Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искам струг, ама няма...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Искам струг, ама няма...

Язък, че в обозримо бъдеще няма да събера пари за едно "краснъй пролетарий", инак ми е много мерак да се уча на металообработване

До колегата отгоре - колко широк го правиш този канал? Предполагам е до усет и стъпка на резбата все пак де, но...
    ПроС гАзар... 0883 353 299 Ивайло

До: Как се нарязват резби на струг

Първоначално публикуван от The_Machine Преглед на мнение
    Язък, че в обозримо бъдеще няма да събера пари за едно "краснъй пролетарий", инак ми е много мерак да се уча на металообработване
    До колкото схващам имаш място защоти ти е Красний Пролетарий ? С него можеш да точиш само оси на ръчни часовници вземи си нещо от С8С нагоре да знаеш че имаш струг. Като цена са доста близки.
    Последно редактирано от Ясен; 05-01-10, 22:19.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

По принцип всичките ми инструменти първичната им идея е да могат да работят на монофазен ток - такъв ми е и компресора, пък макар и с 3 к.в. мотор Та... предимно заради това не ща С8 и нагоре... пък и няма фреза... а и аз чопля дребни неща така или иначе...

А пък място никога нямам... в момента едвам се събирам в 300 квадрата хале

Коментар

Зачи Краснии пролетара , доста лоша машина.Типично руска.
        Всички нонуси са в различни мерни единици 0.25,0.5,0.1 и трябва с елка да дялаш нещо.
        Друго няма бърз ход и трябва да въртиш като гламав,и колелото за напречното подаване е в другия край на машината.
        За да го подкараш трябва да го ревизираш и подмениш и тунинговаш някой работи,колегата nola някъде беше описал къде какво се сменя и прави
        Като фреза е пълна скбър,не вярвам да има повече възможности от моята машина ,макар и не завършена, и не на последно място-цената...
        За тези пари ще си купиш струг С 8,който без проблем може да му сложиш моно мотор, а и С5 ,но и ще останат за бормашина ,кръстата маса,бира и салатка.

Коментар

Май ще отделя една тема - за бюджет до около 1000 - 1500 лв какво може да се намери...

С5 , С8 по принцип с какви мотори са оригинално като мощност?

Коментар

С каквито и да са, до колкото знам вече има разни джаджи, дето обръщат монофазния в трифазен ток.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В сегашия сервиз имам трифазен, макар и да не съм слагал електромер и инсталация за него... но мисля да се местя де... а и по принцип да си пусна трифазна партида само заради примерно струг и фреза, които ще пускам 5-10 пъти в месеца...

Коментар

Ако може модератори да преместя чата в темата за струговете,тая да остане чиста,
                Значи С 5 е 4kw. три фази
                С 8 е 2.2kw. Като мисля,че имаше и трифазна и моно версия.
                В момента цените на С 5 и С 8 са около 1000лв. говориме за комплектна и работеща машина-Ако си късметлия може да намериш и за 400лв . като мене,само че все още ги събирам и го отнасам,да не ме изпревари някой,само ще кажа,че е капариран при дъртия,демек вече е наполовина мой,а и като видете на какво место е ,ще ви се отще да местите 2тона железо

Коментар

Първоначално публикуван от The_Machine Преглед на мнение
                  В сегашия сервиз имам трифазен, макар и да не съм слагал електромер и инсталация за него... но мисля да се местя де... а и по принцип да си пусна трифазна партида само заради примерно струг и фреза, които ще пускам 5-10 пъти в месеца...
                  На С8С лично съм сменял трифазен с монофазен мотор 3 киловата и няма проблеми. На трифазния ток ЧЕЗ и другите скапани монополисти му надуха таксата включване до към 1000 лева а би трябвало не такса да има а да те черпят чешка биричка като ставаш клиент но докато не ги попилеят тия монополи така ще е.
                  Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  С каквито и да са, до колкото знам вече има разни джаджи, дето обръщат монофазния в трифазен ток.
                  Нещо по подробно можеш ли да ми обясниш как става и дали тази "джада" може да понесе 10 киловата товар че нещо не мога да си обясня как от една фаза могат да излезнат три с междуфазово напрежения 380 волта.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    ... Нещо по подробно можеш ли да ми обясниш как става и дали тази "джада" може да понесе 10 киловата товар че нещо не мога да си обясня как от една фаза могат да излезнат три с междуфазово напрежения 380 волта.
                    Такава джаджа се състои от изправител, дебели кондензатори и инвертор. Теоретично трябва да е голяма колкото инверторен заваръчен апарат със същата мощност и някъде толкова да струва. Има и стари тиристорни извращения, още по-скъпи и големи. Има и мотор-генератори - сам се сещай, те пък и шумят и износват лагери.

Отделно, къде ще намериш монофазен с по-голяма достъпна мощност. 10 киловата са си 50 ампера и това е приблизително горния лимит на монофазен електромер. Поне от тези, които са на въоръжение.

Коментар

До: Искам струг, ама няма...

Тъй като се занимавам доста с такива инвертори монофазно към трифазно само да уточня, че фирмите предлагат с мощност до около 2.5 kW.
                      На по-високите мощности не се предлагат, защото има проблеми с пулсациите при изправянето на монофазното.
                      Иначе принципа е следния - монофазното се изправя с обикновен грец и много кондезатори, след това се накъсва от 3 мощни групи на 3фазно напрежение. Особеност е че изкарват 3фазно 220V. Т.е. двигателя трябва да го свържеш в триъгълник и няма проблеми.
                      Всички ел. двигатели за 380V могат да работят и на 220V.
                      Не напразно на тях пише 220/380 триъгълник, звезда и два тока, единия, когато е в схема триъгълник, другия при схема звезда.

На моя C8, съм му сложил двигател 1.5 kW - работи без проблеми от 1 година (такъв намерих в мазето).
                      Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                      LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                      Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Ел.мотори 2.2кв.Стават...Има и готови електоники но са доста скьпи за нашите стандарти.

Коментар

Само да допълня , че тия преработки от 380 на 220в. стават само на стругове. на които посоката се обръща със съединител. Не знам за "пролетария" но почти всички руски стругове обръщат с двигателя.
                          0888543685 Валери

Коментар

Първоначално публикуван от vgrig Преглед на мнение
                            Само да допълня , че тия преработки от 380 на 220в. стават само на стругове. на които посоката се обръща със съединител. Не знам за "пролетария" но почти всички руски стругове обръщат с двигателя.
                            Няма никаква разлика в обръщането на посоката на двигател за 380 и за 220 V.
                            Все се обръща с размяна на 2 фази.
                            Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                            LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                            Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Колега , ама на монофазния е една фазата.
                              0888543685 Валери

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X