Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво става ако забравиш блокажа...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

честита коледа

става въпрос за Дискавъри. аз говоря (пиша) за малкия лост на който в ляво положение пише lock diff.
    в упътването, което е на немски, доколкото разбрах пише - като има сняг - се вкл. и аз като видя сняг - вкл. и като трябва да карам и по асвалт - понякога не изключвам.
    и сега чета - един ден забравени блокажи - смяна на масло, виене, други страхотии .
    сигурно за други блокажи говорите , щот аз волан си имам.
    някой ще подскаже ли кво да го правя този малкия лост и кога да го ползвам
    благодаря
    Land Rover Discovery 2,5 TDI 1996

Коментар

Колега на Дискаварито се блокира само централният диференциал така че не е такъв проблем и да покараш със включена блокировка

Коментар

Re: Какво става ако забравиш блокажа...

Ами какво става - зверско свирене на гумите и при най-лекия завой, ултра гадна маневреност, която се свежда до почти никаква ако си по надолнище и е хлъзгаво )

На мен ми се случи следното - моите са ръчни на хъбовете и уж ги бях изключил ама не, та свирене, кофти завои и спрях и наново вкл/изкл и се оправи всичко )

И мъжете грешат понякога

Поздрави
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ако не се лъжа ферозата е парт тайм без блокировки на дифа. Освен това като си изключиш 4х4бавни или бързи ръчните хъбовете единствено могат да ти свалят разхода на гориво
          Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
          Drag Grand Canyon Daily
          Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
          LZ1JYM

Коментар

Оказа се че има Ферози фултайм с блокаж на междуосевия... остава да разберем тази от кои е
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ферозите с фул тайм нямат хъбове. А колегата явно бърка хъбовете с нещо друго. Хъбове с ръчни блокажи ....

Коментар

м-даа... вчера карах Санта Фе-то с включени блокажи, но само 3бр /на двете задни врати - да се отключват само отвън и на стъклата - да не си играе щерката с копчето/
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Onia s konia Преглед на мнение
                  Колега на Дискаварито се блокира само централният диференциал така че не е такъв проблем и да покараш със включена блокировка
                  Разликата при включването на преден заден или междинен блокаж на асвалт е единствено в това че има екстремно износване на различни детаили. При всички положения е лошо.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                    Разликата при включването на преден заден или междинен блокаж на асвалт е единствено в това че има екстремно износване на различни детаили. При всички положения е лошо.
                    според руския форум на тойота, няма последици от 50-ина км каране с вклячен заден блокаж...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

А във форума на УАЗ изобщо не са чували за междинен диф и фултаим. Карат си ги 4х4(при парттайма винаги с блокаж) на асвалт и хич не им пука. Ама ....
                      да при включен заден блокаж последствията са наи-малки.
                      Кои е бил заден диф че да каже колко го изнасилва блокажа.
                      Като тръгнеш от скоростите минеш през раздатката, кардана, пинйона, короната, полуоските и стигнеш до главините - представи си какво им е. После може да се потърси причината за износването в маслата или в гумите. Само можем да гадаем.

Коментар

Здравейте,

Добре де може и да бъркам не съм гуру

Какво се включва ръчно на Ферозата от предните колелета ?? не е ли блокажи(блокира 2те колелета да се въртят с еднавка скорост...) ???

Квото и да е ми помогна в калта много и квото и да е знам, че когато е включено колата ми не завива добре а на асвалт гумите свирят зверски и при най-лекото завиване...

Поздрави
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Не е нужно да си гуру . Може просто да прочетеш какво пише на шофьорската врата под стъклото. Или упътването на Ферозата. Има го тук
                          http://www.warfs.org/content/view/16/47/

Или просто използвай търсачката...Има доста теми относно режими 4х4, хъбове, видове и начин на употреба. Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                            Здравейте,

Добре де може и да бъркам не съм гуру

Какво се включва ръчно на Ферозата от предните колелета ?? не е ли блокажи(блокира 2те колелета да се въртят с еднавка скорост...) ???

Квото и да е ми помогна в калта много и квото и да е знам, че когато е включено колата ми не завива добре а на асвалт гумите свирят зверски и при най-лекото завиване...

Поздрави
                            Включваш хъбовете - сиреч заключваш полуоските за дифа. А за да не свири с включени хъбове използвай малкото лостче до лоста за скоростите - от него включваш и изключваш двойното.
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                              Включваш хъбовете - сиреч заключваш полуоските за дифа. А за да не свири с включени хъбове използвай малкото лостче до лоста за скоростите - от него включваш и изключваш двойното.
                              един търговец на Горубляне ми предлагаше едно роки, на което 4х4 беше постоянно включено, а ми препоръчваше да си изключвам само хъбовете... може колегата да си е купил точно тоя екземпляр...

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                                един търговец на Горубляне ми предлагаше едно роки, на което 4х4 беше постоянно включено, а ми препоръчваше да си изключвам само хъбовете... може колегата да си е купил точно тоя екземпляр...
                                Нали е Фероза неговото? Ако беше взел Гранда нямаше да има такива питанки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X