Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изливане на форми от смола (спойлери, вежди, прагове...)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

гадна тръпка с тази демокрация

Коментар

Абе вие що не говорите с някой зъботехник да ви обясни как стават нещата.Всичко е измислено много отдавна.Такива като хората на Куадра въобще не са мислили,че има такива неща.От там нататък вече всеки доусъвършенства в неговата си посока каквото му трябва.Основата е елементарна и на човек му трябва само тя.От там нататък взема каса бира(както би казал Стефан) и започва да пие,опа-да мисли

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi)
        Абе вие що не говорите с някой зъботехник да ви обясни как стават нещата.Всичко е измислено много отдавна.Такива като хората на Куадра въобще не са мислили,че има такива неща.От там нататък вече всеки доусъвършенства в неговата си посока каквото му трябва.Основата е елементарна и на човек му трябва само тя.От там нататък взема каса бира(както би казал Стефан) и започва да пие,опа-да мисли
        Хората на quadra са доставчици на Graupner и правят неща за които един зъботехник никога няма и да разбере - просто не му трябва да прави такива неща
        А ти накарай един зъботехник да ти направи нещо по-голямо от мост и да видим какво ще се получи
        Ей, всички станахте много големи специалисти, поне вижте за какво става дума и тогава говорете. Ето Стефан видя, работихме там, вече е наясно какво може да се направи. Ами вие дето и хабер си нямате за какво става дума що се изхвърляте та да сте смешни в очите на хората които разбират? Гого55 не го слагам в това число, той ги разбира, правилно пише, само дето при големите неща има някои тънкости, ама това е въпрос на технология, като имаш основата се постига.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Изделието на зъботехника е много топлоустойчиво. Това променя цялата технология, защото позволява термообработки. На това всичките му обработки са колкото може с бояджийската четка Стигне ли се до рязане и търкане - значи нещо е било объркано.
          Термообработката каквато я има е нискотемпературна. Идеята и не е фазово превръщане (каквото е топенето) а катализиране на процеса и хомогенизиране на полето в детайла.
          Някакви етапи в полимеризацията по принцип са 20 минути, 40, денонощие, пет, седем, 20 и 40 денонощия. Ако след това заради нарушена стехеометрия някакви участъци от обема не са полимеризирали, те няма да полимеризират никога. Технологично значение имат първите кратки срокове, и 20-те денонощия когато става дума за големи корпусни детайли. Големите лодки и малките корабчета ги правят за година или три. Не че няма кой да ги налепи по-бързо Това е една от причините технологията да е много скъпа.

Коментар

Що се товариш бе,quadra???
            Прочети ми поста и ще видиш,че ясно съм го казал."Научи принципа"-това ми е тезата.От там нататък всеки може.
            Не мога да те разбера какво толкова им се кланяш на тези хора от онази фирма.Ако твоята професия е като тяхната няма ли да си толкова добър и ти???
            Възхищавам се на всички истински професионалисти,но не се прекланям.Отделили са достатъчно време от живота си и са се научили.Това е!Ти не си ли добър в това,
            което правиш(каквото и да е то).Аз най-вероятно не мога да направя това,което ти можеш,както и ти не можеш да направиш това което аз мога.Елементарно.Кой за каквото
            учил.Единствено евала правя на хора,които пишат музика-това няма от къде да се научи.Или можеш или не.Всичко друго е
            въпрос на време и воля.
            За това не се товари от поста ми и го давай по-спокойно.Момчетата си работят ти също и така.
            Пък като се видим някой ден ще пийне по нещо и ще си стиснем ръцете.
            Поздрави!!!

Коментар

Ами аз да ти кажа се прекланям пред професионализма на тези хора, ако те заведа да видиш какви неща са правили, (а и твърде вероятно е и ти да си видял нещо направено от тях, но да не си знаел), съвсем сигурен съм че ще поискаш да им стиснеш ръката. Нали знаеш какво е скъпото на всеки нов продукт? Развойната дейност. Е, те го правят и не се страхуват да вадят нещо свое а не да копират от "големите", и то го правят така че същите тези големи фирми го купуват от тях и го продават под своята марка. Ето за това говорим. А за бирата няма проблеми.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ето това мисля че е подходящо за темата, взех го от темата за летящите нещица, но много добре илюстрира каква е технологията и как трябва да се правят големи неща:http://www.su27.de/inhaltindex.htm

Коментар

До: Изливане на форми от смола (спойлери, вежди, прагове...)

Здравейте,
                  мотоциклетния ми резервоар е силно корозирал и се наложи да му "отворя " дъното. Искам целия да го залея отвътре с епоксидна смола
                  но не знам дали е устойчива на бензин и откьде мога да закупя 2 литра примерно. Благодаря предварително

Коментар

До: Изливане на форми от смола (спойлери, вежди, прагове...)

Първоначално публикуван от mdimitrovm Преглед на мнение
                    Здравейте,
                    мотоциклетния ми резервоар е силно корозирал и се наложи да му "отворя " дъното. Искам целия да го залея отвътре с епоксидна смола
                    но не знам дали е устойчива на бензин и откьде мога да закупя 2 литра примерно. Благодаря предварително
                    Намери си друг резервоар.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

От: Изливане на форми от смола (спойлери, вежди, прагове...)

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Да, за една бройка и за лодката това си е напълно законен подход. Ако няма да има серия, защо му е да даде половин милион за матрици и стапели. Щото примерно толкова струва оборудването за правенето на кабините.
                      Сега има разни стиродури и други такива евтини и лесни за груба обработка материали, от тях се прави все едно дървеното самолетче. До съвършенство се търка матрицата. Обаче пък се маже с разни отделители, и те са скъпи. Още по-тъпо е че няма малки расфасовки от нищо, а варел 50 кила е 2 000 лева, и това само смолата.
                      Големите и със сложен профил детайли не стават в гипсова матрица, ще се счупи докато детайла се измъква.
                      Малки неща за пъв път видях при приятеля на Куадра. Борил съм се с големи - вани всякакви, колички за голф и прочее мебели - големи борби са и голямо блъскане.
                      Уважаеми Стефане,
                      Мисля, че можеш да отговориш на моя въпрос...
                      ИСКАМ ДА ОТЛИВАМ МАЛКИ ФОРМИ - 5/5/5 мм. от някаква смола...
                      (Моля те да ми кажеш каква да е смолата (вид, марка)).
                      Трябва да постигна имитация на цветно стъкло
                      (Ако знаеш, кажи ми какъв вид, марка да използвам за да оцветя смолата)

Оставам с надежда
                      Георги Геров
                      woodiger@abv.bg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X