Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jump Start устройства - ващият личен опит

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    ...99.9Wh, заеби.

Аз тестери имам два. Само повод ми трябва. Мотив.
    Е това е мотива де. Това потенциално води и до по-дълъг срок на служба, щото ако 50Ah батерия след 10 години едва се справя, 100Ah все още ще си се справя съвсем добре.

А 2-те кила не са ми никакъв дерт. Няма да го нося на ръце, няма и в раница в планината. Стои си някъде във возилото да спасява при зор.
    Последно редактирано от sparkybg; Вчера, 13:47.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Ре в общи случай, особено на банзинките, жиците между акумулатора и стартера са сравнимо дебели - и там не може да мине кой-знае какъв ток. На 5.7-цата ми стартера не харчи нищо и е смешно малък. Смятай на средностатистическо европейско коле, дето е преко сили 2 литра - сигурно 30-50А са му повече от достатъчни.
      Ако има кой да даде повечко ток, има и кой да го вземе:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:current.jpg
Прегледи:96
Размер:234.1 КБ
ID:7027663
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Ако има кой да даде повечко ток, има и кой да го вземе:
        Въпроса е колко ток е нужен, не колко някой дава или взима като има на корем. Аз твърдя че за да запалиш средностатистическа кола с jump starter от тоя размер/параметри, амперите са далече от смелите цифри върху кутията на устройството.

Да речем че моето устройство е било закачено около 15 секунди (по-скоро повече), за което барабар с подгряването и паленето му бяха източени 15% от заряда - това са 6.66Wh, които, побрани в 15 секунди, са 1600 вата, което при 13 волта са 123 ампера. Натиснах бутона "boost", който принудително връзва батерията към акумулатора, в случай на тотално сдал акумулатор. Иначе вероятно самото устройство щеше да си прецени кога да я върже (вероятно като пусна подгрева и падне напрежението), но и взетият от устройството ток щеше да е друг, предполагам.

Сега, като вземем предвид че колата е без седалки, а иска натисната спирачка и съединител за да запали (иначе ми размахва среден пръст), трябва да закача, да натисна копчето "boost", да вляза, сядахйки на пода, да дам на контакт, да натисна спирачка и съединител, да изчакам подгряването и да завъртя да запали, не знам дали съм се побрал в 15 секунди. И понеже подгряването + въртенето са някакви 3-4 секунди преко сили, то в останалото време просто е наливало енергия в акумулатора.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS
          Schumacher Electric 1000 Peak Amp 12V Portable Lithium Car Battery Jump Starter & Power Pack - Lithium Ion Jump Box - with USB Charging & LED Emergency Light - SL1639
          Не става:
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dddd.jpg
Прегледи:6
Размер:108.7 КБ
ID:7027714

Коментар

• slatanic
            slatanic коментира
            Редактиране на коментар
            Мдааа.А в немския не ми излиза баш тоя модел.

МакЯ им копеленца

Ще видя пак кое беше просто,яко,с Чарли зареждане и да пали 3 литра. Далеч съм от мотора ма зор няма
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

• drukman
            drukman коментира
            Редактиране на коментар
            Всичките палят 3 литра. Моя стартер съм го мерил с извадени кабели на свещите. 60А на студена кола. Зимата ще вдигне 80-100макс. Няма ядове.
            2л дизел се палят по-трудно а аз с Диното съм палил 3.0Di патрул зимата. Ако не е тотално менте на "оферта" няма проблеми. Тия всичките които се коментират тук стават за коя да е кола.

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Той за мотор пита та за това го пиша това - за мотор ти трябва нещо сравнително малко,леко и да държи на удъри,Тенерето му е моите кубици с моите коне,ако беше за кола аз препоръчах вече ма там изискването ми е да се завие под седалката,а те всичките това го могат,за мотор друга работа

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
        X