите зимни МТ - Дискавъри Купър. Е ... сега по този повод, точно преди зимата, се продават 35х12.5х15 Купъри в идеално състояние.
                            Ако щеш - приемай го като заяждане. Ама малко нещо не съм съгласен с критериите за това кое за какво става. Според производителя скоростният индекс на тази гума е "L". Т.е. най-ниският, с максимално допустима скорост 120 км/ч. Това, че ти си я карал с близо двойно по-висока скорост и не си си счупил главата не означава, че гумата е подходяща за такава употреба, а че ти си имал късмет. Какъвто може да няма някой друг, който прочете тук за Супергумата и реши да я юрка по магистралите. И когато законите на физиката влязат в сила (а те, за разлика от човешките, го правят рано или късно), всеки от нас (в т.ч. и ти) може да е на пътя му ...

Хубаво си вдигал някакви скорости, но имаш ли представа какво би станало, ако се наложи аварийно спиране или маневра?

А пък че ставала гумата и за всякакъв сняг ... Сигурен съм, че си я карал зимата. То и аз няколко зими съм карал 2 джипа с кална гума, в която иначе се кълна (Goodyear Wrangler MT/R). Ами за вървене - върви. Ама да кажа, че става за зимна гума - няма да кажа. Защото на места, където леки коли със зимни гуми си минават безгрижно, ми се е налагало да включвам предното, а и като цяло винаги гледаш да караш така, че по възможност да не се налага рязко спиране или маневри. Защото иначе ще имаш двутонна шейничка ...
                            Накратко казано, няма кална гума, която да "става" за зимна.

А иначе, съдейки по това, което е написал, на автора на темата най-вероятно не му трябват ни копачки като Силвърстоун-а, ни кално BFG, а по-скоро някакви АТ-та. Които за зимата пак ще са някакъв компромис ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Понеже има един, двама писали и наясно с гумите в тази тема, та и аз да се присъединя към останалите кибици-разбирачи.

Най-добрата МТ гума за сняг, която съм карал е Interco TrXus. Единствената МТ гума с ламели, или поне единствената, за която аз знам. Достатъчно мека и много добре работеща като конвенционална МТ гума. За тези, които съветват питащия за Силвърстона - замислят ли се гранда дали ще носи този грайфер? Не разбирам от грандове, но ми се струват хилави в стандартен вид.

Коментар

А мое ли и аз да сподЕла, че идеята да се кара джипка зимата с друго освен със зимни гуми си е куца отвсякъде...
                                Постига се проходимост значително по-малка от тази на редово жигули, само че е много по-опасно за околните...

Гумата е BFG WinterSlalom - а през лятото си карай МТта колкото искаш...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X