Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Против одраскване - полезно - карбоново фолио

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Против одраскване - полезно - карбоново фолио

Колеги, как да решим проблема с одраскването на нашите джипки? Много просто! Единия вариант е да не ходим в гората, другия: С фолио! От 2 години Диското (след като яко го надрах и беше за боядисване) ми е облепено с каст фолио, което освен за реклама, служи отлично и за предпазване от драскотини. И оттогава всякаквите там клонки, шипки и тръни само "галят" джипката в гората и не оставят следи. Един приятел в Пазарджик, който ми облепи джипката ми показа наскоро, как с карбоново фолио на 3M се постига... абе направо невероятен ефект. И естетичен и функционален.
    Има всякакво приложение и отвътре и отвън, което мен най-много ме интересуваше. Много здраво и много ефектно. За повече инфо вижте и тук:
    http://www.partners.bg/gallery/?id=12
    Скоро ще пусна и снимки в темата.
    И според мен братя, не боядисвайте! Облепвайте!
    140
    Фолио, защо не, изглежда страхотно и пази.
    27.14%
    38
    Боя, лак и гланц - нека си лъщи, след боядисване
    14.29%
    20
    Нека си е надраскана. Да личи къде ходя.
    58.57%
    82

Анкетата е изтекла.

Последно редактирано от ivied; 13-01-10, 10:48.

До: Против одраскване - полезно - карбоново фолио

А колко струва облепването?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

фолиото е скъпо колега но наистина е хубаво
      облепването може и сам да го направиш, повърхността се обезмаслява (с обезмаслител или изопропилов алкохол), трябва ти сешоар за нагряване на фолиото за всички чупки ъгли и тн
      не е сложно
      Поздрави
      Йордан

Коментар

Доколкото разбрах, 3М карбоновото фолио е 70 лв. на м2. За облепването взимат, колкото е и цената на м2. Всеки може да премери и да си сметне, колко би му излязла колата. И къде точно иска да сложи, на капака, на калниците, отстрани. 3 м2 - 210 лв. + 200 лв. труд = 410 лв. 5 м2 - 350лв + 350 лв.= 700 лв. А колко е едно боядисване?
        С карбона е много играчка, ама става страхотно. Видях, че има 4 варианта при него. Сиво, черно, бяло и хромирано.
        И още нещо, моя съвет е да го прави човек с повече опит - пести се време и пари.
        Последно редактирано от ivied; 13-01-10, 10:28.

Коментар

Аз по български да питам . Като е толкова хубаво с фолио - защо не го слагат в завода вместо боя?

Какви недостатъци има фолиото (освен цената).

Поздрави

Коментар

Облепяне -180 лв във Варна 2008 декември за цялата кола. Стана супер, здраво е и не си личи. Мия с водоструика и безконтатно и не е мръднало.
            I get High by going Down

Коментар

Фолиото не е карбоново, а с карбонова визия.
              Освен това има доста неприятни странични ефекти.
              Дори при малка и незабележима кухина между ламарината и фолиото се образува конденз и нататък е ясно... същото се получава и при дори леко нараняване на фолиото и по краищата.
              При сваляне на фолиото (трудна задача) след няколко години, следва супернеприятна изненада.
              Освен това по никой начин не е по-здраво от боята.
              Занимавам се с реклама, та имам наблюдения и изводът ми е - Не правете това.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Аз лично ще почакам да падне цената на фолиото и за облепването . Иначе за тия пари витарата я правя като нова с боя металик.

Коментар

Първоначално публикуван от rdo Преглед на мнение
                  Аз по български да питам . Като е толкова хубаво с фолио - защо не го слагат в завода вместо боя?

Какви недостатъци има фолиото (освен цената).

Поздрави
                  Не съм специалист, но за мен след 2 година приложение не виждам такива. Цветовете се запазиха, не се къса, не се отлепи, уникална защита от надраскване. Не чуваш оня познат звук "хръъъццц" чак до метал... А това карбоновото позволява ефекта да бъде още по-уникален, освен чисто естетски. Всички знаем за здравината и приложението на карбоновите нишки. А и ако карахме само това, което и както е произведено в завода, нямаше да има тунинги и ъпгрейди, нали така?!

Коментар

Първоначално публикуван от mir777 Преглед на мнение
                    Аз лично ще почакам да падне цената на фолиото и за облепването . Иначе за тия пари витарата я правя като нова с боя металик.
                    Е, да... И като влезеш яко в гората - и пак е за боядисване.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                      Е, да... И като влезеш яко в гората - и пак е за боядисване.
                      Не ме разбрахте. Караш смело без да драскаш фолиото и после да го отлепяш, а драскаш си старата боя, като опре да продаваш едно хубаво боядисване на цената на фолиото и си като нов.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        Фолиото не е карбоново, а с карбонова визия.
                        Освен това има доста неприятни странични ефекти.
                        Дори при малка и незабележима кухина между ламарината и фолиото се образува конденз и нататък е ясно... същото се получава и при дори леко нараняване на фолиото и по краищата.
                        При сваляне на фолиото (трудна задача) след няколко години, следва супернеприятна изненада.
                        Освен това по никой начин не е по-здраво от боята.
                        Занимавам се с реклама, та имам наблюдения и изводът ми е - Не правете това.
                        За карбоновото фолио на 3М ли говориш?

Коментар

Първоначално публикуван от mir777 Преглед на мнение
                          Не ме разбрахте. Караш смело без да драскаш фолиото и после да го отлепяш, а драскаш си старата боя, като опре да продаваш едно хубаво боядисване на цената на фолиото и си като нов.
                          Фолиото не се драска, не остават дори следи по него. Е, ако искъртиш калника или вратата, може и да личи. И не е толкова трудно за отлепване. На колко коли, бусове и пикапи им направиха ребрандиране?

Коментар

Прав е Ivied фолиото върши работа.Имам наблюдения върху един патрол.Човека го сложи с такава цел и е доволен.
                            Тук може да е по-евтино.http://miro-folio.com/Stop+turn-500-1000.html
                            Но с разходка до Варна.
                            Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                            Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                              ...А това карбоновото позволява ефекта да бъде още по-уникален, освен чисто естетски. Всички знаем за здравината и приложението на карбоновите нишки. А и ако карахме само това, което и както е произведено в завода, нямаше да има тунинги и ъпгрейди, нали така?!
                              Това фолио е имитация на карбон. При това, не особено добра. Позагледай истински карбон и виж дали има нещо общо във визията...
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X