Обява

Свий
Няма добавени обяви.

фреза ФУ321-няма работен ход

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: фреза ФУ321-няма работен ход

Първоначално публикуван от Съби1234 Преглед на мнение
    ел.схема на фу 320(321) на адрес cabi1234@abv.bg
    Доста са различни схемите на двете машини . Имам ги и двете довечера ако остане време ще ти ги пусна .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Фрезата е ремонтирана след падане не е работено по нейната схема.Пепа за автоматично и ръчно управление според мен е объркан.Автоматичното управление въобще не тръгвало,защото има още скъсани проводници,но според мен няма и да тръгне защото е объркана схемата.При ръчно управление фрезата се движи само нагоре,при положение 0 на превключватела плота на фрезата независимо от положението на ръчката само надолу ,проверени контактите на ръчката.Благодаря предварително за споделената информация!

Коментар

Здравейте колеги, някой би ли ми изпратил ел. схема за ФУ251 на muzovirshtina@gmail.com

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 001.jpg
Прегледи:1
Размер:163.0 КБ
ID:5437882

Здравейте намерих алуминиева табела от ФУ 321 .На нея имаше корекции по оперативната верига при опита ми да я почиста повечето се изтриха.Може някой да ми каже дали има нещо с действителността.Програмното управление за сега не ме интересува.
          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Постнал съм всички документи ама не четете. Този тип фрези имат в кутията на масата два електромагнитни правотокови съединителя с коксографитени контакти единя (малкия) е за бързия ход голямия е за работния и всичко това в масло късат се кабели и други такива . Съединителите са регулируеми но по някога и по десет пъти съм вадил цялата касета докато уцеля реглажа. Последователноста за разглобяване е следната дигаш масата колкото се може по високо и сваляш маслената помпа след това развиваш болтовете през един от края вадиш само дългите ако развиеш къс го завиваш обратно след което пускаш масата на височината на един стол и отцепваш касета теглиш я на страни и я подпираш на стола съединителите са пред теб. Имат една цепната резбова гривна с едно болтче охлабваш го и натягаш вкарваш я и пробваш някой път става и от първия път.
            Моята е ф320 но скоростната кутия се вади по същия начин когато ми се наложи за пръв път виках познат механик той разви четири болта и на тяхно място нави дълги оси с къса резба след което разви останалите болтове и изби двата конусни щифта и плъзна кутията по осите върху импровизирана маса като вдигнахме малко по-високо масата и след като кутията застана над масата леко върнахме височината докато легна.

Коментар

Здравейте , момчета ! Искам да ви помоля, ако някои са имали подобен проблем да споделят, че днес проверявах инсталацията и все още съм на твърдо с проблема. Малкият мотор си работи, но главният мотор не завърта, не мъцва даже !? Днес проверих, когато го развързах и заработи с наместване на фазите, че първо завърят, ама много мъчно. Разглобих го нищо нямаше, което да напомяна, че нещо се е случило с мотора да е изгорял. Обърнах фазите и заработи мотора без проблеми. Все още не съм го монтирал и проверявам какво се случва по таблото. Вързал съм го и ел. веригата на таблото, ама не заработава пак ! Има и трите фази на корпуса на мотора, но не се случва нищо пак. Знаете ли нещо, което на мен ми обягва и не знам. Бушоните не горят на таблото, но и нищо не се случва. Някой от да е подновявал цялото табло и инсталацията на този тип машини ? Искам ми се да го подновя и закупя елементите и искам, ако има опит някой от вас да сподели преживяното Благодаря , предваритело на отзовалите се.

Коментар

Не можах да разбера какво точно си правил ,но залагам на липса на най-малко една фаза ,ако включва контактора .

Коментар

И аз не схванах много, но ако липсва една фаза, моторът ще бучи. Как има фази на корпуса на моторът? С какво ги мериш?
                  В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

• gy6ter
                    gy6ter коментира
                    Редактиране на коментар
                    Пише ,че завъртял мъчно ,а преди да пипне въобще не въртял ?

• Emilppp
                    Emilppp коментира
                    Редактиране на коментар
                    А какво значи "наместване на фазите"?

• sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    С какво установяваш наличие на три фази ? При трифазни инсталации не се работи с фазомер а с лампи или с мултицет .

Първоначално публикуван от gy6ter Преглед на мнение
                  Не можах да разбера какво точно си правил ,но залагам на липса на най-малко една фаза ,ако включва контактора .
                  Здравйте, мочета ! Когато все още беше на машината мотора и се включваше от бутона, не тръгваше главиният мотор, малкият си работи и има ход на масата. Замервах и имаше фази на мотора, но не тръгва с мултиметър направих това замераване ,свалих го и при подаване на ток директно заработваше мъчно, едвам развърташе и бушона падна. След това размених фазите и мотора запя прекрасно. Чудно ми е как така има фази на клемореда на мотора и 3-те, а пък не тръгва?! Пооправих някои кабели , но нищо не съм сменял по инсталацията. Разглеждах схемата, която е посната във формума и ще проверя каквото мога и разбирам още от повредата днес. Не разбирам тези схеми и чета да вляза малко с малко в час.

Коментар

Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнение
                    И аз не схванах много, но ако липсва една фаза, моторът ще бучи. Как има фази на корпуса на моторът? С какво ги мериш?
                    Вече изваден мотора от машинат, размених фазите на мотора, че да тръгне , иначе правеше бавно завъртане и ревеше и бушона падна. След размяната зарабти директно с вързани на контакта кабели.

Коментар

• gy6ter
                      gy6ter коментира
                      Редактиране на коментар
                      Лоша връзка в клемореда ,или вътре в мотора ,или нещо грешиш ? Фазите как ги мериш ,спрямо корпуса ( 220 волта ) ,или между фазите (380 волта ) ? Механично на ръка върти ли се свободно в двете посоки ? Нямаш ли някой външен мотор с по-малка мощност да го вържеш на мястото на този ,за да провериш веригите и контактора ? На откачен мотор мерил ли си какво напрежение има на кабелите които го захранват ?

• csx
                      csx коментира
                      Редактиране на коментар
                      Замервах и с лампа на фазите на мотора и всички свети. Замервах на корпуса и фазите и всчко е наред с мотора. Лагерите са нови и върти много медено и няма никакви грижи с това. Носех го на човек, който навива мотори и го тества и всчико си работи по мотора. продължавам да разбера какво е. Ще поръчам нов ключ, пакетен превключвател 380 V 25 Am . Този си работи и включва , но ще го подмена за всеки случай . Певетата не зацепват изобщо и двете при стартиране, а другите, които са за масата бачкат и превключват. За първи път се докосвам до такава машина

И според мен е била лоша връзка на едната фаза. Без значение дали на клема или от контактор. Затова е бучал на две фази и е паднал предпазителя.
                    В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Възможно е да има нагоряла клема на контактора и да не прехвърля някоя фаза . На тези фрези заради полуавтоматичния режим инсталацията е доволно усложнена . Това е тема на колега който напарави основен ремонт на ФУ 321 https://offroad-bulgaria.com/forum/%...BE%D0%BD%D1%82 Аз имах късмета моята да я взема направо нова и до тук повече от 30 години нямам никакви проблеми с нея .
                      Последно редактирано от sek.1; 05-09-20, 06:32.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Възможно е да има нагоряла клема на контактора и да не прехвърля някоя фаза . На тези фрези заради полуавтоматичния режим инсталацията е доволно усложнена . Това е тема на колега който напарави основен ремонт на ФУ 321 https://offroad-bulgaria.com/forum/%...BE%D0%BD%D1%82 Аз имах късмета моята да я взема направо нова и до тук повече от 30 години нямам никакви проблеми с нея .
                        Проблема е ключа , който дава реверс на мотора и пуска машината .... Знаете ли колко степенен, гърбици е този ключ ? 25 А , 380 V , но не съм сигурен колко степенен прекъсвача , дайте инфо , ако знаете момчета , моля . Ключа е бил сменен от познат и нещо не му е било ясно , какво точно трябва да се случи. ... Сменил е ключа и после са станали проблемите... Замервах и имаше фази на корпуса на мотора и трите даваха по 220 V , но всъщност е била една фаза и като стигне до мотора се отразява и на корпуса уж са три, а всъщност е била една . Между фазите като замериш и излиза една фаза само и всичко е идвало от ключа ... Лампата свето просто по слабо като замериш на фазата , която беше единствена , а като са и трите значително по-силно.
                        Последно редактирано от csx; 11-09-20, 11:22.

Коментар

• gy6ter
                          gy6ter коментира
                          Редактиране на коментар
                          https://www.google.com/search?rlz=1C...sclient=psy-ab - с три нива ,по едно за всяка фаза .Има ги в магазините за електроапаратура .

• santaclash
                          santaclash коментира
                          Редактиране на коментар
                          Обикновен пакетен ключ. Нищо особено няма в него и не е скъп ако от него ти е проблема.

Благодаря , колега ! Това купих

Коментар

• gy6ter
                          gy6ter коментира
                          Редактиране на коментар
                          Този го дават с пет позиции и пише ,че е за електрожен ?

Трябва ти 3 позиционен, или още по-добре 3 позиционен реверсивен (така е направен че разменя двете фази без да се налага сам да правиш мостчета на обикновения 3 позиционен, койтро е и по-скъп).

Това:
                        https://tashev-galving.com/product/0...ark%20LW26-25N
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X