Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автомобилно компресорче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Автомобилно компресорче

Здравейте колеги,
    Преди години си купих от Метро едно компресорче от тези, дето се включват в запалката на колата. Рядко ми се е налагало да помпя с него, но почти винаги е било доста досадно.
    Скоро ми попадна едно такова, но ново и забелязах, че работи доста по-добре от моето. Заради това взех, та разглобих моя ветеран.
    Конструкцийката е много проста - има едно буталце без сегменти, което се движи в тръбичка-цилиндърче. На пръв поглед се видя, че буталцето е доста хлабаво. Посмазах го с грес и веднага работата се подобри - пробвах го на една бутилка - качи за нула време към 6.5 бара и моторчето започна да прекъсва от претоварването.
    Лошото е, че ефекта от смазването беше много кратък. Днес реших да го видя как работи и отново се оказа, че не вдига налягане... Явно е поизбутало греста и пак няма компресия.
    Като изключим варианта за ново компресорче (понеже и новото може да е с такава афиф-конструкция) имате ли предложения / идеи как може да се стабилизира работата му? Например:

1. О-пръстен? (ама дали няма да затяга?)
    2. Канал на буталцето и някакъв сегмент? (как ще се смазва?)
    3. Ново, по-плътно цилиндърче?

По принцип някой има ли идея дали такава конструкция (без сегменти) е нормална за тези компресорчета?
    Или, ако някой има впечатления за добра марка - може ли да сподели?
    Suzuki GSXR
    VW Touareg
    Mitsubishi Pajero II

До: Автомобилно компресорче

Преди време и аз бях пробвал да се справя с проблема,но използвах тънко машинно масло.Греста няма да е много подходяща,защото от триенето цилиндъра и буталото се загряват доста и греста ще се втечни.Но и мен ме интересува разрешаването на проблема или възможните алтернативи,защото винаги като тръгвам на по-дълъг път си слагам и крачната помпа в колата за сигурност.

Коментар

Компресорче от 13лв гори на първата по-голяма гума която трябва да напомпа.Пробвано няколко пъти.Но вече има 12 волтови доста сериози агрегатчета.Аз ползвам едно такова-от 125лв вече повече от година.Че и гума на камион съм помпал и безброй пъти на джипки,коли-става.
      Подобни имаше и при Явор-Вромоса.Поинтересувай се...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Да, за съжаление. Тия за няколко лева са просто масогабаритни макети.
        Това е същото като цилиндъра на автомобилния двигател, и даже се нагрява не много по-малко. Че е и много високооборотно.
        След като го имаш, всичко което можеш да направиш, е примерно да си мислиш как е направен мотора, и ако искаш - да го разглеждаш и мериш, за да си направиш сам нещо такова, но истинско. И от други материали.
        За джип ти трябва всъщност двуцилиндрово.

Коментар

Днес го разглобих и огледах по-подробно. Всъщност конструкцията не е чак толкова афиф. Само дето вътр. диаметър на цилиндърчето е 18.95 мм, а на уплътнението на буталцето - 18.80 мм.
          На снимките:
          1. Общ изглед
          2-3. Разглобяване
          4-5. Цилиндъра и буталото
          6-7. (отляво надясно) - буталото, челната шайба, която фиксира уплътнението към буталото и уплътнението
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от Veselinv; 20-01-10, 09:48.
          Suzuki GSXR
          VW Touareg
          Mitsubishi Pajero II

Коментар

Някой може ли да ме насочи от къде мога да намеря такова уплътнение? Предполагам, че трябва да е от нещо по-меко, което пък означава, че няма да мога да си го направя на струга.
            Всъщност имам тефлон - ако си остържа от него дали ще върши работа? Как се държи тефлона при по-високи температури? Предполагам, че като нищо компресорчето ще загрява до 70-80-90 градуса?
            А може би проблема е в шайбата, която фиксира уплътнението? Тя просто се надява на буталцето и е възможно, ако се размести да не притиска добре с конуса си?
            Последно редактирано от Veselinv; 20-01-10, 09:46.
            Suzuki GSXR
            VW Touareg
            Mitsubishi Pajero II

Коментар

Извинявам се предварително за намесата в темата,ама и моя въпрос е свързан с автомобилен конпресор,..та искам да си сложа бутилка(ресивер) от пожарогасител към двубуталния конпресор,какво друго ми трябва да си набавя,освен пресостат(от каде да намеря подходящ?),някакъв предпазен клапан се слагал(каде точно?И от къде да го купя и него?)
              LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
              Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Всички сухи компресори са с тефлонов сегмент , врътни си един на струга и си готов .
                Опа този май няма клапан са смучене , а тефлона няма да се свие .
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                  Всички сухи компресори са с тефлонов сегмент , врътни си един на струга и си готов .
                  Опа този май няма клапан са смучене , а тефлона няма да се свие .
                  Има клапан, ама не съм го снимал. Днес ще скоча до Дружба да видя - има един магазин за семеринги, лагери, ала-бала. Ако няма - ще пробвам да врътна.
                  Suzuki GSXR
                  VW Touareg
                  Mitsubishi Pajero II

Коментар

За твърд сегмент трябва да има два клапана , това уплътнение е , като на ръчна помпа и изпълнява рола на смукателен клапън . Всичкия въсдух се смуче от долната част на цилиндъра .
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                      Извинявам се предварително за намесата в темата,ама и моя въпрос е свързан с автомобилен конпресор,..та искам да си сложа бутилка(ресивер) от пожарогасител към двубуталния конпресор,какво друго ми трябва да си набавя,освен пресостат(от каде да намеря подходящ?),някакъв предпазен клапан се слагал(каде точно?И от къде да го купя и него?)
                      Ако ще си го правиш на 12 V не знам дали ще може да намериш пресостат. Аз съм виждал само за 220 и 380, ама пък е възможно и да има.
                      Като цяло, обаче не знам дали изобщо ти е необходим - тези компресорчета едва ли могат да бачкат много продължително, а смисъла на тези допълнителни техники е точно такъв.
                      За да изпълниш принципно един компресор (пише се с М) ти трябват следните работи:
                      1. Глава (всъщност компресорчето)
                      2. Бутилка (ресивер)
                      като цяло до тук може да свършиш - ако имаш манометър може да си помпиш бутилката до определено налягане и да спираш компресора.
                      Ако искаш да продължиш:
                      3. Пресостат - функцията му е да изключва двигателя на оределено налягане и после да го включи, когато налягането спадне
                      4. Клапан - функцията му е да пропуска въздуха само в посока от главата към ресивера и когато пресостата изключи двигателя - да има от къде да изпусне налягането по тръбата от главата до ресивера. За това се казва също и разтоварващ клапан, понеже после при развъртането на компресора няма натоварване, понеже налягането в тръбата е ниско. Всъщност налягането го изпуска пресостата, а на този клапан има просто място, където да сложиш тръбичка към управлението на пресостата
                      5. Предпазен клапан - функцията му е, ако нещо стане - не изключи пресостата, бутилката се нагрее и т.н. да изпуска въздуха, ако достигне определено налягане - има фабрично нагласени клапани за различни налягания - 8 бара, 11 бара и т.н., а има и такива, които се регулират
                      6. Има и още екстри - пневмогрупи с изсушители и омаслители, редуцир - вентил и т.н.
                      Всичко необходимо може да намериш по принцип в Бриколаж. Ако няма - има и други варианти. Ако искаш повече инфо - виж темата
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=42895
                      Последно редактирано от Veselinv; 20-01-10, 10:31.
                      Suzuki GSXR
                      VW Touareg
                      Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                        За твърд сегмент трябва да има два клапана , това уплътнение е , като на ръчна помпа и изпълнява рола на смукателен клапън . Всичкия въсдух се смуче от долната част на цилиндъра .
                        Има, бе човек. Има клапан:
                        Прикачени файлове
                        Suzuki GSXR
                        VW Touareg
                        Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                          Ето каква бутилка съм направил за колегите, че да духат боклуците от компютрите, като им правят профилактика:
                          има вентил от камион за помпене, редуцир-вентил, за да има постоянно налягане при духане (в някакви граници), манометър, бърза връзка за закачане на маркуча и предпазен клапан на 11 бара (точно зад манометъра)
                          Прикачени файлове
                          Suzuki GSXR
                          VW Touareg
                          Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
                            Ако ще си го правиш на 12 V не знам дали ще може да намериш пресостат. Аз съм виждал само за 220 и 380, ама пък е възможно и да има.
                            Като цяло, обаче не знам дали изобщо ти е необходим - тези компресорчета едва ли могат да бачкат много продължително, а смисъла на тези допълнителни техники е точно такъв.
                            За да изпълниш принципно един компресор (пише се с М) ти трябват следните работи:
                            1. Глава (всъщност компресорчето)
                            2. Бутилка (ресивер)
                            като цяло до тук може да свършиш - ако имаш манометър може да си помпиш бутилката до определено налягане и да спираш компресора.
                            Ако искаш да продължиш:
                            3. Пресостат - функцията му е да изключва двигателя на оределено налягане и после да го включи, когато налягането спадне
                            4. Клапан - функцията му е да пропуска въздуха само в посока от главата към ресивера и когато пресостата изключи двигателя - да има от къде да изпусне налягането по тръбата от главата до ресивера. За това се казва също и разтоварващ клапан, понеже после при развъртането на компресора няма натоварване, понеже налягането в тръбата е ниско. Всъщност налягането го изпуска пресостата, а на този клапан има просто място, където да сложиш тръбичка към управлението на пресостата
                            5. Предпазен клапан - функцията му е, ако нещо стане - не изключи пресостата, бутилката се нагрее и т.н. да избуска въздуха, ако достигне определено налягане - има фабрично нагласени клапани за различни налягания - 8 бара, 11 бара и т.н., а има и такива, които се регулират
                            6. Има и още екстри - пневмогрупи с изсушители и омаслители, редуцир - вентил и т.н.
                            Всичко необходимо може да намериш по принцип в Бриколаж. Ако няма - има и други варианти. Ако искаш повече инфо - виж темата
                            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=42895
                            Ясно, благодаря за изчерпателната информация,този който имам се предлагаше и с ресивер,питам се защо не взех него тогава
                            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

нз но ако потърсиш буталце от скутерче няма ли да е по добре!!!само за мазането нз как ще стане!!!или виж има за въздушните пушки маншети забравих как се казваше !!провери и ако става от пушка няма ядове и има смазки за тях !!!мисля че ще стане по добре!!!
                              Опел Корса В 1,4 82 коня
                              Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                              Ямаха ХТ 600Е
                              Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X