Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Цифрови термометри
Свий
X
-
за 200лв има инфрачервен термометър с точност +/-0,5С в диапазона от -50 до 700С
а за 360лв - с точност +/-0,1С в същия диапазон
мисля, че варианта на Паджеровода за 7лв е достатъчно надежден за парите си... само един недостатък - дисплеят не е осветен и може да се центрираш в някое дърво докато си мериш температурата, вместо да карашпомогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
мисля че за около 35 евро взех един инфрачервен дето мери от дистанция с точност0,1градуса от конрад.максималната температура му е 140градуса.Ползвам го за мерене на температурата на електронни елементи по няква платка като си правя опити разни,но и за лека кола би свършил работа.мери някъде от 10-15см разтояние.
Коментар
-
Първоначално публикуван от krazе на тия мултицети сондата за температура е няка супер смешена въобще не е подходяща и надеждна да се ползва да мери температурата на двигателяВъв въпросният КОНРАД имаше за десетина лв. авто термометри за вътрешна и външна температура. Мисля, че точноста и надежноста им, са напълно приемливи. Остава да се направи надежден контакт между датчика и двигателя, но тук ще трябва малко изобретателност.
Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
Чудя се защо наблягате толкова на точността при положение, че оргиналните термометри на таблото нямат дори и цифри, а като за олигофренизелено - караш, червено - спираш
Майтап, но чак да се гонят десети тук не е сериозно.
За осветлението на дисплейчето има светодиоди и Тедо сигурно ги знае тези работи
За датчика: Той е обикновен "платина - 100" и такива има с най-различни накрайници и резби, но мисля, че ще е достатъчно да е плосък и да се залепи външно на алуминия на главата близо до изхода към радиатора. По-лесно и безболезнено отколкото да се дупчат дупки и да се навиват резби
Коментар
-
Първоначално публикуван от ПаджероводЧудя се защо наблягате толкова на точността ...
нищо, че на 10см встрани Т е 75С /примерно/помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Миналата година реших да сложа цифров термометър.За целта взех един
китайски мултицет и се готвя да го слагам,обаче е петък вечер, ракиено
време.Зарязвам го в колата за другия ден.Това става зимата.Тая нощ бе-
ше най-студената за целия сезон-минус 18 - 20 градуса.На сутринта глед-
ам мултицета - дисплея му на йероглифи.Изглежда LCD-то не става за як
студ.Занесох го на топло,но не оздравя.Треснах го в земята и това беше.Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
имат право да гласуват на избори.
Коментар
-
И аз се каня от една година да слагам мултицет за мерене на температурата, ама изчаквах по интелигентно решение. Но понеже не измислих нищо и днес го сложих. Първи впечатления са че работи добре (за сега). Остава само да намеря някъде живачен термометър да сверя показанията...( да знам колко му е грешката). А може и да няма грешка
Коментар
-
С живачен няма да стигнеш далече в калибрирането. Краят му е объл, няма да даде хубав контакт и ще мериш дявол знае какво. Освен ако не го завреш в гърловината на радиатора, там ще показва устойчиво, ама дявол знае колко по-малко.
Вероятно единственото спасение е да купиш от химическите магазини само термометър със сонда на куплунг, дисплея да си го прибираш в студа, а края на сондата да залепиш и дебело да намажеш отгоре на термостата. А тая джаджа може и да може да се прекалибрира с някое винтче на платката.
Коментар
-
До: Цифрови термометри
Ето сайта на една фирма която произвежда огромна гама от датчици и регулатори за температура с ЛЕД-дисплей(светещ). Каталога може да се види на www.comecogroup.com. Ако имате въпроси или нужда от консултация, бъдете свободни да питате.
Коментар
-
Първоначално публикуван от don99 Преглед на мнениеЕто сайта на една фирма която произвежда огромна гама от датчици и регулатори за температура с ЛЕД-дисплей(светещ). Каталога може да се види на www.comecogroup.com. Ако имате въпроси или нужда от консултация, бъдете свободни да питате.LZ1PER
Коментар
-
Даже белота е по-интересен от тая дето сте я намислили. Това е БЕЗСМИСЛЕНА информация. Не термометъра е бавен, обекта е инертен. Като сложиш термометър отвънка на мотора, той лесно ще измръзне, додето двигателят тепърва започва да кипи.
На ти ако щеш пет термометъра, един от друг по-електронни. Само ще трябва да обясниш какво значи това дето го показват))
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар