Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новия ми струг :D

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Новия ми струг

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
    Такъв струг сънувам и когато съм буден... Макар и със закъснение да си споделя...
    То аз от тук го купих
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

То за тоя струг бая опашка се подреди едни мои хора се забавиха само няколко дена.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от maistor-Sm Преглед на мнение
        ///Колега drukman ,Моля дай по подробни снимки и на двете колички(предната и задната).....
        1 предна с 8 ролки (6 тона) и две задни с по 4 ролки (по 3тона).Общо 12 тона. Осите забравих да ги премеря, но ми приличат на Ф25мм. Ролките са Ф80х80 мм Най-важно е материала. Колкото са по-твърди толкова по-лесно вървят на равен терен и......тршат всичко по пътя си. По-меките са по-трудни за бутане, но движат по-добре на неравностите и чурят по-малко настилката.
        На предната количка има 2 аксиални лагера между горната плоча и самите носачи на ролките, там където са главите на болтовете. Ушите на задните колички (2 броя) са за завиране на метална пръчка която не им дава да имат собствено мнение за посоката на движение. При всички случаи между желязото което ще се мести и количката се слага летвичка 1см дебела и 5-10 см широка за да не се пързаля метал в метал.

Задна ролка, гледана от горе:

Задна, от долу

Задна за размери

Предна от горе

Предна от долу

Обща височина и на предната и на задните 110мм.
        Последно редактирано от drukman; 30-11-10, 22:47.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

За да не пускам нова тема:

Нали си нямам трифазен ток Цосьо се уреди с честотно управление и направи първа стружка.

Това е експерименталната постановка

Плавното регулиране

Престърганото
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Маймун, не пускай такива лъскави снимки и честотни регулирания бре! И без това от 5-6 дни са ми се размърдали бръмбарите у главата за инкрементални линии, стъпкови мотори и прочие. Ще фалирам окончателно!

Ся ще ме караш и да си боядивам машините. Не тъ йе срам!
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              За да не пускам нова тема:

Нали си нямам трифазен ток Цосьо се уреди с честотно управление и направи първа стружка.

Това е експерименталната постановка

Плавното регулиране
              По принцип С 8 си тръгва без проблеми с 3кв. монофазен харманлийски електродвигател но и така става. Къкво направи с универсала гледам си още със стария.
              Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Ся ще ме караш и да си боядивам машините. Не тъ йе срам!
              Ако си нямаш друга работа боядисвай те и твойте са като нови искат повечко работа
              Последно редактирано от sek.1; 01-12-10, 15:31.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колега на къкви пари е честотното управления и има ли възможност за връзка с комп?

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                  Колега на къкви пари е честотното управления и има ли възможност за връзка с комп?
                  В най-лошия случай потенциометъра може да се управлява от стъпков мотор. Дори има потенциометри с вграден такъв.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това да,но съм виждал такъв фабричен,със сигурност има от малките.В работата правеха лятото едно табло с 2инвертора шнайдер,18кв. всеки ,за управление на някъкви вентилатори.И имаха извод отпред на таблото за усб.И отделно някъкъв порт на инвертора за диагностика.Цената- внос 5бона.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                      По принцип С 8 си тръгва без проблеми с 3кв. монофазен харманлийски електродвигател но и така става. Къкво направи с универсала гледам си още със стария. .....
                      Нямах харманлийски двигател а това управление ми беше хартисало от някъде и решението се наложи някак от самосебеси.
                      Един универсал 200мм вече чака да си го взема, ама трябва да дойдат и два по 160мм.

Парите за едно подобно управление са функция предимно на мощността и производител, екстри по управлението и пр. Повечето нови модели имат интерфейс но не всички понасят регулиране в реално време. 2.2кВ 220В. е към 350лв.+-100лв.
                      Пиши каква е задачата и ще добиеш по-конкретна информация.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Мотора ми е 2.6киловата 3фази.Не че нямам трифазен ток,това не ме бърка.Искам с честотното регулиране да мога да го вържа към комп и с подходящия софт да му регулирам оборотите по ел. път.Никъкви механики.

Коментар

Колко искаш да регулираш? Много не може без загуба на момент (мощност).
                          Защо от комп? Става с потенциометър.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Съвсем информативно - с инвертора (честотния регулатор) оборотите освен че мога да се намаляват, могат и да се увеличават над номиналните за двигателя. В зависимост от конкретния инвертор - между 4 и 8 пъти. Ако им понася на двигателя и механиката към него...

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            В най-лошия случай потенциометъра може да се управлява от стъпков мотор. Дори има потенциометри с вграден такъв.
                            Традиционно двигателите по потенциометрите са колекторни.
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Мотора ми е 2.6киловата 3фази.Не че нямам трифазен ток,това не ме бърка.Искам с честотното регулиране да мога да го вържа към комп и с подходящия софт да му регулирам оборотите по ел. път.Никъкви механики.
                              Тъкмо се бъзикам с един ALTIVAR ATV58F 2,2KW трифазен и го готвя за Ц8цата и ме уцели с тази идея. сега да си дойдем в реалните условия: под 25Hz кривата на въртящия момент без обратна връзка спада убийствено а това са само полвината на оборотите, за повишаването е пък пълна мъгла, може да се сгъне при 80Hz а са ми въртели нормално и при 180Hz всичко е до мотора само не съм тествал при продължителна работа няма ли да пече. Едва ли ще можеш да минеш без управление и на трансмисията. за регулиране от компа можеш да ползваш входа по напрежение и платка с АЦП или процесорче с аналогов изход и по RS485 с конвертор към USB. По сериозните честотни си имат и софтуер с който може да се управлява инвертора за тунинг. тожа оазначава че ноже да се управлява и по интерфейса но ще трябва да се закупи някой друг модул от производителя му или да се открадне от мулето примерно и после писане на програмка или адаптиране на налична за което пък ще ти е нужен сорс кода.

ПП Потенциометър въобще не е нужен щом ще се управлява от комп. А и всички честотни които могат да се управляват с потенциометър могат да се управляват и с напрежение примерно 0-10V
                              Последно редактирано от old111; 02-12-10, 00:28.
                              Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                                Традиционно двигателите по потенциометрите са колекторни.
                                Има всякакви. Понеже когато съм се ровичкал ми трябваха със стъпкови, успях да открия, но така и не купих - отказах се от проекта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X