При постоянно зацепени предни хъбове, без да е включено двойното, (включва се рядко и само при нужда) колко преразход на гориво дава? Двигател бензин, 2000 кубика двуваловия. Няма как все още да разбера, а и има ли и други последствия от така блокирани предни полуоски?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос към каращите КИЯ СПОРТИДЖ
Свий
X
-
От: Въпрос към каращите КИЯ СПОРТИДЖ
Въртиш още куп железа,не виждам смисъл ако не се налага
често ползване на предното.Аз не бих карал така.По-скоро
ще карам без предно,че много рядко го ползвам.Бих те посъветвал,
да си оправиш хъбовете и си решаваш проблема.Но всичко опира
до финанси..Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
-
За сега ще е така, аз знам че като се въртят полуоски, карета, диф и кардан ще товари мотора и ще дава по голям разход, но не знаех с колко. По големият разход, ще е за сметка на по рядкото каране, пък като се опарича ще сложа всичко в ред. Но то едно ли е? Успокоява ме това, че няма да се поломят други работи от тази блокировка.Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнениеВъртиш още куп железа,не виждам смисъл ако не се налага
често ползване на предното.Аз не бих карал така.По-скоро
ще карам без предно,че много рядко го ползвам.Бих те посъветвал,
да си оправиш хъбовете и си решаваш проблема.Но всичко опира
до финанси.При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!
Коментар
-
Моята гореше около 1,5 литра отгоре нафта. По-неприятното е, че се отразява доста върху и без това вялото ускорение. Иначе нищо и няма, карай спокойно. Слагай ръчни хъбове и карай без грижи.Животът е харизан кон според мен...
Теди
Коментар
-
Модифицирани прецакани вакуумни, предполагам. Вършат работа за известно време, ако не ги зориш много. Моите ги пазя като вариант за няколко дни, ако ръчните дадат фира.Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнениеНе каза с какви хъбове си?
Може някой да помогне,ако преместиш
темата в подфорум Киа мисля ще е по-добре.Животът е харизан кон според мен...
Теди
Коментар
-
Само да ви напомня да не прекалявате с икономиите.
Когато джипа се кара по асфалт, и не се ползва предния мост-маслото от чарколаците се стича до степен те да остават почти сухи. А ако някога в предния диференциал е влизала вода-ръждясването на зъбчатки и разните други карантии е много вероятно.
Затова-на всеки 10-15 дни включвайте предния мост да се повърти малко, колкото да се омажат чарколаците вътре. 20-30 метра са достатъчни, но си спестявате големи разходи по замяната на предния диференциал.
То и в ръководствата на някои джипове си го пише това...Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Така е, Коле-за Витарата пишеше минимум 30 км. месечно с включен преден мост. Едно от удобствата на ръчните хъбове е това-Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеСамо да ви напомня да не прекалявате с икономиите.
Когато джипа се кара по асфалт, и не се ползва предния мост-маслото от чарколаците се стича до степен те да остават почти сухи. А ако някога в предния диференциал е влизала вода-ръждясването на зъбчатки и разните други карантии е много вероятно.
Затова-на всеки 10-15 дни включвайте предния мост да се повърти малко, колкото да се омажат чарколаците вътре. 20-30 метра са достатъчни, но си спестявате големи разходи по замяната на предния диференциал.
То и в ръководствата на някои джипове си го пише това...
за един ден шофиране в града мажеш и раздвижваш карантиите отпред, без да се налага да търсиш кал.Животът е харизан кон според мен...
Теди
Коментар
-
Никога не съм се замислял за това,но всичко е много вярно!Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнениеТака е, Коле-за Витарата пишеше минимум 30 км. месечно с включен преден мост. Едно от удобствата на ръчните хъбове е това-
за един ден шофиране в града мажеш и раздвижваш карантиите отпред, без да се налага да търсиш кал.
Човек се учи....Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
-
На мен това ми се вижда глупост. По тая логика ако колата стои на място седмица ще е 5-10 пъти по-зле тъй като дори няма да плиска маслото в дифа. Не, че не е вярно, но не виждам смисъл да го правя, не и всеки месец(ако се събере месец без 4х4, а то се случва).
Мен също ми е интересно друго и се замислих над това чак тази зима. Как тези с автоматични хъбове включват и изключват 4х4 в движение? Зимата ми се случва често да включвам и изключвам 4х4. Примерно булевардите са чисти и сухи, а вътрешно кварталните са лед и преспи и е зор на задно. Всеки път спират и връщат назад или?
При бензиновата Киа съм забелязал, че не дава голяма разлика в разхода при еднакъв стил на шофиране, просто е по-тромава или по-пъргава. Пробвал съм я с 2 доста различни размера гуми и със включени и изключени хъбове, разхода е близък, динамиката осезаемо различна.Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Коментар
-
Не може динамиката да е различна,а разхода един.Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнениеНа мен това ми се вижда глупост. По тая логика ако колата стои на място седмица ще е 5-10 пъти по-зле тъй като дори няма да плиска маслото в дифа. Не, че не е вярно, но не виждам смисъл да го правя, не и всеки месец(ако се събере месец без 4х4, а то се случва).
Мен също ми е интересно друго и се замислих над това чак тази зима. Как тези с автоматични хъбове включват и изключват 4х4 в движение? Зимата ми се случва често да включвам и изключвам 4х4. Примерно булевардите са чисти и сухи, а вътрешно кварталните са лед и преспи и е зор на задно. Всеки път спират и връщат назад или?
При бензиновата Киа съм забелязал, че не дава голяма разлика в разхода при еднакъв стил на шофиране, просто е по-тромава или по-пъргава. Пробвал съм я с 2 доста различни размера гуми и със включени и изключени хъбове, разхода е близък, динамиката осезаемо различна.
Ако си на магистрала съм съгласен,но ако караш само градско ще развърташ предния мост,кардан и малко РК
на всеки светофар,или стоп.Не се заяждам,познаваме се!Последно редактирано от georgipetkov64; 25-03-16, 21:40..Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар