Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искам струг, ама няма...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Искам струг, ама няма...

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Ми бачкал ли си на струг? Въртял ли си резби, например, ама не с плашка, а с нож.

По-удобно е, просто. А тоя двигател има и някаква инерция - не можеш да го спреш съвсем бързо, и да го реверсираш. А със съединителя става лесно, бързо и удобно. Макар че бързото реверсиране му скъсява живота. То е като да си караш колата - добива се усет (който аз вече нямам, щото не съм пипал такова желязо от 15-ина години).

За 3 години практика не замина нито един съединител, на никой от класа. Така че явно и живота им не е толкоз къс. А не е да нямаше откровени извращения ня някой "колеги". Мене ме е страх и работя внимателно, но има хора, дето не им пука.
    Моя кореец е с електрически съединител два контактора всичко е въпрос на навик с двигателя го спирам за части от секундата и от над 500 оборота двигателя е 10 киловата. Малко ми е терсене първите 15 минути все си търся съединителя от ляво а той е едно малко лостче в дясно. На времето един стругар в стария завод испуши чисто нов съединител за три дни а сега на служебния ми С 11 е на повече от 30 години и не е мръднал но с машината сме работили само двама човека . По принцип тия съединители са много здраво нещо водят се тип " Сигма " и са стоманени многодискови с маслено охлаждане дисковете им се изработват от стомана 65Г. Обикновенно бързо се скапват когато кутията остане без масло или маслената помпа се запуши тогава дисковете посиняват и се искривяват за няколко часа работа . Един нов съединител до преди половин година беше 600 лева с монтажа. На снимките е моя кореец съединителя е малкото лостче от дясно на супортната кутия а на другата му е ел таблото.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от sek.1; 20-01-10, 17:23.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X