Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фолксваген Транспортер 4х4???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фолксваген Транспортер 4х4???

Имам следния въпрос:
    Някой виждал ли е,или да е чувал за микробус Фолксфаген Транспортер 4х4?
    Имам си един, който си е 4х2, задно предаване.
    Доволен съм от него, но проблемът му е, че на неравен терен често едното му колело остава във въздуха.
    И ако е някое от задните, си е жива трагедия!!!
    Няма ли някой, който да ми стъпи на задната броня, за да зацепи колелото към земята, там си и оставам.
    Амбицирал съм се да му монтирам преден двигателен мост и подобаваща скоростна кутия от фабричния вариант Транспортер4х4.
    Ако съществува такъв и намеря съответните части, разбира се.
    Последно редактирано от Ясен; 01-10-08, 23:07.

До: Фолксфаген Транспортер 4х4???

Съществуват, поне тези ръбестите (последните със заден двигател) имаха такъв модел. В Германия съм виждал такива полицейски, което означава че трябва да може да се намери такъв.

И тия старите май имат 4х4 вариант, но там предполагам е колекционерска рядкост.

http://www.ltv-vwc.org.uk/wheelspin/...erd_Vans03.htm
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

По принцип всичко е възможно но зависи на каква цена?
      Няма рама, екзотичен модел?
      Слагай по една ръчна спирачка на всяко колело и може без някой да се катери по броните.

Коментар

И Т2 и Т4 имат вариант 4Х4. Дори в Мобиле БГ има доста за продажба. Не знам доколко ще е рентабилно да преработваш твоя бус..
        Последно редактирано от Ясен; 05-09-08, 11:48.
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Отиваш при Жоро Транспортера в Сухудол - той ги има тези части и много ще ти се зардва. Но те предупреждавам, че стойността на ремонтите ще надхвърли в пъти стойността на автомобила
          Последно редактирано от Ясен; 05-09-08, 11:49.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
            И Т2 и Т4 имат вариант 4Х4-дори в Мобиле БГ има доста за продажба.Незнам до колко ще е рентабилно да преработваш твоя бус..
            Правилно!Ако си фен на марката-продавай и си вземи Транспортер Синхро.Аз имам Голф Синхро, подготвен за гората,а сега се замислям и за Транспортер Синхро,че ми трябва и бус от време на време...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Благодаря ви за ценните съвети. Бусчето не ми е за продан, защото е вярна изпитана машинка, наследство от баща ми.
              Интересно ми е предложението за 2 отделни ръчни, но мисля, че подаването на пълния въртящ момент към едно от колелата (и то с обороти х2) ще ми сръска каре или скорости.
              Колкото до Синхро-то(Т4), за мен т"ва е нежна колица.
              Моят Транспортер(Т2) с товар 1.5-2t си пълзи добре по черно.
              Недостатъка му ви го описах.
              Моля ви, да ме ориентирате в цените на необходимите ми части, съвместими с Транспортер Т2 83-84г., 1.6 дизел:
              1.Скорости с раздатка към предния мост
              2.Кардан
              3.Двигателен преден мост
              Последно редактирано от Ясен; 05-09-08, 11:51.

Коментар

Нито ще ти "сръска" каре, нито скорости. Не знам кой ти ги е наговорил такива. Слагай 2-те ръчни и забравай за проблема. Иначе се вкарваш в приключение, за което не съм сигурен дали си готов, и още повече, дали си струва.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от kpaco Преглед на мнение
                  Благодаря ви за ценните съвети.Бусчето не ми е за продан, защото е вярна изпитана машинка,наследство от баща ми.
                  Интересно ми е предложението за 2 отделни ръчни,но мисля че подаването на пълния въртящ момент към едно от колелата(и то с обороти х2)ще ми сръска каре или скорости.
                  Колкото до Синхро-то(Т4),за мен т"ва е нежна колица.
                  Моят Транспортер(Т2) с товар 1.5-2t си пълзи добре по черно.
                  Недостатъкът му ви го описах.
                  Моля ви да ме ориентирате в цените на необходимите ми части:
                  Съвместими с ТранспортерТ2 83-84г.,1.6 дизел
                  1.Скорости с раздатка към предния мост
                  2.Кардан
                  3.Двигателен преден мост
                  Както казаха колегите по-горе има и Т2 Синхро. От опита ми с подобен род автомобли,имам съмнения,че ще минеш само с поставяне на друга кутия и преден мост. Поне при голфовете, купетата са различни. Не можеш да направиш от обикновен Голф - синхро. Няма място за кардана в тунела. Но ако си решил да се вкарваш в лютеницата - потърси по моргите Т2 Синхро и пробвай. Мисля, че има някакъв шанс да се подлагат планки на болтовете м/у купето и мостовете (нещо като бодилифт) и да навреш кардана...
                  Иначе системата с ръчната е измислена много от отдавна и работи безупречно без опасност за трансмислията - споко. Хубаво е да се направи с хидравлична ръчна - има по-голям ефект.
                  Последно редактирано от Ясен; 05-09-08, 11:53.
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Подкрепа за "Нинджата" с две ръце. Преди 5-6 месеца в "Мобилето" се въртеше една обява за Т2 Синхро легално за пловдивска област. Щом имаш регистрация и ще майсториш изчакай да се появи някой, иначе към твоето копче балтон трудно ще пришиеш.
                    Последно редактирано от Ясен; 05-09-08, 11:54.
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Вчера обиколих моргите по Пловдив и Пазарджик. Никъде не намерих чаркалъци за Т2-Синхро (на повечето места дори не бяха чували за таквоз чудо). Човек като го "вкопа" амбицията е склонен да се вкара в невероятни приключения, въпреки гласа на здравия разум, ей така-напук на другите (ееееееее,па как, требе да се самодокажем!!!!!!!!!!те че ми кажуват на мене!!!!!).
                      Този път смятам да се вслушам в съветите ви и да си заиграя с монтажа на отделни ръчни.
                      След някое време или ще ви благодаря, или ще ви се оплача.
                      Последно редактирано от Ясен; 05-09-08, 11:55.

Коментар

Измислих и проектче:
                        Сдобивам се с 2 броя хидравлични дискови спирачки от мотопедче.
                        Свалям двете полуоси и към тях монтирам спирачните дискове( от мотопед).Хидравличните апаратчета зацепвам с дисковете,центровам ги,заварявам планки на шасито и за тях застопорявам апаратчетата.
                        Има място да монтирам помпите с казанчетата.
                        Евентуално с дълги жила ще командвам помпите от кабината.
                        Чудя се само как да компенсирам вертикалния ход на полуосите?
                        НА мястото на зацепване диск-апарат тоя ход ще е към 10-15мм.
                        (щото апаратчето е към неподвижното шаси,а диска е към шаващата полуос)
                        Ама то май ще има и ъглово изместване?ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Коментар

Не става апаратчето на шасито,полуоската и главината мърдат нагоре-надолу с носача.Бе,най-лесно ми се вижда,просто две отделни жила+две ръчки.Ако системата при буса е като при Голфа-с две отделни жила,на една ръчка-си е почти готова работата .
                          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                            Не става апаратчето на шасито,полуоската и главината мърдат нагоре-надолу с носача.Бе,най-лесно ми се вижда,просто две отделни жила+две ръчки.Ако системата при буса е като при Голфа-с две отделни жила,на една ръчка-си е почти готова работата .
                            Системата при буса е като при Жигули.ПРедложението ти е добро и лесно изпълнимо,но
                            аз обичам да ми е трудно!
                            основен мой житейски девиз.Обаче благодаря ти,че ми напомни съществителното "носач".Точно на него ще монтирам апаратчето(място има,проверих и измерих,даже има 2 фабрични отвора-на тях ще вържа захващача на апаратчето).Ти ми реши проблема с вертикалното и ъглово изместване!!!Сега съм в процес на търсене на 2 броя дискови спирачки от скутерче.

Коментар

Ама чакай! Дисковите спирачки от скутерче са с ЗА СКУТЕРЧЕ.

Ако искаш да си даваш парите на вятъра - заповядай - още на първото използване на тая система, всичко ще отиде на вятъра, или по-точно на парчета на земята.

Все едно да разчиташ зимата да запалиш, връзвайки двете батерии от дистанционното на телевизора на мястото на акумулатора.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X