Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачни дискове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спирачни дискове

Ръжда е.Утре ще ви снимам един диск , който имаше такава ивица ( около 1/4 от ширината).Не знаех , че темата ще тръгне така.А през седмицата , дано не забравя , ако мине някой с подобни дискове и него ще фотна.
    Дедо Коко , като си подкара Санта Фе-то , ако не си почисти дисковете от ръждата и ще проима точно същата екстра.
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Е те такива дискове за пьрви пьт виждам,да се отлепи нещо от самия диск.

А иначе тия долу много лесно се разбира кога са за смяна - или им изчезват слотовете или като стигне до дупките без да има конус вече са за смяна.Отделно имат и един нарез / страшно го обяснявам / на самата стена на диска - износи ли се до там се хвьрля.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:product_3633be75166063458e.jpg
Прегледи:1
Размер:47.0 КБ
ID:5689401

Това с рьждясал диск и нещо нацепено и отлепено от самия диск ми е не само странно ми и безмислено.Прост диск е едни 20 кинта,средна хубост са около 80-100 кинта на бройка и поне моите спират с керамични накладки 2.5 тона кола последните 150 000 километра и още не са на марката.Супердупер биг брейк кит или по нашенски Комплект Големи Спирачки може да е колко си искат $$$$$ на диск,но там едва ли някой ще лепи какво да е на самия диск.

Странно меко казано,следя темата с интерес.Основата му е като неизползвана ако не броим рьждата
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Тази язва ми се получи след едно зимно пътуване да Германия.
        Интересно ми е ,че отдолу е чиста и равна повърхност. Би трябвало корозията да не е толкова равномерна. Това е все едно отлепен лист картон-равно и гладко отдолу. Мене това по ме учуди.
        Колата е на 120000 км -оригинални накладки и дискове -както са излезли от завода. И това е само от външната страна.

Това за цинковото покритие не е нещо ново ,но сега навлиза по масово.
        Новитне са такива:

Име:_FAM3309_1.jpg
Размер:138.2 КБ
ID:5689402

Име:_FAM3310_1.jpg
Размер:228.2 КБ
ID:5689403

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
          Колата е на 120000 км -оригинални накладки и дискове -както са излезли от завода.

.
          Още един тушТова не сьм го постигал никога с какво да е.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Основата му е като неизползвана ако не броим рьждата
            И аз така видях и затова го пратих за шублер. Като мерне ще разберем.

Според мен е злостна ръжда от дълъг престой и после остъкляване от накладки върху ръждата поради влошено охлаждане на контакта. Става като да се търкат две накладки една в друга, жегата остава между тях. Реалната накладка понеже си седи се топи, на "въртящата" се понеже се охлажда малко повече се оставя материал.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
              Интересно ми е ,че отдолу е чиста и равна повърхност. Би трябвало корозията да не е толкова равномерна.
              Чугунът не корозира много къдраво, а после е бил запечатан от засмоленото отгоре.

Още един тушТова не сьм го постигал никога с какво да е.
              Задни са спирачките. Не е чак невъзможно.

Коментар

И на Витарата съм на толкова с оригиналните.

Тази кола ФВ просто пътува само да чужбинско и обратно -дълги курсове. Нормално е ,а и аз повече използвам двигателя като спирачка.

Колата е с ЕСП система и задните са по износени от предните.

Ето една по отблизо.

Име:_FAM3317_1.jpg
Размер:114.8 КБ
ID:5689404

За мене е по нормално корозията да се развива пропорционално-там където е станала първата язва да има по-дълбока язва.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  И аз така видях и затова го пратих за шублер. Като мерне ще разберем.

Според мен е злостна ръжда от дълъг престой и после остъкляване от накладки върху ръждата поради влошено охлаждане на контакта. Става като да се търкат две накладки една в друга, жегата остава между тях. Реалната накладка понеже си седи се топи, на "въртящата" се понеже се охлажда малко повече се оставя материал.
                  Е те това не си го представям,каквито и коли,кьдето и както да сьм ги карал мммммммм как пипнеш спирачката и рьжда няма,а как може да нанесе такьв дебел и равномерен слой на самия диск ще ми е в сьнищата довечера.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Е те това не си го представям,каквито и коли,кьдето и както да сьм ги карал мммммммм как пипнеш спирачката и рьжда няма
                    Предните да. Задните спирачки са друга бира, особено ако са клеясали малко апаратите.

Като се замисля, и на мои коли съм виждал нещо подобно. Ама не толкова равномерно. Като оправиш кантарчето за задни спирачки и се оправя всичко.

Коментар

Предните да. Задните спирачки са друга бира, особено ако са клеясали малко апаратите.

Като се замисля, и на мои коли съм виждал нещо подобно. Ама не толкова равномерно. Като оправиш кантарчето за задни спирачки и се оправя всичко.
                      Предни задни,барабани,дискове......не си го представям.Как така не хващат или апаратите са кекави,а сьщевременно наслагали някаква гад по диска с дебелината на половин накладка и то ПО ЦЯЛАТА ОКРЬЖНОСТ НА ДИСКА.Това е матРял колко за поне 4 комплекта накладки,4 накладки да намажа на дискасляп да сьм пак ще усетя,че нещо не спира пьк и на втората смяна ще ми избоде очите.

Друго е според мен,убий ме не знам какво е ма това да е от накладка
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Дай да изчакаме шублерчето да каже.

Че може да стане това дето го разправям може, еле па с по-калпави накладки. Ама може и да е някакъв друг фокус.

Коментар

Точно така става , както го разправи.
                          Много пъти ми се е случвало да я очукам тая гад с малкото чукче , после една лека шкуркичка , нови накладки и след три дена дисковете се лъснали , като нови.Само дето дебелината им е по-малка.
                          Да си не мислите , че като е Европа , та кой знае кво.Нови накладки съм слагал на надран от металната част на накладката диск.И така си кара , докато го върнат от техническия преглед.
                          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Чугунът е по-евтин и по-износоустойчив от каквато и да било друга металургия, която можеш да сложиш под него. Като се добави и рязкото механично и топлинно натоварване все си мисля че никой няма да направи съставен диск.

Ама кой знае.
                            Ясене химията на чугуните и техните свойства е доста тежка наука . Ако имаш спомени от онова време във всяко ЗММ имаше така наречените стареещи складове където чугунените отливки си отлежаваха на атмосверните условия поне две години да си успокоят вътрешните напрежения . За Декел/Махо казваха че от отливка по млада от 5 години машина не правят . Спирачните дискове в масовия случай са от темперован чугун и понеже няма кой да ги чака толкова време ги обработват още преди да са изстинали . Преди няколко месеца на един колега му бяха докарали да престъргва едни 50 - 60 чифта чисто нови дискове изкривили се още в кашончето . На един колега новите дисковете на Ауди А 4 започнаха да тресат след няма и 1000 километра . Остъргах му старите и човека забрави за проблемите .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Дай да изчакаме шублерчето да каже.

... Ама може и да е някакъв друг фокус.
                              Гергее, 'зваждай го тоя шублер най- сетне и мери дебелината на дисковете, че тука вече почват да прозират теориЙ за извънземни, диамантени покрития и прочие...
                              Да видим дисковете ли са ти били суперздрави, или накладките са ти били супер "оригинални".
                              Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение
                                Гергее, 'зваждай го тоя шублер най- сетне и мери дебелината на дисковете, че тука вече почват да прозират теориЙ за извънземни, диамантени покрития и прочие...
                                Да видим дисковете ли са ти били суперздрави, или накладките са ти били супер "оригинални".
                                ...а в това време , да "нажежим " малко обстановката !
                                Аз залагам 1 кило "жековска " ракия (не че я имам де ) , че дисковете ше са с поне 5 мм. по- тесни .
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X