Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за фероза?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гуми за фероза?!

Аз преди 2 години си взех граберите за по 140 лева с ДДС/брой. Размер 205/75 R15. 160 лева в моемтна мисля, че е адекватна цена.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от smigal Преглед на мнение
      ... Toyo-то се оказа доста мека гума(незнам да ме радва или плаши това).За зимата добре ама лятото дали няма да се износи много бързо.Някой има ли преки впечатления от тях? ...
      Прав си. Мека е гумата. Ако търсиш непременно износоустойчивост, това наистина може да те плаши, защото се износват по-бързичко. За сметка на това пък гумата работи по-добре, в т.ч. и през зимата, когато доста от АТ-тата не се справят добре.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Колега карам с гуми Ласса Компетус за смесено каране са отлични и цената им е добра.
        Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
          Аз преди 2 години си взех граберите за по 140 лева с ДДС/брой. Размер 205/75 R15. 160 лева в моемтна мисля, че е адекватна цена.
          Колега,можеш ли да ми кажеш какво ти е мнението за борда на гумата.Стори ми се,че е доста по-мек от този на Goodrich-а,та ме притеснява като стабилност в завои и здравина.

Коментар

Стабилност в завои и короза е като слон и балет
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Че не е най-стабилният джип е ясно.Имах в предвид в завой дали се накланя(не знам дали е точната дума) самият борд.Ако си гледал по разни тестове в завой самата гума прави едно доста неестествено движение особенно при високи бордове),което допълнително допринася до поднасяне.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Стабилност в завои и короза е като слон и балет
                Петьо, не го плаши човека! Знаеш мойта как е с бодилифт и кални гуми. С "пистови" гуми и без лифт, няма да има проблеми със стабилността.

ПП: Колега, ако мислиш че джип трябва да се държи като лека кола при шосейно каране...
                Има и друг фактор. Като гледам снимката на аватара, ми се струва че ресорите отзад са доста поуморени и омекнали. Мекото окачване отзад, разбира се може да доведе до такава нестабилност. Мойта беше така в началото. Много меко возеше, но с двама отзад, лягаше на тампони.
                Последно редактирано от TigerHunter; 12-07-11, 21:08.
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Не го плаша човека, ама ми се струва, че си мисли, че кара лека кола и че не е много наясно защо има 4х4 все още
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                    Петьо, не го плаши човека! Знаеш мойта как е с бодилифт и кални гуми. С "пистови" гуми и без лифт, няма да има проблеми със стабилността.

ПП: Колега, ако мислиш че джип трябва да се държи като лека кола при шосейно каране...
                    Има и друг фактор. Като гледам снимката на аватара, ми се струва че ресорите отзад са доста поуморени и омекнали. Мекото окачване отзад, разбира се може да доведе до такава нестабилност. Мойта беше така в началото. Много меко возеше, но с двама отзад, лягаше на тампони.
                    Колеги, далеч съм от мисълта да сравнявам лека кола с джип като пътно поведение или каквото и да е друго.Определено не се мисля за супер експерт,но основните неща ги знам.Що се отнася до ресори и амотисьори-всичко е сменено.Снимката е от обявата преди да я купя.Интересува ме само поведението на гумите.

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                      Колега карам с гуми Ласса Компетус за смесено каране са отлични и цената им е добра.
                      +1! Изключително доволен съм от съчетание качество/цена, а и са едни от малкото, предлагащи размер 215/80/15.
                      "Make love, not war!"

Коментар

Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
                        +1! Изключително доволен съм от съчетание качество/цена, а и са едни от малкото, предлагащи размер 215/80/15.
                        Може ли да им пуснеш една рулетка, като диаметър?
                        Благодаря.

Коментар

Нека бъде утре, Витарата е в гаража, а сега не съм близо до него! Поздрави!
                          "Make love, not war!"

Коментар

По-добре късно, отколкото...още по-късно! Та на въпроса на колегата Вико: Lassa Competus 215/80/15 AT, напомпани на 1.8 атм. са с диаметър 71,2. Поздрави!
                            "Make love, not war!"

Коментар

Привет колеги,
                              понеже и аз се оглеждам за гуми, и тъй като също съм с Фероза та реших да пиша тук. Решил съм да сложа MT гуми, които де се карат пролет, лято и есен. За зимата си имам зимни. Не съм хардаджия, но обичам да си правя леки до средни разходи. Колата я карам и като всекидневна в София, та и за това изборът е върху умерени MT гуми а не Каймани или нещо подобно. Реших да са нови гуми,а да не са регенерат. Оглеждам се за 195R15 или 215/75/15. Поогледах на някои места изборът на МТ гуми е доста ограничен за тези размери. До тук съм намерил оферти за Kumcho KL71 и BFGoordich MT KM2. Питанията ми са следните:

1.Коя от гореизброените гуми е по - подходяща за гореописания тип каране? Струва ми се, че Кумхото май е по- подходящо за зимния сезон. От някои мнения тук във форума излиза, че май състава им е по-мек и доста бързо се износват и губят способността си да драпат в калта.

2. Къде в София може да се намерят кални гуми? Поизровил съм някои места, но предполагам, че има и други.
                              Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

На какви цени ги намери тези гуми в размер 215/75/15?
                                Има Маршал същата шарка, като кумхото ...но по-евтино.

КМ2-ката е доста хвалена гума. Има и някой друг ламел.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X