Обява

Свий
Няма добавени обяви.

изработка на миниатюрен детайл

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: изработка на миниатюрен детайл

ей, не оставяш човек да си вземе сулука...

това с 3Д принтера ми беше последния коз за тая вечер, ама и аз пусто нямам наблюдения за механични параметри...

Аууууу....
    ти знаеш ли колко струва едно чене?
    от розова пластмаса?

и познаваш ли някой, който в името на нАуката, ще си го жертва, да му видим сигмата, или по роквел кво му става?

аз, щото , лично, не познавам такъв...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
      ей, не оставяш човек да си вземе сулука...

това с 3Д принтера ми беше последния коз за тая вечер, ама и аз пусто нямам наблюдения за механични параметри...

Аууууу....
      ти знаеш ли колко струва едно чене?
      от розова пластмаса?

и познаваш ли някой, който в името на нАуката, ще си го жертва, да му видим сигмата, или по роквел кво му става?

аз, щото , лично, не познавам такъв...
      Ееее толкова зъболекари имаме във форума, все някой ще помогне
      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

С ерозийка не може ли да станат шлиците? Нали е прецизно. Не виждам и пречка в размера за това. Единствената пречка може да е цената, която не ми е известна. Знам само че процеса е бавен и скъп, и горе-долу принципа му на действие.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Преди три години ми поискаха по 20 лева за 5 милиметрова дупка в 5 мм пластина.
          Майната и на ерозийката.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Преди три години ми поискаха по 20 лева за 5 милиметрова дупка в 5 мм пластина.
            Майната и на ерозийката.
            Да, тоя момент го има. Обаче представи си че пластмасовото струва 5 лева, а се сменя през ден. Може да се окаже че си струва.

А изработката на сложни детайли в единични бройки, както и да го мислим, си е скъпо.

Иначе, да. Майната и като цена. Ама не виждам с какво друго може да се свърши работа в случая. Нещо часовникарско може би.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Къде има такава ерозийката да отида да ги питам какво ще кажат
              / за water jet ли става дума /

Коментар

Може да пробвам да го отлея .
                Принципно лея вакумно със стопяем модел дребни детайли от цветни метали. Обаче алуминий не съм лял.

Коментар

Първоначално публикуван от kraz Преглед на мнение
                  Къде има такава ерозийката да отида да ги питам какво ще кажат
                  / за water jet ли става дума /
                  Май електроерозийно се казваше. Къде има обаче не знам. Изготвя се модел на отвора, и после с химии и ток със същото се пробива отвора. Има доста добра точност.

Със сигурност има, но нито съм виждал на живо, нито знам къде е.

Коментар

А защо не може да е проходно?
                    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Това пази рамото да не ходи нагоре надолу по оста а да седи фиксирано в края. През малкото отворче минава болт който се навива в оста и държи рамото

Коментар

Аз ти предлагам (даже може да пробвам и сам да ти го направя) да направиш калъп от обикновен пластелин или по-добре от глина за моделиране. С внимателно притискане и изваждане мисля, че ще се получи доста добре. После отливка от смола и стъкломат. Ако не ти се занимава със смола може и с някое двукомпонентно лепило (Хенкел или Бизон) - те също са много яки.
                        Честно казано единствения друг читав вариант ми се струва по-радикална преработка - например да не използваш шлици, а 1 или 2 шпонки? Т.е. изработваш детайла без шлици, като вътрешния диаметър е равен на външния на оста, на която се слага, после правиш радиално няколко отвора и навиваш и/или занитваш осички, които играят ролята на шлици... струва ми се, обаче по-голяма играчка от отливка от полиестерна или епоксидна смола, а и въпреки че го предлагам не съм го обмислил много добре и сякаш малко куцо ми се вижда..., но все пак може да се погледне и в тази посока.
                        Даже, ако детайла е от метал, който може да се запоява - може тези шпонко-шлици да се запоят.
                        Suzuki GSXR
                        VW Touareg
                        Mitsubishi Pajero II

Коментар

Има и още един вариант - ако може да се изработи на 2 части - едната да кажем рамото, а другата само "цилиндърчето" с шлиците и после 2-те да се монтират чрез запояване, залепяне завинтване или някакъв друг начин? Ако дълбочината на шлиците ти позволява такъв начин на изработка направо ти давам 1-2 телефона на работилници, дето режат с Лазер и отивай там. Цените са напълно поносими, а точността за това "малко" нещо също според мен ще е напълно задоволителна. Рамото може да е от по-тънка ламарина (като гледам е нещо около 1.5-2 мм), а шлиците от по-дебеличка (май 2.5-3). На рамото остава малкия отвор, в който се завива прикрепващото болтче, отгоре се монтира цилиндъра с шлиците и готово. Само, ако държиш да е от алуминий ще трябва да се чете и другаде как се запоява
                          Suzuki GSXR
                          VW Touareg
                          Mitsubishi Pajero II

Коментар

При обемна ерозия, трябва елекрод от мед. Добър фрезист би се справил със задачата да нареже триъгълни шлици с "модул" от порядъка на 0.5, но остава проблемът с цената и още нещо - незнам как би се държал алуминият при обемна електро-ерозия.
                            Най-евтиния вариант е шлици, изработени на щос и последващо залепване. Евтин, в сравнение с ерозията...

Първоначално публикуван от 4kdef Преглед на мнение
                            Може да пробвам да го отлея .
                            Принципно лея вакумно със стопяем модел дребни детайли от цветни метали. Обаче алуминий не съм лял.
                            Това си струва да се пробва, въпросът обаче е дали ще успеете да направите сплавта. Чист алуминий няма да свърши работа.
                            Последно редактирано от giorgio; 02-11-09, 10:25.
                            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Друг вариант според мен е изработване на 2 части
                              1 втулка с вътрешни шлици--- детайла става проходен
                              2 останалата част като на мястото на шлиците се обработва място за втулката
                              Двата детайла се правят със пресова сглобка, алуминия като се окисли няма мърдане, ще стане кат заварка
                              П.П. Все пак зависи каквъв момент предава тази "щуротийка", ама кат гледам размера на шлица едвали ще превърти пресовата сглобка
                              -------Honda CR-V 128к.с.--------
                              "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Дори и проходен да се направи отвора с шлиците пак е нещо !
                                Някакви идеи къде могат да го направят защото варианти за изработка много ама като няма майстор който да го направи...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X