Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви гуми за 95-5 он-оффроуд с не-офроуд кола?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какви гуми за 95-5 он-оффроуд с не-офроуд кола?

Парт тайм е и затова мога да си сложа веригите и на предните и на задните. За предпочитане е на задните, защото предният диференциал на Фронера бил доста слаб. Предполагам, че затова така пише и в книжката - на задните.
    За ЦРВ: Май беше с предно предаване и виско-муфа за задно. При това положение 2 вериги могат да се сложат на предните гуми, за да не товарят виско-то. А е най-добре да се прочете в книжката.

П.П. Ако колегата се реши на вариант с вериги, то може да си вземе и чисто асфалтови гуми. Единственото условие е, да слага веригите преди да се бухне във водата, че после слагането им е верно голям секс. Това го казвам и от личен опит - слагах тази зима вериги след като се наврях у пряспата.
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Всяка една зимна гума отговаря на изискванията ти (95-5)... и едни вериги в багажника (може и обикновени, размер 100 за 37 лв)

Коментар

Понеже още нямам километраж в тоя форум, ще се изчака модераторско одобрение и вероятно ще е относително аутдейтнато, когато се появи на бял свят...

Да, црв е с предно и виско за задния диференциал. Затова и неговото 4х4 е по-скоро на хартия, отколкото да го има, но аз съм я взел да ходя до блатата, не В блатата

МТ ми е ясно, че идва от mud terrain - ставаше въпрос за грешно разбиране на друго - при колелата по едно време имаше допълнителен грайфер, който се слага над външната за по-пресечени месности. Предположих, че след като е имало такава ч*кия при колелата преди 10-тина години, вероятно ще има същата вече и за коли, но уви. Явно става въпрос просто за подсилени зимни вериги и за нищо друго. (Жалко, щеше да е супер идея да има и допълнителен грайфер, който да ти прави пистовите гуми тракторки ) В крайна сметка ще потърся темите за веригите и ще видим 0 има ли по-специални оплетки на веригите, които стават за оффроуд, или са си съвсем същите..

В тоя ред на мисли (понеже няма да вадя вериги за всяка вирче две педи с дебит бутилка половин литър на денонощие), все пак искам нещо, което да става за псевдо-оффроуд и без вериги. В тоя ред на мисли малко се притеснявам от момента, че някои споменават бфг ат да е проблемен на мокро - някой може ли да препоръча някоя гума, която:

Коментар

BFG е проблемен не на "мокро" а при каране по асвалт с локви - аквапланинга е осезателен, особено с по-висока скорост. че няма да направиш всъдеход от Хондето е ясно и каквито и гуми да избереш, все ще е компромис с нещо. наистина всесезонни гуми с вериги в багажника е доста приемлив вариант и за кал и за заледено, защото нито една универсална гума /вкл. БФГ/ няма да се държи на кал като калната и на заледено като зимната.

Коментар

Първоначално публикуван от heavy duty Преглед на мнение
            Всяка една зимна гума отговаря на изискванията ти (95-5)... и едни вериги в багажника (може и обикновени, размер 100 за 37 лв)
            Не бих препоръчал на никой да кара целогодишно със зимни гуми. След като се карат един летен сезон се опичат и зимата не държат, а това води до преждевременно закупуване на нови зимни гуми. Този (д)ефект се проявява и при всесезонните, но там можеш да изкараш поне 2 зими.

Коментар

Иване, съгласен съм с теб. Напълно наясно съм, че освен ако нямам 3 комплекта гуми, които да нося постоянно в багажника, няма как да съм ... до края и душата в рая, както се казва.

Това, което исках да попитам още с горното мнение, но го изпратих и нямаше как да редактирам, преди да се одобри от модератор, а сега ще е извън контекст, е:
              - гума, която е добре на сухо и мокро
              - гума, която има сносен аквапланинг (след като поведението на мокро и във вода има такава разлика при бфг-то - да изискам и аквапланинг изрично)
              - гума, която ще понесе малко чакъл или камъни ако се наложи
              - гума, която да може да понесе веригата (карам гуми втора употреба на другата ми кола (тико) поради дефицита на 12ките в цялата страна и една-две от тях са си били направо разорани от някаква кофти верига) - демек да има здрав борд, който няма да се даде на веригите...

Така както го описвам май търся предимно шосейна всесезонна гума с евентуално малко по-агресивен грайфер...

П.П.
              @Пенчо: навигациите имат понякога отклонение до към 10%. Сравнявал съм с разните скоростомери, които са за препоръчителна скорост (на сребърна до южния парк има в посока хладилника) и на него съм много по-склонен да вярвам - дава ми 1:1 скоростта на автомобила спрямо скоростомера. Пробвай ако искаш някой път

Коментар

Първоначално публикуван от vlex Преглед на мнение
                Да, црв е с предно и виско за задния диференциал. Затова и неговото 4х4 е по-скоро на хартия...
                Не беше ли црв-то с две помпи в задния диференциал (което май е по-добро от виското)?
                А каквото и решение да вземеш, една ръчна лебедка ще ти осигури голямо спокойствие при преходите.
                Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

За съжаление ръчната лебедка осигурява спокойствие точно до момента в който закъсаш...
                  (и това го казвам от личен опит)

Коментар

Навярно това мнение също би било твърде аутдейтнато към момента на одобрение, но все пак:

Мислел съм си да сложа и електрическа лебедка (че не са и чак толкова скъпи), само че не знам дали ще е добро решение - колата е тон и 600, аз съм 75, техниката още примерно 25-30 - тон и 700, да кажем 2, ако съм с много техника и колеги фотографи. Да сложа лебедка за 3 тона, няма ли да ми източи х'акумулятора прекомерно бързо? Аз винаги мога да си държа колата на смукач, така че алтернатора да дозарежда, ама все пак? Всъщност това ме и спря от тая идея, която обмислях последните 2-3 месеца...

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                      За съжаление ръчната лебедка осигурява спокойствие точно до момента в който закъсаш...
                      (и това го казвам от личен опит)
                      Значи не си имал правилната ръчна лебедка
                      Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Първоначално публикуван от vlex Преглед на мнение

...
                        А, за малко да забравя - БФГ АТ ги няма 205/70/15 никъде....

Поздрави,
                        Влад
                        Това , че няма такъв размер въобще не означава , че няма да ти бъдат препоръчани !

Колега както и да го погледнем ти трябват 2 комплекта гуми зимни и летни !
                        За зимните ясно имаш си и няма да го коментираме .
                        За летните в момента на пазара може да избереш обикновени и няколко АТ - та . Не зная дали някога са се предлагали МТ - та в този размер все пак са доста не популярни .
                        Решението е поръчка от чужбина . Например в Камскил имат два варианта в момента :
                        1 . Максис М8060 на цена от 76 паунда за брой (тези може би ги има и в боряна)
                        2 . Инса турбо с шарката на МТ - 117 цена 73 паунда .
                        Като добавим транспорта и монтажа ще се впишат в бюджета . Но това са гуми за лятно време и за кал за през зимата не стават .
                        п.п. В този сайт има и Инса турбо с шарката на БФГ АТ в случай , че държиш на тях . За останалите АТ - та може да ги намериш и тук .
                        [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Ще ми е интересно да видя ЦРВ с МТ гуми

Интересно защо ги препоръчваш при положение, че колата ще се кара 95% по асфалт, като важни характеристики са комфорт и стабилност при високи скорости и добро поведение на дъжд. А при МТ-тата аквапланинг може и да няма, но пък спирачният път при дъжд хич не им е силна страна.

След размисъл бих препоръчал на Влад:
                          BF GOODRICH 205/70R15 96H MACADAM T/A GO
                          Има ги на цена 155 кинта в Медината.

И вериги за предните гуми в багажника.

Коментар

Освен тези 95 процента асфалт ще се кара и през мочурища и блата . Точно тук МТ - тата ще си свършат работата за която са предназначени .
                            И наистина Вие сте прав , че ще стоят доста странно на Хондата но това са изискванията на автора на темата - асфалт + кал .
                            Разбира се ако се очаква с тях да лети с скорост на 150 - 160 километра ще се съглася , че не са подходящи . Но ако ще се карат около 110 - 120 извън града и разумно в него не виждам никакъв проблем с максиса .
                            [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от iansto Преглед на мнение
                              Това , че няма такъв размер въобще не означава , че няма да ти бъдат препоръчани !

..........................................................................................................................

Но това са гуми за лятно време и за кал за през зимата не стават .
                              По първия абзац-разбира се че има МТ в този размер. Даже и в по-малък има, не заблуждавай хората.

По втория-МТ не ставало за зимата-аз понеже съм прозд цяла зима карам с кайманите,без да знам, че не били за зимата. И понеже не стават-извадих известно количество коли от преспите като колите си бяха с гуми точно за зимата...
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Доказано по-добре движи МТ-то в дълбок сняг, зимните се предават след 1-вата педя най-много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X