Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цифрови термометри

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

E, аз наблегнах, че е най-евтиното решение...

Коментар

утре ще снимам датчика да видиш какво представлява
      "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев
        утре ще снимам датчика да видиш какво представлява
        Първо виж оправи апарата

Нищо лично колега
        Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Знам ги тези мултицети! И аз си мислех за тях защото имам в нас , ама ми се искаше някакво по надежно решение. Иначе са точни, поне моя . Сигурно зависи от модела- колкото по скъп толкова по точен

Коментар

за 200лв има инфрачервен термометър с точност +/-0,5С в диапазона от -50 до 700С
            а за 360лв - с точност +/-0,1С в същия диапазон

мисля, че варианта на Паджеровода за 7лв е достатъчно надежден за парите си... само един недостатък - дисплеят не е осветен и може да се центрираш в някое дърво докато си мериш температурата, вместо да караш
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

мисля че за около 35 евро взех един инфрачервен дето мери от дистанция с точност0,1градуса от конрад.максималната температура му е 140градуса.Ползвам го за мерене на температурата на електронни елементи по няква платка като си правя опити разни,но и за лека кола би свършил работа.мери някъде от 10-15см разтояние.

Коментар

Първоначално публикуван от kraz
                е на тия мултицети сондата за температура е няка супер смешена въобще не е подходяща и надеждна да се ползва да мери температурата на двигателя
                Не е точно така. Сондата е термодвойка и сама за себе си не може да бъде причина за неточност. По-вероятно, превключвателят на мултицета не прави добър контакт. И другият проблем е осъществяването на контакт между датчика и двигателя (охлаждащата течност), но за това има много начини и трябва да се избере според конкретния случай. Забелязахте ли колко нещо изписах и нищо не казах. Във въпросният КОНРАД имаше за десетина лв. авто термометри за вътрешна и външна температура. Мисля, че точноста и надежноста им, са напълно приемливи. Остава да се направи надежден контакт между датчика и двигателя, но тук ще трябва малко изобретателност.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Чудя се защо наблягате толкова на точността при положение, че оргиналните термометри на таблото нямат дори и цифри, а като за олигофрени зелено - караш, червено - спираш Майтап, но чак да се гонят десети тук не е сериозно.
                  За осветлението на дисплейчето има светодиоди и Тедо сигурно ги знае тези работи
                  За датчика: Той е обикновен "платина - 100" и такива има с най-различни накрайници и резби, но мисля, че ще е достатъчно да е плосък и да се залепи външно на алуминия на главата близо до изхода към радиатора. По-лесно и безболезнено отколкото да се дупчат дупки и да се навиват резби

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод
                    Чудя се защо наблягате толкова на точността ...
                    абе кофти е да си мислиш, че Т на двигателя е 78.8С, а тя всъщност да е 79.1С

нищо, че на 10см встрани Т е 75С /примерно/
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Миналата година реших да сложа цифров термометър.За целта взех един
                      китайски мултицет и се готвя да го слагам,обаче е петък вечер, ракиено
                      време.Зарязвам го в колата за другия ден.Това става зимата.Тая нощ бе-
                      ше най-студената за целия сезон-минус 18 - 20 градуса.На сутринта глед-
                      ам мултицета - дисплея му на йероглифи.Изглежда LCD-то не става за як
                      студ.Занесох го на топло,но не оздравя.Треснах го в земята и това беше.
                      Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                      имат право да гласуват на избори.

Коментар

И аз се каня от една година да слагам мултицет за мерене на температурата, ама изчаквах по интелигентно решение. Но понеже не измислих нищо и днес го сложих. Първи впечатления са че работи добре (за сега ). Остава само да намеря някъде живачен термометър да сверя показанията...( да знам колко му е грешката). А може и да няма грешка

Коментар

С живачен няма да стигнеш далече в калибрирането. Краят му е объл, няма да даде хубав контакт и ще мериш дявол знае какво. Освен ако не го завреш в гърловината на радиатора, там ще показва устойчиво, ама дявол знае колко по-малко.
                          Вероятно единственото спасение е да купиш от химическите магазини само термометър със сонда на куплунг, дисплея да си го прибираш в студа, а края на сондата да залепиш и дебело да намажеш отгоре на термостата. А тая джаджа може и да може да се прекалибрира с някое винтче на платката.

Коментар

До: Цифрови термометри

Ето сайта на една фирма която произвежда огромна гама от датчици и регулатори за температура с ЛЕД-дисплей(светещ). Каталога може да се види на www.comecogroup.com. Ако имате въпроси или нужда от консултация, бъдете свободни да питате.

Коментар

Първоначално публикуван от don99 Преглед на мнение
                              Ето сайта на една фирма която произвежда огромна гама от датчици и регулатори за температура с ЛЕД-дисплей(светещ). Каталога може да се види на www.comecogroup.com. Ако имате въпроси или нужда от консултация, бъдете свободни да питате.
                              Ако имаме въпроси относно тези продукти в посочения сайт, към Вас ли да се обръщаме?
                              LZ1PER

Коментар

Даже белота е по-интересен от тая дето сте я намислили. Това е БЕЗСМИСЛЕНА информация. Не термометъра е бавен, обекта е инертен. Като сложиш термометър отвънка на мотора, той лесно ще измръзне, додето двигателят тепърва започва да кипи.
                                На ти ако щеш пет термометъра, един от друг по-електронни. Само ще трябва да обясниш какво значи това дето го показват))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X