Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зъбно колело ?!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #76
    Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнение

    Не страдам от никакви сантименти по отношение на нации и марки. За мен водещо е отношението цена-качество. Ей, например Иж-техно - правят ъпгрейди за западни МПС. Как ще ги бие японеца в това съотношение? Руският труд е евтин, нямат мита, минимални разходи за транспорт, а технологиите от години не са се променяли, така че дори вечно пияният Вова ще се научил с кое копче се включва струга. Да не говорим за западните марки, че след сливанията около 2000г. яко оутсорсват и няма никаква гаранция, че нещо японско е японско освен чертежите.
    Японеца (и не само) винаги е биел (и продължава) руснаците с качество и технологична култура, на фона на див недостиг на ресурси. Продажбата на нещо "йофтинко" е ясен признак за нЕкои неща.

    Любимците ти "ИЖ-Техно" произвеждат копия на Lokka и нищо друго съществено. Оборудването за производство на такива дифове струва колкото половин джип от магазина, да не говорим че и на универсална фреза може да се изработи чисто механично - в такъв диференциал има едно голямо нищо като технологии. В един най-обикновен ширпотребски нисански отворен диференциал има повече технологии, отколкото в това.

    Руските жалки опити да направят копие на Quaife също са доста показателни - даже китайските са по-сполучливи. Само за информация - Quaife дава доживотна гаранция на дифовете си откак го има изобщо като производител.

    Аз страдам от сантименти - преди 15 години окончателно се отказах от всичко руско, което категорично е за добро. И един гумен тампон за амортисьор като хората не са в състояние да направят (това ми беше последния опит да ползвам нещо руско по колата си) - изкараха точно.... 2 месеца, с пробег на возилото не повече от 500 километра за тия 2 месеца. При японците, на 250000км изхвърляш амортисьорите, които още са си със здрави тампони.

    Айде нЕма нужда!
    Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

    Коментар


    • Владо М
      Владо М коментира
      Редактиране на коментар
      За гумите руски елементи съм на 200% съгласен, за железата обаче положението на ниво ВСВ. Сега ме зариби много с тези Quaife, но дилъра за Бг е със смотан сайт и нямат телефон за контакт. Имаш ли идея дали може да се поръчва някъде от Бг?

  • #77
    Бухов е човекът,Алипиев също ще свърши работа,преди работеха заедно.18ХГТ,30ХГТ,12-18ХАН3А са стоманите за зъбни колела.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

    Коментар


    • Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Оф бе Владко бе...

      Гърмят последователно именно защото са различно натоварени, и са направени да държат на различно натоварване.

      Като краен резултат-колкото ще издържи моста-толкова и кутиите и карданите.
      В конкретика обаче-главното предаване е натоварено 4-5 пъти повече от раздатката. И затова се прави от по-сериозни материали, с по-дебели зъби, със специална термообработка.

      А за "алгоритъм"-тц, не е тази думата. Тя си ознава друго. Ти говориш за последователност.

    • sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Относно гърменето - нещо гърми когато се претовари или е нискокачествено. И в двата случая като оправиш едно гърмене (купиш по-здрав диф например), гръмва следващото по веригата (кардан, раздатка, полуоски), като оправиш него, гърми следващото, и т.н, като накрая като си направиш сметката, излиза че би ти било по-евтино (особено ако сложиш в сметката и загубеното време, претеглено в пари, макар понякога дори да не е задължително) просто да си купиш по-читава машина, предвидена за въросната експлоатация.

      Пишеш в offroad форум. Тия сметки, проби и грешки в тия среди са правени хиляди пъти и пълното щастие не е намерено.

    • Владо М
      Владо М коментира
      Редактиране на коментар
      Ами нали за това търся усилени хенд-мейд варианти точно, за да си купя време. Ъпгрейдът си е инвестиция във време. Явно само хора, за които времето е лукс ще ме разберат.

  • #78
    Щом имашизлишни пари за експерименти-действай.
    Аз за 1/4 от парите мога да ти кажа какви ще са резултатите, ама ме мислиш за талибанин.
    А даже не знаеш какво е значението на думата "талибан".
    Има ли желание-има и начин!

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X