Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новия ми струг :D

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Новия ми струг

На някой да му се намират двете табели за оборотите и подаванията за резби?

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
      На някой да му се намират двете табели за оборотите и подаванията за резби?
      Другата седмица ще поровя из работата . Оборотите трябва да ги имаш в книгата на С 5 само подавателната кутия е по различна при стария модел.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Преди малко го пуснах ама само за малко,защото проклетото реле първо бръмчеше по силно от струга а после изгоря...
        Съединитела не работи ,някой обороти ама хич.Подавателната кутия не шава...Дано да е само от съединитела ,защото се очертават дълги ремонти ,а за тоя струг трябва друг -донор..

Коментар

Сигурно палците за заминали..На С5 има особеност, че съединителя тръгва нормално с ръчката надолу..на него е вързана маслената помпа ..един приятел беше вързал фазите да тръгва с вдигане на ръчката като на С11 например и запали съединеля без мазане..
          0888543685 Валери

Коментар

Няма му нищо,натегнах го малко и за сега всичко върти. А самата вилка която събира палците,явно не трябва да излиза в двете крайни пложение,защото превърта и не може да влезне в палците.
            По скоростите остана да му доляя масло и да сменя едното прозорче,което показва дали помпата качва масло.
            По супортната кутия трябва да измислим как да стане напречното подаване.Почти съм сигурен ,че при паданате се е изкривила цялата ос,не само предния и край.Но още служебния струг не е готов,а майстора е в отпуска и....съм с вързани ръце.

Коментар

Здравейте,

Честита придобивка
              Мако по малко съм сигурен че ще го възстановите.
              Като го повъртите малко му проверете хлабината на предния радиален лагер възможно е да е износен и да не можете да го натоварите, поне при мен беше така на Ц8М което почти възстанових. оказа се че има хлабина от 1,5 десети.

Успех в нелекото начинание, а си е огромно удоволствие да падне първата стружка
              Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Вече е поочти въстановен като му сипах масло просълзи от вретеното.Но дано се затече,в началото щях да сменям лагери,но като видях как се сваля половината кутия се отказах.

Коментар

Честито.
                  Другия път като местите такива неща се обади. Ще ти пратя специални колички. До 6-7 тона няма ядове.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Колега дай малко инфо за тая количка? нещо като транспалетна ли е? Балканкарските са с товаподемност от 1500 до 2тона. Аз местих с 2такива до сегашното му място.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                      Колега дай малко инфо за тая количка?
                      Размер 250/ 250/90 мм. 3тона.
                      Това е една количка. Ползват се две за отзад. Има система (тръбе Ф25) за закрепване една към друга на произволно растояние да не бегат.

Размер 600/350/90 мм 6 тона.
                      Това е предната с кормило (дръжка) и плоча (с аксиален лагер) на която стъпва детайла.

Задните ролки са с по 4 колела подобни на тия на палетните колички но доста по-здрави. Предната е с 8 колелета.
                      Аз местя с тях парчета по 6-7 тона. Имам ги вече 10 години.
                      Ако ти е интересно ще ги снимам.
                      Последно редактирано от giorgio; 26-11-10, 09:13.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Здравей drukman,

Моля те да ги снимаш ако ти е удобно, решил съм да си правя точно такива колички че ми се изправя косата като се наложи да преместим някоя машина, то тръби, палетни колички, мотокари и какво ли още не и най мъничката грешка на един по веригата може да съсипе оборудване за десетки пък по някога и за стотици хиляди.
                        Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          Размер 250/ 250/90 мм. 3тона.
                          Това е една количка. Ползват се две за отзад. Има система (тръбе Ф25) за закрепване една към друга на произволно растояние да не бегат.

Размер 600/350/90 мм 6тона.
                          Това е предната с кормило (дръжка) и плоча (с аксиален лагер) на която стъпва детайла.

Задните ролки са с по 4 колела подобни на тия на палетните колички но доста по-здрави. Предната е с 8 колелета.
                          Аз местя с тях парчета по 6-7 тона. Имам ги вече 10 години.
                          Ако ти е интересно ще ги снимам.
                          С такива колички местихме една тежичка машина за плат преди 2 години в едно хале, имат си и крик в комлектра, на който му трябва 20-30мм. пролука за да му се мушне ушето и след това вдигаш и подлагаш... голяма сгода са си... но са гладки повърхности поенже са с колелца като пластмасовите на траспалетната количка (поне с такива бяха тези които ние ползвахме) и при неравен терен (какъвто е бил при Добри) ще забиват и завлачват и постоянно ще се разместват.
                          Моите снимки...
                          https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                          https://500px.com/ivankoo

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030355.jpg
Прегледи:2
Размер:154.4 КБ
ID:5230624Колега drukman ,Моля дай по подробни снимки и на двете колички(предната и задната)
                            Ако нямаш нищо напротив може и някякви размери.
                            Честито за новият струг. Супер е.

Коментар

Утре, ако не забравя, ще ги снимам.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Такъв струг сънувам и когато съм буден... Макар и със закъснение да си споделя...
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X