Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отлях си декоративна капачка за джанта от смола за Черокито

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Отлях си декоративна капачка за джанта от смола за Черокито

А дали е възможно да се отлеят стопове за ГАЗ20 Победа и какъв трябва да е материала - смоли, пластмаси....?
    УАЗ 452АЭ 1975г.

Коментар

По-скоро можем да ги смукнем на вакуумасата... Ама сега е разглобена. Но пък нищо не ти пречи да си направиш в това време шаблончетата че после да ги дръпнем направо.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

А от какъв материал да ги направя и от какъв ще е самата отливка?
        Може ли да се оцвети и дали ще е достатъчно прозрачно?
        УАЗ 452АЭ 1975г.

Коментар

Няма да е отливка а ще е от лист полистирол прозрачен или тониран в нужния цват. Ще ги смукнем на вакуумасата по матрица и ще са съвсем същите на външен вид с оригиналните ако матрицата е точна.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Аз му казах на botsko,че оригиналните стопове са от стъкло.Обаче искам да попитам,ако двамата с него си направим матрица(и аз трябва да си направя,защото моите са потрошени),къде или по-точно кой може да ни ги отлее от стъкло.
            С "Фармахим" - непобедим
            Дизел - само дънки!

Коментар

От: Отлях си декоративна капачка за джанта от смола за Черокито

Първоначално публикуван от Leam Преглед на мнение
              Капачките са от смола и кълцан стъкломат...а от алуминий главно детайли за хобито ми...;-)
              Можеш ли да ми отлееш 2 такива и колко ще струва???
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от iv4o444 Преглед на мнение
                Можеш ли да ми отлееш 2 такива и колко ще струва???
                Това най-вероятно е шприцван АБС. В домашни условия може да се направи силиконов калъп, в който да се леят след това копията. Според мен най-удачно би било да се пробва с полиуератанова смола заради сравнително добрите й характеристики при тънки детайли, но тя е и доста скъпичка. Разбира се след като има калъп нищо не пречи да се пробва и с полиестърна или епоксидна смола, като първата е направо почти без пари в сравнение с останалите.
                Най-скъпото и отговорно е да се направи самият калъп. От снимките ми е трудно да определя, но 2кг силикон като нищо могат да отидат за направата на добър калъп. Важно е да се вакуумира силикона преди да се излее, за да не останат мехурчета по калъпа.
                Общо взето на пръв поглед само за материали поне 100лв. могат спокойна да отидат. За да се получи качествена отливка е необходима вакуум камера и някои и други тънкости при самото отливане на детайла в готовия калъп.
                Ако се вземат и пари за работа (а тя хич не е малко) ми се струва, че намирането на капачки, та дори и джанти втора ръка е по-лесен вариант.
                Всичко описано горе е мое лично мнение. Имам също така известен опит с леенето на смоли в силиконови калъпи (произвеждам сувенири ).
                Разбира се след направата на качествен калъп ще могат да се изкарат много лесно поне 50-100 капачки

Коментар

ОК значи ще пробвам да намеря 2ра употреба

Коментар

Първоначално публикуван от iv4o444 Преглед на мнение
                    ОК значи ще пробвам да намеря 2ра употреба
                    Аз бих направил същото, при все че имам и цялото необходимо оборудване + материали .
                    Не си заслужава времето само за две капачки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X