Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jump Start устройства - ващият личен опит

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jump Start устройства - ващият личен опит

Вече няколко пъти ми трябва такова. Ама на пазара е тотална лудница и колкото и да имам електрическа култура, малко ми е трудно да преценя меркетинговите изхвърляния с реалните качества на такива джаджи.

Цел - палене при зор примерно на 2-3 литров дизел или 5-6 литров бензин. Говоря за ситуации, при които в оригиналния акумулатор все пак има нещо, колкото да светят лампи не съвсем като фас когато се пуснат подгревните свещи.

Моля споделяйте какво сте ползвали или ползвате.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Не ползвам, но за NOCO съм виждал кажи-речи само положителни отзиви, лесни са за намиране и в БГ.

Коментар

На мен ми е интересно някой да споедли, такъв тип устройство колко време е използваемо след като го заредиш.
      Че и аз съм се замислял, но като си знам кътсмета по закона на всикчи гадни обстоятелства, ще ми притрябва ток в най-несмисленият момент. А вероятно този момент ще е далеч след като съм си купил/тества/заредил въпросния джЪмп стартер

следя

Коментар

• drukman
        drukman коментира
        Редактиране на коментар
        Теоретично, саморазряда на новите акумулатори е много малък. Децата не са оставяли за повече от седмица Диното. Topdona беше захвърлен в колата за месец. Не е мръднал. За повече не съм пробвал лично.

• BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        Над година, от опит.

Навремето си купих о Технополис това:

Външна батерия Jump starter Cobra JumPack™ XL CPP 12000, За стартиране на двигател и зареждане на преносими електронни устройства, 12000 mAh
      Безкрайно доволен съм. Стартира дизелов Патрол с умрял акумулатор. Едно зареждане стига за 4-5 старта с интервал от седмици помежду им. Включително го изнасилих да замести акумулатор на РАВ4 от Плиска до Подуяне...
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:res_2dd54e5920dd65939404b7b4a34967b6.jpg
Прегледи:217
Размер:61.3 КБ
ID:7027323

Коментар

За последните15 години реално имах наистина нужда от такова нещо един единствен път - акумулаторът умря внезапно, на 7,5 години.Бутнаха ме 3-4 метра, запали.Ако имах такова устройство, акумулатора му щеше да се предаде предполагам след 2 -3 години

Коментар

Dino-то съм го купувал 2017г май-юни. Има 2 нормални USB, 12V/10A и 19V/3.5A на жакове 5/2.5 Преди месец се наложи да запаля кола с умрял акумулатор и за малко да не се справи. Времето му е изтекло. В годините съм го ползвал много пъти. Патрол 3.0Di е пален поне 20 пъти с него, Навари, на приятели. Децата го разнасят с забучени телефони в него. За мен е най доброто, но няма съвременни хитрини и се зарежда с неговото си зарядно. Има две в комплекта, за 12 и 220V. Това е цената в Ибей По документи е 66.6Wh Не съм го мерил колко е действително, но много прилича.

Другото, Topdon е най доброто според мен като цена качество. Има 60W PD (пробвано, работи) две USB A QC и 16V изход. Зарежда се с USB C като понася 55W заряд По документи е 59.2Wh На второто зареждане го тествах, зареди 62.0Wh без гаранция за прецизност на меренето. В щипките има вграден тестер за акумулатори, който работи самостоятелно и по мое мнение е достатъчно добър. Имам същия на зарядно от същата марка, пробван многократно и все познава кой акумулатор плаче за нов.
          Купих го от български търговец по-евтино от пещерата. Е, тука. Внимание!! Преди да поръчате, се регистрирате и ...хоп 10% отстъпка. Идва на Еконт на другия ден и го плащате там.
          Хората са внимателни и точни. Доволен съм.
          Дефекта на системата е, че ако зареждаш от USB C на 20V PD на другите USB та не трябва да има нищо. Ако включиш нещо, PD спира да е PD. Не съм пробвал какво ще стане ако на трите порта са обикновенни консуматори.

Тия лакардии за 100 000 мAч.....999000мАч и не пише на колко волта!?!?!

Гледайте **.* Wh. На всички ментета е пропуснато.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:photo_2026-02-20_18-55-03.jpg Прегледи:0 Размер:135.6 КБ ID:7027343 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:photo_2026-02-20_18-54-53.jpg Прегледи:0 Размер:317.4 КБ ID:7027345

От мен толкова.
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от drukman; 20-02-26, 19:08.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Съединител - долен, ляв педал.
          Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            TOPDON е добра компания,имам имам термокамера на тия,стават и то много

Аз имам малко такива,5-6 броя,3 от тях палят 5.7 литра осмак бензин с батерия паднала на 7 волта,след стартиране батерията му пада с 20-25%, или грубо мога да запаля 4 пъти.Това е правено многократно със старата батерия,там я цедях до откат
          Стои под седалката,не е зареждано поне 6 месеца,може и година да е,не съм забелязал да му пада батерията,да ходя да ви го изровя ако трябва.

GOOLOO GT4000S

100 долара в момента,супер доволен,имат и 6000 модела,за 12 литрови дизели,130 кинта

имам и разни по-малки,едното е Ноко в Мерцедеса,едно имам в на жената Веспата,едно имам на 800 GS моторетка

Нокото едни пари струва само,GT4000S върши по-добра работа за под половината цена,моето е на 4 години
          Последно редактирано от BENZBOSS; 21-02-26, 00:59.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

https://youtu.be/AXXuWL3l5qo?si=owVu4ssIgNEumqs8

е тоя ако го гледаш

TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Аз имам това на снимките, купих 2 пратиха ми 3 броя, мисля от Китай директно ги взех.

Ползвам ги от години.

Държат зарядка много месеци, да не кажа година и повече без грижи, все пак е ЛиПо/ЛиФеПо или нещо си такова.

Заредено, пали 3 литра дизел зимата, поне 4-5-6 пъти. Зарежда и телефони и т.н.

Последно го ползвах в минусувите сутрини миналия месец, запалих на една украинка Пежото без да се замисли, тя се шашна, ама как така с джи ес ема палиш колата ))

Има и компас и фенерче, ама не знам как се ползват.

Горещо препоръчвам нещо такова.

Име:2026-02-20 19.32.30.jpg
Прегледи:182
Размер:584.9 КБ
ID:7027366

Име:2026-02-20 19.32.44.jpg
Прегледи:182
Размер:651.3 КБ
ID:7027365
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

• BatGeorgeone
                BatGeorgeone коментира
                Редактиране на коментар
                Ползвах го и на едно АТВ вместо основна батерия и за палене и за каране...

Има защита от претоварване и т.н.

Спарки , личното ми мнение е, че подобни “инструменти” са за хората занимаващи се с автопомощ.
              За лична сигурност вземаш си членска карта на СБА и си свиркаш.
              Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
              За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                Редактиране на коментар
                Мчи те ще дойдат и ще му запалят . Това за няма и 50 пари на година , в което ти влиза и техническия преглед и смяна на гума на пътя и ремонт до 30 минути и пътна помощ до 30 километра.

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Точно на всякъде и по всяко време ще дойдат,колко и тука ААА идва или поне колко аз ги чакам………до 20 мили

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                Редактиране на коментар
                Аз съм имал 4 пъти нужда за 15-а години и винаги са идвали.
                Никой не задължавам давам опция , който сметне , че му е полезна си я ползва

Имам и ползвам NOCO от толемичките. Нещо около $200.00 беше, ако е интересно, ще видя точно модела. За последно го пробвах на дърт трактор с абсолютно умрели акумулатори, не го запали. Иначе съм палил Секвоята и дъртия Мерцедес многократно с това НОКО. Секвоята е 4.7, Мечо е 5.0. За последно ми се наложи да запаля Секвоята 3 поредни пъти без да го зареждам, ами пали си.
              Жена ми оня ден учудила комшията , с някакъв американски басамак е бил, не пали. Нашата вади НОКОто, запалват колата, комшията на момента си купил такова.
              Аз без такова не отивам никъде.
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

• ikristiqn
                ikristiqn коментира
                Редактиране на коментар
                https://no.co/gb70 до 40 паления?! - супер!

• NIKSD
                NIKSD коментира
                Редактиране на коментар
                А, точно GB70 имам аз. Работи на звяр!

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                GB70 е 56Wh. Тоя Топдон който съм ви показал горе и той е толкова. Като плюсове на Топдон:
                1. По-евтин - под 160$
                2. Наличен за утре, с фактура, ДДС и гаранция в България.
                3. Има добър тестер за акумулатори, който се гледа на телефона.
                4. Изход PD 60W
                5. PD 65W зареждане.( зарежда за час, не за 3 часа, като Ноко то.)

Ноко е добро и работи, за разлика от много други "по-изгодни" и "по-добри" оферти.

Прегледал съм подробно поне 30 "марки" и "оферти" из цял интернет. Има Топдон (JS3000) който е по-мощен, с по-голяма батерия, с повече стартирания ... бла, бла. Ама аз нямам морга за умрели курници.

V2200 Plus е най-оптималната, проверено работеща оферта в България. Тестера е бонус! Е, колко струва един добър тестер. https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw...om=R40&_sop=15
                Последно редактирано от drukman; 21-02-26, 17:45.

Сдобих се с 1500А OSRAM, че трябваше днес. 12Аh, зарежда се на 50W през USB-C (за 15 минути качи от 78 на 100% през зареждачка за кола за телефон, която категорично ке дава 50W). За съжаление не зарежда с толкова.

Запали 1.5 дизел с паднал 72Ah акумулатор до ниво подгревните свещи да правят лампите на фас. Запали го все едно е със свеж акумулатор, и това костваше 12% от заряда му, който възстанови пак през същата зареждачка за 10ина минути.

Знам че в цената има доста данък марка (цена може да се види в Praktiker), но магазина ми е на 500м от вкъщи и работи всеки ден, а ми трябваше да запаля кола, на която за да махнеш акумулатор махаш половината боклуци из моторния отсек. На същата крушка на фар се сменя като се маха фара.

Topdon-a на Вальо кърти, чисти и извозва, включително заради цената си.

Според прикази тук-там, придобивката ми, заредена до 100% и метната в колата, след година се намира на 90%.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Двигателист
                Двигателист коментира
                Редактиране на коментар
                Спарки, кой точно модел Оsram e това? Че гледам дават стартов и пиков ток.

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Тоя:
                https://www.osram.com/ecat/BATTERYju...0/ZMP_4068907/

Най-мощният от новите (с USB C за зареждане на устройството и за зареждане на телефони) модели. 1500 пиков, 450 стартов ток.

• Двигателист
                Двигателист коментира
                Редактиране на коментар
                Аха, значи е 350 амперовото. Че като написа 1500 и си представих, че си купил от тези тип "куфарче".

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              ...Според прикази тук-там, придобивката ми, заредена до 100% и метната в колата, след година се намира на 90%.
              Моето (кси..хи..оми?) е така или много близо - има само 4 ламбЕта и нема къ да отмеря 10%.
              Ползвам го инцидентно за разни работи но никога не съм палил с него
              Та затова пасувам
              Враг усраине

Коментар

Току що ме накарахте да си купя JS3000 12V 3000A Battery Booster Jump Starter.

Спарки и Вальо да се чувстват поздравени… хахаха
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

• BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Брат аз бях там,готов да ходя да спасявам положението ма не знаехме до последно какво е положението и защо е най-вече КЪДЕ е закъсала,че аз хубаво ше тръгна ма Кан Ама ако е закъсал до там комбито няма да издраска. Докато извади Гармина за позиция и едни Мексиканци я запалиха баш с едно такова…….аз бях извадил 2 мотора вече,Митака с мен за крило, е бяха много далеч,една вечер ходене само. На това малкото му кажи да закъсва на нормално място,баси дзвера

Спарки това което аз препоръчвам е с по-голяма батерия от ТопДона,с малко ма е по-голяма и е едни пари по-евтино. Аз поне на това му вярвам,едно,че го имам и е пробвано многократно,а и по тестове разни се представя добре фирмата.

Нищо де,тия дни ако едното не може пробваме другото и ще има жив живот тест

• sparkybg
                  sparkybg коментира
                  Редактиране на коментар
                  Да, и GOOLOO-то го разглеждах. Добро е доста и в Германия е 121 евра, което си е харна цена за тия параметри. И то си има 100W порт. В България би дошло след минимум 10 дена, по-вероятно 2 седмици, с някакви дребни пари за транспорт отгоре.

Нещото, дето и то и мойто нямат, е тестера за акумулатор. Вальо разправя че се справял добре. Другото е че има няколко порта повече.

ПП: Е, имало го налично в малко по-далечен магазин, ма кой да види. Е, здраве.

• BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Аз батерия тестер нямам ма имам 3ма електричари с такива,че и в магазина безплатно ми я проверяват къде е.

Със здраве да си го разнасяш и ‘ич да не ти трябва ма обикновенно със здраве палиш съседи и приятели

...обаче, оказа се че си дава съвсем честни 60 вата (на моменти отиваше до 64), и то с кабел, дето не е връхта на сладоледа (към 1-2 вата отиваха за подгряване на мерещата част на кабела).

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:OSRAMJS.jpg Прегледи:0 Размер:122.5 КБ ID:7027521

Ей-сега вече съм напълно доволен от покупката си.

Още повече - зарежда си се на съвсем честни 65 вата през чарджър за кола (тоя път проверено и от лабораторното ми захранване):
                Натиснете снимката за да я уголемите  Име:OSRAMCHARGE.jpg Прегледи:0 Размер:218.2 КБ ID:7027522

Аз още по-доволен. Даже е над спецификацията си от 60 вата.

Додето снимам и кача това, възстанови 10% от заряда.

ПП: Язък че нямам "електромер", да премеря колкава му е баКтерията.
                Последно редактирано от sparkybg; 21-02-26, 21:47.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 1 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                X