Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jump Start устройства - ващият личен опит

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Спарки, как захранва лаптоп? На моя (на зарядното му) пише 19.5 волта, а и буксата е някаква там като за лаптоп. Някакъв преход ли трябва?

Коментар

Първоначално публикуван от Двигателист Преглед на мнение
    Спарки, как захранва лаптоп? На моя (на зарядното му) пише 19.5 волта, а и буксата е някаква там като за лаптоп. Някакъв преход ли трябва?
    3 от 4 лаптопа вкъщи са с по 2 USB-C порта, през които могат да се зареждат с 65 вата. Всичките ни телефони пак така. Конкретно, зареждат се с нещо като 19V, 3.5A, през USB-C порта. Другаде има и повече. USB-C към момента може максимум 48V, 5A.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тия с моторите

Моя скромен опит

BMW 800 GS 2013 90% от опитите да го запаля са неуспешни,ритач нямаи батерията му е майната си на мястото на резервоара,за това сме попадали на много реномирана марка батерии която дойде с една изгоряла клетка - на това нося една такава макина за палене с умряла батерия
      Веспа 150 Примавера - варио трансмисия,няма палене на бутане,батерията ти е в краката и капака и се развива с с поглед - нося среден размер,мога да я запаля поне 10 пъти
      КТМ 450 - ритач има ма до момента 2 пъти само съм го ритал да запали,до батерията се стига с развиване на 10 мм болтче,на дълго нося такава макина еле ако няма двама да ме бутат
      Ямаха 200 кубика въьдухар - това се пали с ходене до него,ритача е махнат преди 20 години от модела, нищо не нося за палене там

Става за лампа да включа,зареждане на Кардо,телефон,навигация Гармин, ИНРИЧ за проследяване Гармин,челника………идеално е
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Батерията:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:OSRAMBattery.jpg
Прегледи:92
Размер:225.5 КБ
ID:7027547

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Иииии не се удържа да го оставиш затворено.
          44.4Wh. ..а никъде по документацията не го пишат пе..съединителите.
          Кажи ми сега от къде ги измислиха тия 12Аh? .. и се сещайте какъв показател е това, написано Фърчащо на кутията..... без напрежение.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Съединител - долен, ляв педал.
          Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
            Иииии не се удържа да го оставиш затворено.
            44.4Wh. ..а никъде по документацията не го пишат пе..съединителите.
            Кажи ми сега от къде ги измислиха тия 12Аh? .. и се сещайте какъв показател е това, написано Фърчащо на кутията..... без напрежение.
            12Ah * 3.7V = 44,4Wh

Те са 4 последователни елемента, с малко електроника за зареждане и защита. В активен режим чудото просто връзва въпросните 4 елемента към щипките, тоест успоредно на акумулатора. Всичко останало са маркетингови алабалистики.

ПП: А за разглобяването - от 4 годишен съм си така. Някъде 1-2 години по-късно се и "здрависахме" с тока за сефте. Сега гледаш резултата.
            Последно редактирано от sparkybg; Вчера, 01:41.

Коментар

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              4 елемента, по 3.7 волта, 3000mAh всеки. Както искаш така го смятай, ма енергията в тях си е все тая - по 11.1Wh във всеки елемент.

Ползват се вързани последователно. А въразани последователно дават... 30-40A, хайде да са ги докарали до 50 най-много, макар че при капацитет 3000mAh oбикновено е и по-малко.

"Магията" е че като ги вържеш и докато запалиш, те вдигнали напрежението на акумулатора и наляли в него ударно ток толкова че неговия ток заедно с тока на батериите да стане достатъчно за да запалиш.

Толкоз и по отношение на хилядите ампери пиков ток и стотиците ампери стартов.

ПП: Сега, батериите може и да не са 18650, ама обемът си е все тоя, малко или много. Хайде да са ги докарали до 100А. Ама нито са 350, нито са 1500.
              Последно редактирано от sparkybg; Вчера, 02:22.

• drukman
              drukman коментира
              Редактиране на коментар
              Добре, че не е с батерии по 1.5V щеше да е 45000mAh същия бустер.
              'ма как звучи, а? 45000!

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              По телевизора върви реклама за "...цели 11 хилади милиграма...". Присира ми се...

Аз за тия джаджи знам едно- трябва да е повече от 2 резервоара бензин в пари /тукашни де, при вас е скъп бензина, ама тук резервоарите са малко по големички, та може и да е еднакво//, и да тежи.
            Ама колкото и да е тежичко, както казах, не пали умрял трактор. И Хонда Сивик не пали трактор с дърпане. та цифрички, рекламки, взимаш най-голямото, и пак си носиш кабели в багажника. И с кабелите запали мамицата му. И зареден телефон, че аман от уй капани!
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

• drukman
              drukman коментира
              Редактиране на коментар
              Кажи ми за какво взе толкова мощен бустер, като нямаш вече трактор?

• NIKSD
              NIKSD коментира
              Редактиране на коментар
              Вальо, ама аз никога не съм имал трактор. Тоя дърт Фергюсън беше докаран до на една приятелка комплекса /дава под наем Кан Ам бъгита, четириколки и разби други гъзарии/, и трябваше да се запали. И аз махмурлия от предната вечер, “дръж ми бирата, евал съм го у трактора…” и го запалих де. После бях и тракторист/багерист, пак махмурлия…

Защо толкова мощно? Ами Мечо Пух. Гледам го да се събира под задната седалка на Кан Ам Маверик Х3 max. И да тежи. Цената не ме интересува, не че съм хи надиплил, ама малката щерка е на 11, и вече пали и си бие камшика сама с Кан Ама. А аз съм пред Панама, чакам ред да минавам канала. И да и прати някой пътна помощ е кошница пати. Та на фона на цялата дандания, $50-$100-150… е все тая.
              Аз ако изброя какво имам стоящо в пустинята като инвентар, ще се хили целия форум. По нова година един затънал в калта, отиваме с лебедките, хай джакове, супурнайсе вида въжета… щерката затъва до средата на бедрото в калта и вика “тате, не усещам обувката, май я загубих…” Хахаха. Като хо подкарахме да го вадим, идва един и вика “ще го разпорите бе, това цялото няма и 2000 паунда. Ама ние снощни, кво ти дреме. Излезе, ама трябваха и лопати, иначе щеше вярно да се разпори горкото. Сега имам и 4 различни лопати. И лебедки да вдигнем 8 Кан Ама във въздуха…, знаеш ли как странно ме гледат като заразпъвам антената на сателитния телефон… хахаха
              Мечо пух. Хоби. Дивотия. Няма обяснение.

https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

• NIKSD
              NIKSD коментира
              Редактиране на коментар
              Как да не си купи човек после лопати. И по тая логика, като отрепе акумулатора, мощна джаджа. Пляс!

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Аз малки имам достатъчно,ти мисли за яка лебедка,ТАНК модела

И сега последно кое да купя да пали 3.6 гранд,2.2 мерцедес и тенере?
            Няма страшно в умирачката...
            Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
              И сега последно кое да купя да пали 3.6 гранд,2.2 мерцедес и тенере?
              Ако не ти е за сега и веднага - Gooloo 6000 бих купил аз. Заради 100-те вата USB-C.

Ако ти трябва гаранция и т.н. - в Home Max го има това на Вальо и по-големия му брат. Моето също ще ти свърши работа. Него го има в Praktiker.

Коментар

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Веднага ти давам пример - като си вържеш към него лаптопа, имаш повече батерия за него. Понеже снощи пробвах моето - като пуснах един CPU-Z да натовари лаптопа ми, неговата баКтерия, барабар с тая на OSRAM-а, падаха неприятно бързо, а лаптопа взе да топли стаята. 6000-то е с 2.25 пъти по-голяма батерия, или поне така твърдят. И е 100 вата, което значи че първо ще похарчи външната и чак тогава ще започне да яде лаптопската.

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                100те къде ползваш? Моя таблет без да е натоварен процесора харчи под 15W и процесора на пълна мощност е15W стават 30. Твоя е по-страшен, но е по-нов модел и едва ли харчи повече. Не питам за големината на батерията. За 100те вата PD питам

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                На пълна мощност на единия лаптоп си отива на 65вата, но толкова успява да даде пауър банката. Ако вържа и външен монитор (да, мъкна и такова, щото на един монитор вече не става да програмираш), като нищо ще отиде над това. Имам 125W адаптер за за докинг станцията, ама нямам нещо, дето да може да премери колко дърпа, дето да е USB-C и от двете страни.

Ultra i7 с 64GB Ram 4TB дискове + втори OLED монитор си дърпа ток. PD 3.1 е до 240 вата и ще има все повече устройствам, дето дърпат яко. На 5 години стана стандарта.

Иначе при нормална работа харчи между 20 и 40. Говорим като браузвам или си пиша програмите.

ПП Тънкия момент е че се и зарежда на 100 вата. Което си е нещо добро - бучваш и за 20 минути е на макс от примерно 20%
                Последно редактирано от sparkybg; Вчера, 21:09.

Зор нямам.Акумулаторите на гранда са от онзи ден.На тенерето обаче е оригналният от 23 година.На цедеса го сменявах...ма не помня преди колко години.
              Та ще му дойде ред да се ползва.Аз кабели нося истински 50мм2 винаги.Ама като няма кой да ти даде ток...файда.
              А и тия кабели на мотора...малко е овърсайз.Нямам как да ги щипна щипките там.
              Та сложи един линк да има,ако имаш направо да викна едно такова.
              Няма страшно в умирачката...
              Страшното е да си жив!...

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Schumacher Electric 1000 Peak Amp 12V Portable Lithium Car Battery Jump Starter & Power Pack - Lithium Ion Jump Box - with USB Charging & LED Emergency Light - SL1639 https://a.co/d/0dCu7i6U

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
              ...Та сложи един линк да има,ако имаш направо да викна едно такова.
              С GOOLOO-то е сложно - трябва през Германия, и от там през Гъбко или други. Ама не намирам от къде тръгват, щото ако извън ЕС, с мита и ДДС-та става сложна логистична операция. Или имат сайт в UK:

https://www.ebay.de/itm/336220087830...nW8o2NZcYVZGWw

https://gooloo.uk/collections/top-se...40413097197647

В немския им сайт всичко е разпродадено. В английския няма 6000-то. Него го има в Ebay. Но според мен 4000-то е достатъчно за всичко в ежедневието на нормален потребител, че и отгоре.

Може и през UK сайта им и през Гъбко.

ПП: Това пише че го пращат от Германия:
              https://www.ebay.de/itm/336310984159...BFP2D1GY9ZV1SY

Пращат и директно към България срещу 10 евра, ама с нормален колет. През Гъбко не знам как стои втъпроса с батериите.

Сърби ме да викна едно, ма после трябва да си ги варя на чорба.

Последно редактирано от sparkybg; Вчера, 11:45.

Коментар

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                Спарки, какво имаш за зареждане със 100W? ,че въртях, въртях и не намерих, а ми трябва за мотив.
                Разбъзикахте ме с това Gooloo..

• slatanic
                slatanic коментира
                Редактиране на коментар
                Аз ще видя нокото на какви пари ще го дадат другарите от акумулаторите първо.
                Ако там ми хареса цената добре..ама като имам тяхно зарядно за мотора...знам,че няма да ми харесва толкова колкото гулюгулюто та...
                Теглото за мотор обаче мааалко ми се вижда прекалено.Но пък да купувам няколко за навсякъде пак така ми се вижда.

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                2 от въпросните 3 лаптопа. И тепърва ще има други неща. Някои от телефоните на Xiaomi вече се зареждат на 120 вата, предполагам и все повече лаптопи ще стават така.

Гоолоо 4000 има в немския Ибей за 95евро с 7-8евро доставка. няма никаква драма, ак не бързаш. Може даже и да се попазариш. За 90 го взимаш одма.

6000 e 120 евро с 10 евро доставка

Ама тия и двете тежат като грях. ... 2 кила..... 99.9Wh, заеби.

Аз тестери имам два. Само повод ми трябва. Мотив.
              Последно редактирано от drukman; Вчера, 12:14.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Съединител - долен, ляв педал.
              Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Ако не ти е за сега и веднага - Gooloo 6000 бих купил аз. Заради 100-те вата USB-C.
                Интересно е как успява да даде 4кА през тия кабели с дебелина като спагети и конектори почти като за слуашки...
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не баш,дебелички са

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Интересно е как успява да даде 4кА през тия кабели с дебелина като спагети и конектори почти като за слуашки...
                Никак не успява. Тя батерията не може да даде написания стартов ток посмъртно. Горе писах - в активен режим закачат баКтерията директно успоредно към акумулатора. В моя случай с бахатесто реле. И като я закачиш, докато завъртиш (а ако е дизели докато подгрееш) тя вече е наляла нещо ударно в мъртвия акумулатор, достатъчно за да врътне стартера.

То в общия случай, особено на бензинките, жиците между акумулатора и стартера са сравнимо дебели - и там не може да мине кой-знае какъв ток. На 5.7-цата ми стартера не харчи нищо и е смешно малък. Смятай на средностатистическо европейско коле, дето е преко сили 2 литра - сигурно 30-50А са му повече от достатъчни.
                Последно редактирано от sparkybg; Вчера, 13:48.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                X