Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фолксваген Транспортер 4х4???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Фолксваген Транспортер 4х4???

Първоначално публикуван от горския Преглед на мнение
    Здравейте!Какво ви е мнението за двигател, 2100куб.см.водно охлаждане на Транспортера?Някои да има инфо за него?Или да е карал такава машина?Например ,разход на гориво,мощност,издръжливост и каквото още се сещате за него?Ще ви бъда много благодарен за всяка информация!
    Предварително ви благодаря!С здраве!
    Това е най-мощният двигател монтиран серийно на този модел.Стандартен воден боксер с малко по голяма компресия и мехнична инжекция.Обичайните "болежки" на боксерите са:
    Често ги карат с вода вместо с антифриз и шпилките на главите корозират, късат се и ремонта е сложен и скъп.С времето водните съединения които излизат от двигателя "дават фира" и е хубаво да се сменят навреме, преди да си пукнал някоя глава поради прегряване.Като двигател е здрав, от време на време инжекцията създава проблеми, но това си е нормално.Все пак е стара машина.Ако си купиш бус с такъв двигател те съветвам като му дойде времето да отделиш едни 2000 лв.и да му направиш пълен основен ремонт с оригинални немски части и гарнитури.При едно такова рециклиране ще го караш няколко години без да ти създава ядове.Обърни внимание и на охлаждането.Миналата година като си сменях двигателя на буса си смених и тръбите от двигателя до радиаторите, и самите радиатори.Така съм спокоен че няма да имам проблеми с охлаждането.
    Иначе най-мощния боксер 2.1 е DJ - 112 к.с. и се оказва че е и най-икономичен
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
      Това е най-мощният двигател монтиран серийно на този модел.Стандартен воден боксер с малко по голяма компресия и мехнична инжекция.Обичайните "болежки" на боксерите са:
      Често ги карат с вода вместо с антифриз и шпилките на главите корозират, късат се и ремонта е сложен и скъп.С времето водните съединения които излизат от двигателя "дават фира" и е хубаво да се сменят навреме, преди да си пукнал някоя глава поради прегряване.Като двигател е здрав, от време на време инжекцията създава проблеми, но това си е нормално.Все пак е стара машина.Ако си купиш бус с такъв двигател те съветвам като му дойде времето да отделиш едни 2000 лв.и да му направиш пълен основен ремонт с оригинални немски части и гарнитури.При едно такова рециклиране ще го караш няколко години без да ти създава ядове.Обърни внимание и на охлаждането.Миналата година като си сменях двигателя на буса си смених и тръбите от двигателя до радиаторите, и самите радиатори.Така съм спокоен че няма да имам проблеми с охлаждането.
      Иначе най-мощния боксер 2.1 е DJ - 112 к.с. и се оказва че е и най-икономичен
      Доколкото разбрах от прочетеното в тук твоя бус е с мотор от Глоф3-19ТД,можеш ли да кажеш какво се получи и с каква ск.кутия си?Още какво би се получило ако сложа и аз такъв на бус 2100куб. см.,като нямам намерения да става бегачка а един добър експ.бус! Буса е синхро!Каква мощност има 1.9ТД?Поздрави!

Коментар

Доколкото разбрах от прочетеното в тук твоя бус е с мотор от Глоф3-19ТД,можеш ли да кажеш какво се получи и с каква ск.кутия си?Още какво би се получило ако сложа и аз такъв на бус 2100куб. см.,като нямам намерения да става бегачка а един добър експ.бус! Буса е синхро!Каква мощност има 1.9ТД?Поздрави!
        Здравей колега, да правилно си разбрал сега съм с 1.9 ТД, 75 к.с. и като цяло е добре.Само максималната скорост не ми е достатъчна защото съм с бензинова скоростна кутия.Тя е разчетена за боксер, на който максималните обороти са 5400 а дизела е макс. около 4000.Точно от тази разлика се получава и по-ниската скорост.Опитах и с дизелова кутия, но не ми хареса как се държи буса, с нея стана много тромав и си сложих пак бензиновата.С дизеловата максималната скорост е 10-15 км повече от бензиновата.С педала на газта до доло максималната скорост е 130 км.Но дизел не се кара така, с оптималните му обороти скороста е някъде към 90 км. Ако те устройва дерзай, ще ти помогна с каквото мога.Буса ти сега с какъв двигател е ? Хубаво си намислил да слагаш 2.1 , но първо го намери Сравнително редки са, и не се знае състоянието му.Другия вариант е да сложиш от Ауди/Голф 2.0, 115 к.с. бензинов мотор.Само дето е голяма играчка да се напасне електрониката и сензорите, но няма невъзможни неща.Качи малко снимки на Синхрото да го видим ? Не го ли продаваш, или да направим бартер за моя

Коментар

Ей,къде го това "синхро",нямам търпение да го видя па макар и на фото!1,9тд си е капризен(менте)двигател.Стопил съм 2броя,и то на "Golf"2.Верно,че на максималния оборот вижда зор(избива масло от всички гарнитури).Мисля,че двулитровия мотор от "Аудата" е по-удачен въйбор.Препитах няколко собственици на "Ауди"2000i,115к.с.,всички са доволни от него.Ама немам представа(и вера)как това чудо ще го монтираш на "Транспортер"-а?!
          Последно редактирано от kpaco; 15-10-08, 20:50. Причина: мнение

Коментар

Off

Красо, имам една молба:

смени си аватара!.....плиис!

Коментар

Първоначално публикуван от kpaco Преглед на мнение
              Ей,къде го това "синхро",нямам търпение да го видя па макар и на фото!1,9тд си е капризен(менте)двигател.Стопил съм 2броя,и то на "Golf"2.Верно,че на максималния оборот вижда зор(избива масло от всички гарнитури).Мисля,че двулитровия мотор от "Аудата" е по-удачен въйбор.Препитах няколко собственици на "Ауди"2000i,115к.с.,всички са доволни от него.Ама немам представа(и вера)как това чудо ще го монтираш на "Транспортер"-а?!
              Повече от година го карам и за момента нямам проблеми.Имаше малки течове но след подмяната на остарели гарнитури и гумени уплътнения се оправиха нещата.Сега само малко от турбото капе, но то си е ясно...време му е да се ремонтира

Относно монтажа на 2.0 Е мотора е много лесно.Блоковете на дизеловия и бензиновия мотор са едни и същи.Взема се "полегналия" картер от дизелов двигател на Транспортер с привода за маслената помпа, прехвърлят се гредичките по захващането за да може бензиновия мотор да застане както дизеловия, мисля че за инжекцията няма да е проблем да работи под наклон.Слага се помпа в резервоара и се закача електрониката и датчиците.В общи линий това е цялата галимация.

Коментар

Качи малко снимки на Синхрото да го видим ? Не го ли продаваш, или да направим бартер за моя
                Последно редактирано от горския; 16-10-08, 20:15.

Коментар

Ако не е тайна цена за която го продават ?

Коментар

Линка от 2-та публикация в темата.Само че е на ингилизки.Дават 1983-1985 че "Транспортер"-а е фултайм,а 85-93г. е някъв вид "синхро".

Коментар

Ами виж бутоните за управление, от тях мисля че се разбира какво има.
                      Ако не е тайна цена за която го продават ?
                      Все още не е твърдо решил дали да го продава и за цена не сме говорили!

Коментар

Мани,мани-голема трагедия сполетя "Транспортер"-а ми.Прокапа нафта от авансатора(сред широките маси известен като "обогатител") на ГНП-то.Сега ще падне най-малко час-два разкачане и накачане,за да сменя едно "О" пръстенче,което струва баснословните 0,15лв.Свет ми се вие!Дали ако сипя 1 лъжичка червен пипер в резервоара нема да закисне теча на ГНП-то?

Коментар

...Дали ако сипя 1 лъжичка червен пипер в резервоара нема да закисне теча на ГНП-то?
                          Със сигурност ще закисне, ама ще трябва и да сложиш един байпас на горивния филтър, та да стигне до помпата все пак. Тогава вече ефекта ще е сигурен, и потресающ.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мани,мани-голема трагедия сполетя "Транспортер"-а ми.Прокапа нафта от авансатора(сред широките маси известен като "обогатител") на ГНП-то.Сега ще падне най-малко час-два разкачане и накачане,за да сменя едно "О" пръстенче,което струва баснословните 0,15лв.Свет ми се вие!Дали ако сипя 1 лъжичка червен пипер в резервоара нема да закисне теча на ГНП-то?
                            Красо, я покажи да го видим твоя красавец.
                            Честито Синхро на Горския, който не устоя на изкушението

Коментар

Май прешъс:
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01-11-08_0857.jpg
Прегледи:1
Размер:57.1 КБ
ID:5073053
                              Надписа на колана(западна Германия,1981г.):
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01-11-08_0859.jpg
Прегледи:1
Размер:4.4 КБ
ID:5073054

Коментар

Красо, я покажи да го видим твоя красавец.
                                Честито Синхро на Горския, който не устоя на изкушението
                                Благодаря!Ето го и него!
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X