Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фолксваген Транспортер 4х4???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Фолксфаген Транспортер 4х4???

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
    Мисля да ги сменя...
    Със старите гуми на Киата ли?

Ако някой ще купува VW 4х4 по-добре да предпочете Т2 пред Т4. Разликата като геометрия и концепция е огромна. За здравина да не говорим. Имам един Т2 ' 87г, закупен от завода във Волфсбург през 1993-задно предаване. До миналата година незнаех магазин за VW. С 3 основни ремонта на мотора, по колата не беше пипано НИЩО /освен консумативи/. А виж магазините за Форд и Мерцедес си ги знам. Няма такова окачване, което да издържи 3 ремонта на мотора при експлоатация в България-София.
    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
      Със старите гуми на Киата ли?

Ако някой ще купува VW 4х4 по-добре да предпочете Т2 пред Т4. Разликата като геометрия и концепция е огромна. За здравина да не говорим. Имам един Т2 ' 87г, закупен от завода във Волфсбург през 1993-задно предаване. До миналата година незнаех магазин за VW. С 3 основни ремонта на мотора, по колата не беше пипано НИЩО /освен консумативи/. А виж магазините за Форд и Мерцедес си ги знам. Няма такова окачване, което да издържи 3 ремонта на мотора при експлоатация в България-София.
      И аз съм голям фен на Т2 , моя Каравел съм му сменил всичко (цялото окачване,тампони,селенови втулки, амортисьори, лагери, дискове, накладки, барабани, жила за ръчната, даже пружинките по механизмите на задните спирачки.Нови тръби и радиатори за охлажане и парно.Понеже имах доста проблеми с оригиналния двигател 1.9 водния боксер, го подмених с 1.9 ТД от Голф 3. Печката си е печка, пали от раз ама е малко по бавна, сега намерих зъбни колела с по голямо предавателно число за 5-та скорост, и ще видим каква ще е разликата.Проблема идва от там че съм със старата бензинова кутия на която смених само куплиращия фланец (взет от дизелова кутия).Опитах да сложа дизелова кутия, но ми се стори много по-тромава в града а разликата в максималната скорост е само 10 км. и реших да си оставя старата.Чувал съм че можело да се пригоди кутия от Ауди 100, някой от вас да има такава информация ?

ПС
      Миналата година бях гледал едни снимки на разходки и там имаше един Т2 Синхро, колегата не влиза ли във Форума ?
      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
        И аз съм голям фен на Т2 , моя Каравел съм му сменил всичко (цялото окачване,тампони,селенови втулки, амортисьори, лагери, дискове, накладки, барабани, жила за ръчната, даже пружинките по механизмите на задните спирачки.Нови тръби и радиатори за охлажане и парно.Понеже имах доста проблеми с оригиналния двигател 1.9 водния боксер, го подмених с 1.9 ТД от Голф 3. Печката си е печка, пали от раз ама е малко по бавна, сега намерих зъбни колела с по голямо предавателно число за 5-та скорост, и ще видим каква ще е разликата.Проблема идва от там че съм със старата бензинова кутия на която смених само куплиращия фланец (взет от дизелова кутия).Опитах да сложа дизелова кутия, но ми се стори много по-тромава в града а разликата в максималната скорост е само 10 км. и реших да си оставя старата.Чувал съм че можело да се пригоди кутия от Ауди 100, някой от вас да има такава информация ?

ПС
        Миналата година бях гледал едни снимки на разходки и там имаше един Т2 Синхро, колегата не влиза ли във Форума ?
        Ей,ще си преименувам темата на "Тунинг на Т2"!!!
        Колегата,на 3-та с 35-45кмІч не ти ли придърпва "Каравел"-а?Щото тия скорости от бензиновия май му идат не по сърце на дизела.
        Аз пък съм чувал,че на Т2 може да се монтира мотор от "Ауди"2000см3,и направо при старта отлепвал предните гуми от земята!Ама кой го е видел това?Аз не съм,но нищо чудно да е осъществимо,стига да имаш време,пара и най-вече свежо техническо мислене.

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
          Моят дава средно 10л/100км газ.Мотора е 2 литра,115кс.Голф 3 Синхро,леко повдигнат.С малко по-големи гуми.Вече ми малеят и...
          Иначе постоянно го "тествам" някъде.Единствено в едно блато затънах...

Не беше много дълбоко...явно гумите са малки,че потънаха

Мисля да ги сменя...
          Уважаеми Нинджа,за преминаването през подобно блато бих ти препоръчал ДТ-75 или С-100.Обикновено возило 4х4,даже с пълен набор блокажи,трудно би се справило,освен ако няма контактна повърхност на 1м2.Или и такива гуми ти малеят?

Коментар

Може би аз съм причината да раздухаме темата,ама мисля че нищо лошо няма!А пък съм карал Транспортер и какво ли не съм правил с него!Сложих двигател на Лада 1600,после ск.кутия издаде багажа и му присадих кутия от ЗАЗ,понеже не можах да намеря читави селенови втулки за горния носач, а след смяната на оригиналните ми станаха консуматив/на 2-3месеца ги сменях/ги преработих с конусни лагери,и до сега не са мръднали!Буса го продадох на комшия и имам поглед как вървят нещата!Изобщо е голяма работа!А с товар от 1800кг. и ремарке около 700кг. си влече по баирите и няма проблем,е разхода се вдига ,но то си е нормално.С оригиналната кутия разхода беше 11-12 газ на 100,но пълен /8-10човека/ и по асвалт,с зазовата кутия бягаше повече и разхода беше с литър по малко!С него работех общ.транспорт и ден не съм го спирал!Останах много доволен!Абе много мога да пиша за тази машина!Ако трябва нека да отворим специална тема за тези бусове!С здраве!

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение

ПС
              Стига да може да обърнеш цялата касета на дифа на 180градуса,иначе ще имаш 5 задни и една напред!

Коментар

Първоначално публикуван от горския Преглед на мнение
                Стига да може да обърнеш цялата касета на дифа на 180градуса,иначе ще имаш 5 задни и една напред!
                Обръщалало се, имало и направен такъв ама за сега не намирам конкретна информация

Коментар

Първоначално публикуван от kpaco Преглед на мнение
                  Уважаеми Нинджа,за преминаването през подобно блато бих ти препоръчал ДТ-75 или С-100.Обикновено возило 4х4,даже с пълен набор блокажи,трудно би се справило,освен ако няма контактна повърхност на 1м2.Или и такива гуми ти малеят?
                  ВЕрвай ми! Добре му е известно. А и всякакви гуми му малеят.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ей,ще си преименувам темата на "Тунинг на Т2"!!!
                    Колегата,на 3-та с 35-45кмІч не ти ли придърпва "Каравел"-а?Щото тия скорости от бензиновия май му идат не по сърце на дизела.
                    Аз пък съм чувал,че на Т2 може да се монтира мотор от "Ауди"2000см3,и направо при старта отлепвал предните гуми от земята!Ама кой го е видел това?Аз не съм,но нищо чудно да е осъществимо,стига да имаш време,пара и най-вече свежо техническо мислене.
                    Да ти кажа на 5-та карам с 50 на равното и няма никакво придърпване.Въртящия момент на ТД е доста добър и колата се движи добре, само максималната скорост ме дразни.като настъпя до дъно 120-130, но това са критични обороти и не е добре за двигателя.най му е добре със средна газ някъде към 70-80 км.Разхода тогава ми е под 8 на 100.Наскоро гледах разни бензинови двигатели от Ауди, 2000 см3 137 коня. за съжаление ми казаха че са доста капризни.най препоръчван е 2Е 115 к.с. След смяната зъбчатките на 5-та скорост ако промяната не ме удовлетворява се замислям за такъв мотор.Относно дали е осъществимо, да и то никак не е сложно.Слагам наклонения картер с привода за маслената помпа, прехвърлям гредичките за закрепване от стария двигател, и се монтира компютъра и помпата за инжекциона.Както се казва, нищо работа

Коментар

Няма ли кой да оправи заглавието на темата?
                      ФолксВаген
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        ФолксВаген
                        Въпрос на транскрипция!Ако толкова държиш на правописа,трябва да го пишем на немски;
                        VOLKSWAGEN

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                          ФолксВаген
                          Нема, не виждам всичко. Цъкаш триъгълничето горе вдясно на темата и нещата ще потръгнат.

Коментар

До: Фолксваген Транспортер 4х4???

Еха!Днес карах Т4-синхро и много се удивих от възможностите му.На доста стръмно баирче(не съм го мерил с транспортира,но може и да имаше 30-40 градуса),на мокра трева покрита с листа и борови иглички катери като мравка(1-ва е бая редуцираща),спирам на най-върлото,и-не вярвам на сетивата си-даже си потеглям нагоре!!!И това с обикновени зимни гуми.Щом това така катери,то как ли ще върви Т2-синхро?!Иска ми се да го пробвам,но не мога да открия такъв!!!
                            Забравих да спомена,че и Т4-синхро "увисва" щом остане на диагоналните колела.
                            Последно редактирано от kpaco; 06-10-08, 22:43.

Коментар

Еха!Днес карах Т4-синхро и много се удивих от възможностите му.На доста стръмно баирче(не съм го мерил с транспортира,но може и да имаше 30-40 градуса),на мокра трева покрита с листа и борови иглички катери като мравка(1-ва е бая редуцираща),спирам на най-върлото,и-не вярвам на сетивата си-даже си потеглям нагоре!!!И това с обикновени зимни гуми.Щом това така катери,то как ли ще върви Т2-синхро?!Иска ми се да го пробвам,но не мога да открия такъв!!!
                              Забравих да спомена,че и Т4-синхро "увисва" щом остане на диагоналните колела.
                              Значи няма блокажи на задния мост,Т-2 и Т-3 повечето имат блокаж на зад.диф!

Коментар

Първоначално публикуван от горския Преглед на мнение
                                Значи няма блокажи на задния мост,Т-2 и Т-3 повечето имат блокаж на зад.диф!
                                Докато зАспивах снощи...полусънен ми хрумна интересна идея
                                Шаси от УАЗ, отгоре купето на буса което е доста по комфортно от буханката..интересно какво би се получило

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X