Обява

Свий
Няма добавени обяви.

изработка на миниатюрен детайл

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: изработка на миниатюрен детайл

Първоначално публикуван от kraz Преглед на мнение
    Дори и проходен да се направи отвора с шлиците пак е нещо !
    Някакви идеи къде могат да го направят защото варианти за изработка много ама като няма майстор който да го направи...
    Най добре според мен ще е да се изреже с лазер - става бързо, "майстора" е компютър и е суперевтино. Предполагам, че хората ще ти вземат 5 лева за 10 бройки и то само от хорска срама...
    Suzuki GSXR
    VW Touareg
    Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
      Най добре според мен ще е да се изреже с лазер - става бързо, "майстора" е компютър и е суперевтино. Предполагам, че хората ще ти вземат 5 лева за 10 бройки и то само от хорска срама...
      Това е изключително оптимистично. Има чертане, има дурал, който е труден за рязане. И срезът по вертикала е леко конусовиден - в горния край лъчът топи повече.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
        Това е изключително оптимистично. Има чертане, има дурал, който е труден за рязане. И срезът по вертикала е леко конусовиден - в горния край лъчът топи повече.
        Вярно е, че не съм поръчвал рязане на малки детайли от дурал, но са ми рязали черна ламарина и неръждавейка с дебелина 4-5 мм. Твърдят, че режат без проблем до 6-7, което като гледам чертежа е достатъчно.
        Чертането - хората искат да им закараш файл векторна графика (аз им давам CDR) мисля, че не е проблем да се направи (поне за мен)
        Срезът - аз не съм забелязал да има конус, но дори и да има, при условие, че отвора е проходен няма проблем да се дообработи финно с пиличка - според мен 1-2 тръквания ще са повече от достатъчни
        Най-добре, ако Kraz вижда перспективи в тази посока да се обади и да пита. Аз знам 2 работилници - едната в БАН 7-ми км, а другата в Дружба 1, като и от 2-те съм доволен.
        Suzuki GSXR
        VW Touareg
        Mitsubishi Pajero II

Коментар

какво стана с детайла, направи ли го, сподели
          -------Honda CR-V 128к.с.--------
          "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Още не
            варианта с нарязването на вътрешния шлиц май ще отпадне защото се оказа доста трудна работа да намериш кой да я направи поради малките размери и за това обмислям друга алтернатива

/ @Veni1, имам проблем с фотото и за това още не съм снимал модела иначе при първа възможност ще го направя не съм забравил /
            Последно редактирано от kraz; 16-11-09, 21:17.

Коментар

Здравей колега, не видях за какъв размер става на въпрос, но ако намериш фреза и оператор бих могъл да помогна с чертането и програмирането срещу две бири - /едната за теб /
              за бързото прототипиране по FDM технология доколкото съм запознат - предлаганите материали са поликарбонат ABS и смес PC-ABS, но най-високата разделителна способност е ~0.12mm и отново ще трябва 3д модел, като цената се образува в зависимост от обема използвани материали

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X