Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ceramic, carbon-fiber, ceraphite, Semi-Metallic или какво?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ceramic, carbon-fiber, ceraphite, Semi-Metallic или какво?

Идва време да си сменям накладките на пикапчето. Засилих се да си поръчвам и се объркАх у асортимента.
    На стария Титан бях сложил Акебоно, керамика и бях доволен. Да, ама сега нали Русия ни е виновна нещо (на американците не е) и Акебоно няма сертификат за руска стомана.
    ..и си клечим у Рокауто и гледам умно.
    Давайте акъл, моля.
    Силверадо 1500, 2021, 6.2 крю каб.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Съединител - долен, ляв педал.
    Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

За накладките какво да кажа-имам минимални изисквания,придържам се към едни и същи марки .Май никога не са били керамични.Общо взето,както са ги подредили в RA май съответстват на малкото,което съм запомнил по характеристиките им.

По двубуквения код за студен и топъл коеф.триене -комбинациите FF,GF ми изглеждат адекватни кат за градски-извънградски леки употреби...GG и нагоре-за "по-натоварени" употребления (гледам, оем-ските задни са GG)...плюс вече там предпочитанията към материала.
    https://www.rockauto.com/en/moreinfo...t=1684&jsn=684

Предните OEM (тия в Рок Ауто) обаче са HH (!) и струват съотв.100 кинта :
    https://www.rockauto.com/en/moreinfo...t=1684&jsn=686

От останалите по-виско от GG не виждам.
    Akebono ACT2173 предни например са GG според случайна снимка от ибея :
    https://i.ebayimg.com/images/g/oNMAA...Gqx/s-l960.jpg
    ...задните им ACT2174-пак GG.
    https://i.ebayimg.com/images/g/i7MAA...aD/s-l1600.jpg
    Погледни твоите какви са,ако са вижда все още. Иначе там от останалите GG ,може би Bosch или Wagner...А, и Power Stop имат добри отзиви .

А ако хвърля поглед за отзиви за една съща накладка-то е леле-мале в днешно време :
    -кой как ги монтирал и подмазал-загадка (там свирели-не свирели...задирали по скобата...заминавали бързо..друг вика : -Глупости,добре са ! и т.н.)
    -семенят се собственици и доставчици (и местополжения на заводи-днеска Китай,утре-Индия,другиден трето) кажи-речи ежегодно.Никакво постоянство.Наскоро глътнал въздух и сайбията на Raybestos и кой там беше още...и кат се появят пак след година-две ,няма да имат ама нищо общо с предишните.
    -кой как ги експлоатира...при какъв климат...
    -и още сумалъка ти неизвестни.Затуй и много-много...нали.
    То тие работи важат и за филтри,и за разни други работи.
    Тъй че ако нямам претенции към работата на предишните-взимам пак от същите и толкоз -и се надявам да са що-годе..."същите".

https://www.fcpeuro.com/blog/how-to-...s-for-your-car
    https://www.hotrod.com/how-to/disc-b...odes-explained

Не ми е работа да питам,ама все пак- минавал ли е през recall-a? L87,нали ?

P.S.
    Тука пък като заменяеми номера изскачат GG и HH предни...иди,разбери какво ще получиш:

https://parts.gmparts.com/search?que...dyNumDoorsId=5

Последно редактирано от td120; 19-03-26, 00:21.

Коментар

Благодаря за отговора.
      На оригиналните ме дразни липсата на каквито и да било информация. Пише само НН. Материала е тайна. Имам и леки подозрения в качеството на "оригиналните" части на ГМ
      Разликата от 20-30евро в крайната цена не е драма.
      Ще се опитам да видя какви са в момента на колата.
      Акебоно не мога да поръчам, че нямат сертификат за руска стомана. еба...пардон,. оплодени политици.
      Бях харесал:
      https://www.rockauto.com/en/moreinfo...&pt=1684&jsn=4
      или
      https://www.rockauto.com/en/moreinfo...&pt=1684&jsn=1

Ама са GG

Ибей с доставка от щатите е кофти оферта. Минават през турбо-педалската спедиторска фирма на Ибей и Български пощи. Това го ползвам само когато няма НИКАКВА друга алтернатива.

Ти какво би избрал? Не гледай цената. Няма да сложа евтини накладки, а разликата в цената на хубавите е 20-30 евро, 10%.

Коментар

Доволен съм от Wagner OEX серията им ,ceramic пише . Почти се убедих , че тежкия ми Титан , с несъвършенната си спирачна система , си прегрява дисковете с organic и с всичко , дето ни го продават в БГ .
      За тия Wagner , важи същото , като за всичките US марки -правят ги на няколко места , но пък на две V8 ги ползвам и са ок . Някак си успяват да докарат некво постоянство .
      То и надали има останал производител , само и единствено в Japan напр (нито AKEBONO , нито ADVICS-aisin , са тъй ) .
      TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Ибах... рекох да погледна за моето (Grand Cherokee 2009) - ни букви, ни коефициент, ни нищо.

В момента съм с TRW, което в началото спираше чудесно, но типично за TRW взе са поскръцва (особено дразнещо не като спираш, а докато се движиш). Джантите стават черни за 20 километра каране, ама това не ми е дерт. Напоследък едната взе да издава старнни звуци само в момента преди съсем да спра.

...и такива разни работи. Те грандовете не се слават с велики спирачки като издържливост. Та ще сменям, ма и аз не знам с какво. Мисля да пробвам ATE, които ги има в Европа, ако и това не стане... в Rockauto има 56 (петдесет и шест) модела само за предните.

Та и аз съм на същия хал.

ПП: И май ще викна два Wagner-а OEX. Шипинга е приличен и имат сертификати.
        Последно редактирано от sparkybg; 19-03-26, 13:10.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако някому е интересно-тука сравнение на популярни "щатски"(и предлагани и от Рок Ауто) накладки за Шеви Круз. Отпреди 5 месеца .
          https://youtu.be/Mf2xFzNx2d8
          В случая - Индия,Китай,Мексико. Само GM ОЕМ (Akebono)-made in USA (FF за модела) . A Raybestos ,изглежда, доставят за AcDelco (aftermarket линиите) за този модел шеви.
          Според младежа , в теста разликите м/у производителите излизат да са по-съществени,отколкото м/у различните "класове" накладки на даден производител (без значение от Китай или Индия или отнякъде другаде идат. Ще рече,придържат се там към дадени фирмени изисквания,което е утешително).
          Вагнерските OEX(GG) малко поръждясали,ама в България не го виждам да бъде особен проблем.
          Като коеф.триене - в теста има от FF(Akebono/GM OEM и Bosch Blue) ...през FG(Z17 PowerStop)...до GH(Raybestos Element 3 & AcDelco Professional)
          Горе-долу резултатите съвпадат с това,което съм запомнил като полож.отзиви и за Bosch QuietCast(GG,черната опаковка) и PowerStop (като цяло) от обикн.потребители .

Коментар

PowerStop мисля са поръчваеми, Raybestos също, както и Wagner. Akebono обаче не са. Иронията е че апаратите на гранда са точно Akebono. Нищо чудно и на Вальо на GM-а да са Akebono.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аксис или PBR керамика ако намериш,не знам дали имат за модела ти

Акебоно Евро Керамика стават също,Ибей е вариант
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                Асене, Ибей от Америка НЕ е вариант. Днес си взех едни дънни платки от, внимавай, ПОЩАТА. Пътуват почти 3 месеца и минават митница с Български пощи. Няма по-изнервящ, бавен и калпав спедитор от комбинацията Ибей + Български пощи.

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Звъни брата ония ден,предни на Мерцедеса му трябвали…….седи мирен брат,имам 3 комплекта,не купувай нищо……..на мен като ми паднат и по 5 комплекта купувам,някои от Австралия ма като ми паднат изостанали на склад с намачкани кутии за по 4 пакета цигари и бой,вземи тия 130 кинта и спирам да мисля за накладки следващите 2 петилетки

Аз карам до откат обаче,над половин милион километра имам на 1/4 век Мерцедес,хората 6 коли смениха за това време

Ибей е вариант само от Европа. ...ама за Европа не ми стигат парите. Тия тука търгуват с кожа на клиента. Англия е вариант, макар и калпав.
              Не разбрах какво не ви харесват ceraphite? Е, тия: https://www.rockauto.com/en/moreinfo...&pt=1684&jsn=1
              Много ми е мерак да ги пробвам.
              Иначе трябва да отида на ГМ-оригинал, ама имам някакви предубеждения. Оригиналния ГМ филтър за купето е 56.32 пъти по-скапан от друг на подобна цена.

Коментар

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Mevotech са китайци. Имай предвид. Взимал съм шарнири такива и... неутрално ми е мнението.

Тоест не очаквай чудеса.

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                Спарки, другите какви са? Аз само веднъж съм попадал на нещо което не е китайско в Рокауто...... а и не само там.
                Пауар Стоп също е китаец по производство.
                Аз се хванах за тия, защото такива още не съм карал а пише, че спират добре и загряват най-малко.
                Тоя тежък кош докато пусне Шипка е весело.

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Не казвам че китайците не могат да произведат накладки. Казвам просто да не очакваш чудеса. Въпросния ceraphite, или там квото е, нищо чудно да е изсмукано от пръстите име на нещо, което и другите правят.
                Маркетингово тези са много напред с материала - готини кутийки и картинки, шарнирите дори имаха втулки за монтиране. Също като да речем Febest тук.

Впрочем шипинга за моите накладли не е нищо особено, та и да не стават, няма да си се набутал с много.

ПП: Викнах Wangner OEx за мен, и предни и задни. 93 евра с шипинга. Барабар с шипинга и ДДС-то (няма да има мито според мен) обаче излизат по-евтини или съизмерими с продаваните тук. Ще ги видим що за стока са.
                Последно редактирано от sparkybg; 20-03-26, 08:03.

Е, вЕрно ли си поръча само за тебе?

Коментар

• didooo
                didooo коментира
                Редактиране на коментар
                Заедно с шипинга , ако поръчката е над 150Е , тук се дължи и мито 20% .
                Ако е под 150Е ...няма мито , само ДДС.
                Тъй че , по-добре си ги поръчай отделно

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Е нали ги поръчваш на фирмата и т.н.... Аз няма как да ги поръчам без ДДС.

Излиза ми максимално мито 2.7%. Сега, с простотиите на перчема не знам как е хавата.
                Но предвид това:
                Първоначално публикуван от Агенция Митници
                Пратки със собствена стойност до 150 EUR – за тях се дължи ДДС съгласно ставката за съответната стока (в България повечето стоки и услуги се облагат с ДДС в размер на 20%). Тези пратки са освободени от мито по силата на членове 23-24 от Регламент (ЕО) № 1186/2009.

Съгласно митническото законодателство на Съюза „собствена стойност“ означава (за
                търговски стоки): цената на самите стоки, когато те се продават за износ с местоназначение
                в митническата територия на Съюза, от която цена са изключени разходите за транспорт и
                застраховка, освен ако те се съдържат в цената и не са посочени отделно върху фактурата, и
                от която цена са изключени всякакви други данъци и такси, които може да бъдат установени
                от митническите органи въз основа на съответните документи.
                Аз това го разбирам че мито не се дължи ако стойността без транспорта е до 150 евро. Сега, той перчема и по тоя повод каканижеше, но не знам до къде се стигна нито дали ЕС е наложил реципрочна мярка.

Като дойдат ще видим.

Ся ми попадна митн.декл . от мин г.
              За ангренажен комплект от РА със стойност 408лв ,с вкл шипинг , съм платил 6.5% мито и на новополучената сума съм платил 20% ДДС . Общо 113.65лв
              Митото не е било много , не знам що съм се заблудил , че е 20% и то , като ДДСто
              TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Wagner-ите пътуват вече. На фактурата за произход пише "United states", та може и да не са китайски. Сигурно към края на другата седмица ще са тук - умерен оптимист съм следващия уикенд да мога да монтирам поне предните, че вече дразнят. Дано не излязат и дискове за смяна че ще ме е яд. Tия, с които дойде (оригинални, не знам дали заводските - по-скоро са сменяни, щото не ги виждам да издаянат 200000км) отвън бяха чудесни и почти без ръбще, ама отвътре над сантиметър по периферията беше ръжда, и то такава, която износва накладката, съответно не може да бъде почистена от нея. Никога не бях виждал такова нещо.

Нещо такова:
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:brakedisk.jpg
Прегледи:144
Размер:71.1 КБ
ID:7031855
                Последно редактирано от sparkybg; 20-03-26, 20:33.

Коментар

Баси. Докато намеря къде го видя това производство на фактурата ми се е........х колко весело.
                  Аз на инат си поръчах керафит. нЕма начин да има нещо което не съм карал.
                  Само тия са с ясен надпис GG.
                  Очаквах, че ще са китайски, ама на фактурата пише 'мирикански. Не вЕрва ми се нещо, ама така пише.
                  Много ги препоръчват за "последна миля" каране. Аз определено не карам така, ама тия тежки кошници имат навика да загряват дисковете повечко. По-лесно ще е с меки кит..накладки.
                  И аз се надявам на 10тина дена.

ПП остава да си купя и гуми GG и готово.

Коментар

Хм, наистина бях останал с впечатление че Mevоtech са си чисти китайци и дори не го крият, ама явно съм бъркал - сега се разрових. Съжалявам ако съм подвел някой.

Ще проверя шарнирите (ако още пазя някоя кутийка), които купувах в миналото, но съм почти на 100% сигурен че са китайски. Но фирмата изглежда е Канада/САЩ, а не китайска.

Коментар

Не вярвам да си бъркал. До мен има кутийка от шарнир. Китайско производство е. Пише.
                      Шарнира вътре, по моя преценка е далеч по-качествен от оригиналния. Носачите също изглеждат по-добре. И те са китайски.
                      Подозирам, че писателите на фактурата са объркАли нещо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                      X