Първоначално публикуван от ittso
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
nissan x-trail 2.2 dci демпферен маховик брутална история.
Свий
X
-
При реална така или иначе няма как да се тества - реалната при върха на дюзата е 300-400 градуса.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
Охоо не си вадил разтопени бутала, и стопени върхове на дюзи значи... Когато започне да пишка малко повече гориво дюзата, малко трака ама на шофьора не му пука, и това приключение привършва рано или късна или с подмяна на дюзата, или с подмяна на двигателя..
-
Когато започне да пишка ИЗВЪНЩАТНО гориво, дюзата е повредена. Тогава и дюза, и бутало, и глава и кво ли не може да замине. Ама това е повреда, а не нормална работа на мотора.
Както казах - има достатъчно писания по въпроса на 2-3 клика разстояние.Последно редактирано от sparkybg; 17-07-21, 12:29.
-
е да де, аз говоря точно за случвайте когато нещо чука, а на шофьора не му пука... Аз пращам един познат в пежо сервиз, пежото му страшно чука, вика му имаш пикаеща дюза въври да ти я сменят... от пежо го върнали, и му казали че нищо и няма, да е карал така, ебати тъпанарите дето работят там... а колата чука ама чука отдалеч се чува..
-
-
Какво е код на калибрацията, или кода за корекция на дюзата..
при преминаването на дизелите към евро 4 5 6, екологичните норми са затегнати, за да отговаря на тези условия компютъра трябва да управлява с абсолютна точност дюзата.
Но как става цялата работа!! производителят е изчислил че при определени условия, трябва да дава 20 милиграма циклово количество гориво, обаче заради производственият толеранс, на пружинки шайбички и други части по дюзата, някой дават повече, някой по малко, за да се коригира това, още новата дюза, първо я закачат на стенд, и оставят да работи известно време за да се напасне, после стенда измерва параметрите, всяка дюза има около 8 параметъра, примерно единият е режим на пълно натоварване, пред-впръскване, режим на ниско натоварване, преходен режим, и тнт.
Зависи според дюзата, но да кажем че трябва да вади 50 кубически сантиметра на 1000 цикъла в минута.
има условия-количество.. да речем условията за пълно натоварване са, 2000 микро секунди сигнал, 1800 атмосфери налягане 1000 цикъла в минута, температура 40 градуса, при тези определени условия трябва да вади примерно 50 кубически сантиметра..
Които се водят идеален параметър, но дюзата не е идеална тя вади 58 едната, другата 42 стенда извършва корекция колко времето е необходимо да се увеличи, или да се намали, за да вади дюзата точно 50 куб.
Този корекция за всички режими ги записва под формата на код!! върху самата дюза, ако е от завода или на диагностичният лист, ако е минавала през ремонтно предприятие! този код се въвежда в компютъра с диагностичен софтуер!!
ето тук, са показани някой от кодовете за корекция!! на денсо инжекторите
https://www.dencodiesel.com/blogs/se...rail-injectors
Ето тук истински диагностичен лист, където една дюза е замерена на стенд, и са свалени всички параметри..
Абонатът е извън обхват, или е изключил телефона си, оставете съобщение след сигнала, и ще го предадем на абоната веднага щом дойде на линия... ДИННН......
Коментар
-
Евро 4 се докарава дори официално без двигателя да е Common Rail. И Евро 5 се докарва дори.
Джипката ми е с димност 0.04, със затворен EGR и избушен катализатор. Euro 3 с VP44. Абсолютно същия двигател със същата горивна система го има и като Euro 4, без DPF, съвсем официално.
Common-rail-а е напън не толкова за екологичност, колкото за тиха работа и изкарване на по-голяма мощност от по-малка кубатура. Екологичността идва от EGR, DPF, катализатор и AdBlue.
-
-
Темата добива и обучаващи характеристи...
Няма лошо, стига да е насочено и последователно (а не хаотично) информацията може да е от полза на някои.
Пс. Sparky определено е на Ти, с материя, която не му е професия
,а действащи автомеханици ............................... . Важното е да има желание за четене , учене и усъвършенстване.
Коментар
-
Последни ъпдейти по колата..
Закачих я на компютъра няма грешки, просто заради пикаещите дюзи преди е направило горивни адаптации -20% направих ресет на адаптациите, и обучаване на помпата за високо налягане, понеже тази помпа е от другият двигател, че и са със различни номера но и двете помпи ги дават за този двигател на нисан....
Смених филтрите, горивен въздушен на купето, филтъра на купето бил сменян, естествено аз повярвах..
Направихме малко кръгче, без да я зорим, много върви тая кола баааах мама му, останах приятно изненадан, с това купе два тона, и раздатки, и с тея гуми ГОУЛЕМИТЕ, очаквах да се влачи като народна песен, моето БМВ-ци е 143 коня, тази 136 имам чувството че ще ме остави много назадии!!!
Малко видео от разходката..
Обявявам проекта за приключен!!! скоро е на преглед, ще видим и каква лепенка ще получи!!!!!Абонатът е извън обхват, или е изключил телефона си, оставете съобщение след сигнала, и ще го предадем на абоната веднага щом дойде на линия... ДИННН......
Коментар
-
Едната дюза моргаджийската, която бяха дали със главата, понеже не са можели да я извадят от главата я оставили, и я отворих!!!
Вижте клапана на управляващото налягане, вижте само във каква състояние е!!!!!
Тука го пръснах с малко брейк-клинър!! и светна почти, забележете само дупчицата колко е малка!!
а това е което изтече на салфетката под клапана!! гнус гнуссс гнууууус и гняяясс
Помислете от морга дюзи следващият път дали ще взимате!!
Ще и направя пълна дисекция на тая дюза, просто сега ми е топло и ме мързи!!Абонатът е извън обхват, или е изключил телефона си, оставете съобщение след сигнала, и ще го предадем на абоната веднага щом дойде на линия... ДИННН......
Коментар
-
За 2-та тона си се заблудил. И терано не тежи 2 тона, а X-trail няма и тон и половина, май.
А и гуми с размер 215/70R15 поне до скоро се смятаха за аспиринчета в тоя форум.
Много вероятно е просто да е с по-бавни дифове от това, с което го сравняваш. Съответно дърпа и върви, ама силата му приключва примерно при 120.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Traqn Savov Преглед на мнениеПоследни ъпдейти по колата..
...
...
Недей, че аз свалих въздушен филтър в същото състояние от Тераното. На 7500 км и 7-8 месеца. Сам си ги сменям, та грешка няма. Буквално целият ни квартал, всички улици ги разкопаваха повече от година и бяха невиждани прашоляци в сухото и кал като вали.
Какво сме дишали ние през това време, ... не ми се мисли...
Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Малко под 1,5 тона е. Моя ускорява много добре до около 175(по ГПС), после сменя на 4-та(автомат) и умира като прави малко отгоре и спира да ускорява, но е нормално с тази аеродинамика на тухла.
215/65/16 са му щатните гуми. 215/70/15 са 3мм. по-ниски.Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Коментар
-
Ако вярваме на чичо гугъл-чо може да вдигне 180км ама аз лично не бих го препоръчал, както пукат глави като презрели дини!!!!
Ускорение от 0 д0 100 за 11 секунди..
Моят кош за сравнение, с 2 секунди е по бърз, ама като си имаш предвид колко коне са умрели!! може и да ме издуха хахаАбонатът е извън обхват, или е изключил телефона си, оставете съобщение след сигнала, и ще го предадем на абоната веднага щом дойде на линия... ДИННН......
Коментар
-
Моя е бензин 2,5 165к.с.. Не го държа дълго с такива скорости, но 160 си държа понякога по 5-6км.. При мен дават 11,1(автомат) и 9,9 на ръчката. Автомата с тези само 4 супер дълги скорости го спъва.
По двигателя сменях гарнитура на главата заради задръстен катализатор и после сегменти(трябваше и двете заедно, ама от бързане се набутах). Съответно и биелни лагери със сегментите. Сегментите са им слабо място. Двигателя изглеждаше много добре вътре, а е на 250 000км. ако се вярва на километража.Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Коментар
-
Под приключване на силата ма 120 нямах предвид че повече не може да вдигне, а че няма никаква динамика и при лек баир или насрещен полъх му става чоглаво.
Тая фамилия мотори са по-известни с думване на бутала, особено първите версии с vp44. След 5-6 издания на буталата драмата приключва, с цената на допълнителни 130 грама алуминий във всяко, при трилитровите ZD. Оригинални ремонтни бутала също няма. Но има ремонтни лагери и ремонтни сегменти.
Имам чувството че някой извратеняк сериозно се е кефил докато са взимани тия решения.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Каква излезе сметката на финала ?Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!
A1+
Коментар
-
Точната цена няма да споменавам, но със всичко му излезе долу горе колкото са най ниските оферти по сайтовете за автомобили.. С разликата че там са в незнайно какво състояние, а пък тази има основен ремонт!!! което уж на теория би трябвало да е хубаво нещо.. Само ремонта на дюзите беше 890лв ако тръгнеш да се заиграваш с такъв дизел, поне 4 хиледарки си приготви, и се надявай цилиндрите да не са надрани и буталата да не са надрани, че там цената просто е брутална 350 лева на бутали, 400 лева на гилза!!!!
-
Тоест си е купил още една кола , но този път знае , че я ползва дълго време
-
-
Днеска я запалихме, чист планински въздух, утре е на преглед, стискайте палци, да не сме я понижили в чин хахаха
А иначе дюзите когато започнат да пикаят, или да пускат повече гориво, горивото не може да изгори напълно и изцяло в цилиндъра и се получава това!!! доизгаряне при работният ход, освен неприятният дим, създава и опасност за буталата и главата и турбината и катализатора!!!
Видео малко!! с повече картинки..
Абонатът е извън обхват, или е изключил телефона си, оставете съобщение след сигнала, и ще го предадем на абоната веднага щом дойде на линия... ДИННН......
Коментар
-
Ускорява до около 175 като среден клас лек автомобил с 2,0 бензин. Авенсиса ми(1998г. 128к.с.) вървеше много по-малко и стоеше по-зле на пътя, вероятно от кофти амортисьори(4-те нови, но евтини). Кия Черато с 2,0 143к.с. и Мазда 626 2,0 136к.с. вървят малко повече основно защото бяха ръчка, дългите скорости на автомата го спъват, ако е ръчка ще вървят еднакво.
Няма причина да върви осезаемо по-малко с 0,5л. и 30к.с. по-голям двигател е, тежи само 200кг. повече, има съвсем малко повече загуби като е само на предно, гумите са малко по-големи и тежки и е по-лоша аеродинамиката. Естествено гори повече - с около 30% извънградско и около 15-20% повече градско.
За сравнение при моя бензиновия - сегменти, биелни лагери, гумички на клапаните, термостат, всички гарнитури и труд - 900лв..
Термостата го сменихме профилактично, въпреки, че не съм забелязал проблем с него. Оригинално е 95 градуса, сложихме алтернативния на 83 градуса. Стрелката вече стои една идея под средата дори на магистрала на климатик в жега.Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар