Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отлях си декоративна капачка за джанта от смола за Черокито

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отлях си декоративна капачка за джанта от смола за Черокито

Ето, след като така и не намерих капачка за оригиналната джанта на черикито, взех та си отлях една в калъп направен от molding silicone /двукомпонентен / от епоксидна смола и малко минерални влакна за армировка. Остава лека обработка и боядисване + емблема

"Луд умора нема..."

Ако някой има нужда от реплика на нещо - насреща съм, включително и от алуминий отливки до 300 грама! /хидростатично леене в домашни условия!/

модел на трак за RC врижна машина:

готово изделие от алуминий:

Браво на тебе! Голям мераклия си! Аз сега чакам едни джанти за чероки и подозирам, че ще са без капачки. Така ,че може да ти се обадя.Пази калъпа!

Коментар

извинявам се за въпроса,но какво означава molding silicone

Коментар

Първоначално публикуван от ГАЗ69
        извинявам се за въпроса,но какво означава molding silicone
        Моделен силикон:
        - силикона е дву-компонентен - с втвърдител
        - много еластичен
        - течен е и може да изпълни и най-фините детайли
        - ползва се за моделиране на прототипи, реплики и др.

Ползвам и моделен латекс, за специални ефекти в киното- маски,прототипи, реплики и др.

Коментар

Без капачката гайките стърчат много уязвими и "съблазнително"....
          та затуй се занимавам с тъпотии - капачки разни....

Коментар

От къде може да се купи тоя силикон?!

Коментар

Само да те светна, ти така или иначе го знаеш де, ама не си се сетил, следващия път набълкай в смолата алуминиев прах, и може да минеш с по-малко боядисване. Пък и като я издраскаш няма да си личи
              Още от сега ще ти кажа че човека който си купи Гранда от мен си търсеше капачка, защото и моите бяха само 3
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                Само да те светна, ти така или иначе го знаеш де, ама не си се сетил, следващия път набълкай в смолата алуминиев прах, и може да минеш с по-малко боядисване. Пък и като я издраскаш няма да си личи
                Още от сега ще ти кажа че човека който си купи Гранда от мен си търсеше капачка, защото и моите бяха само 3

да ама не намерих, а от КарСистем не ми се даваха луди пари оцветител/пълнител

бял бронз на прах, ама вече го няма...трябва да питам ултра-феновете ...

Коментар

Първоначално публикуван от GAD
                  От къде може да се купи тоя силикон?!

Коментар

Дай някакъв телефон, да ти пратя един пациент!

Коментар

Браво! Отлично! Още един жив човек!
                      Не знам колко струват тия неща в тоя карсистемс, цените им верно са отвратителни. За прахове виж по химическите магазини. Чистите са безсмислено скъпи, може да има и нещо по-просто. Алуминиевият прах със сигурност е контролиран (като прекурсор за наркотици), така че ако намериш квото искаш пък не ти го дават ми се обади.
                      А иначе вземи някой алуминиев буклук, сложи го на един вестник, вземи един плосък шлайф сигурно с по-едра шкурка и след малко ще имаш прах
                      Не дишай много-много над стопилката и проветрявай хубаво.
                      Гледал ли си отливките за пукнатини и шупли?

Коментар

Отливките стават доста добре,ама докато намеря чалъма им ....а и без термодвойка и термометър не стаа, Открих , че около 75 градуса е толеранса за тънколивкост на алу-сплавите които ползвам.

Иначе е страшен кеф сам да си изработиш детайл от алуминий , да го полираш и ...абе .голямо удоволствие ...който трябва ще ме разбере...

Коментар

Е ти сега вземи ги отлей тея капачки, малко ти беше "тупкането"
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Капачките са от смола и кълцан стъкломат...а от алуминий главно детайли за хобито ми...;-)

Коментар

Първоначално публикуван от Leam Преглед на мнение
                              Капачките са от смола и кълцан стъкломат...а от алуминий главно детайли за хобито ми...;-)
                              Аре давай снимки да видим до къде го докара

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X