Обява

Свий
Няма добавени обяви.

изработка на миниатюрен детайл

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• изработка на миниатюрен детайл

Дали някъде в София биха могли да изработят подобен детайл от алуминий или дурал

Вътрешния диаметър е 5мм, зъбите са 21
    Имам мостра 1:1 от пластмаса

Прикачени файлове

До: изработка на миниатюрен детайл

това е рамо на рулева машинка на действащ модел, нали?

производителя не предлага ли repair kit ?

Коментар

да, такова рамо е
      за конкретния модел(5мм ос) производителя предлага само пластмасови а и на други производители съм гледал и под 6мм не съм намирал

Коментар

Първоначално публикуван от kraz Преглед на мнение
        Дали някъде в София биха могли да изработят подобен детайл от алуминий или дурал

Вътрешния диаметър е 5мм, зъбите са 21
        Имам мостра 1:1 от пластмаса
        Защо не му направите калъп и после да го отлеете от полиестерна смола и стъкломат ? След това една боя отгоре и като оригинално
        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Незнам дали може да се направи качествена отливка на толкова дребно нещо а и дори да е възможно то аз няма да мога

Коментар

Скръб. Не знам дали и Румбата може да намери такава протяжка. Па и колко ли ще струва ...
            Трябва ти зъботехник. Те имат и някви безобразно здрави пластмаси, освен неръждавейките. Понеже те пък са тежки.

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
              Защо не му направите калъп и после да го отлеете от полиестерна смола и стъкломат ? След това една боя отгоре и като оригинално

на ф5 мата не може да попълни, както трябва..
              със смола гола няма да стане, трябва пълнител..

ама пак е пластмасово, натоварванията са сериозни...

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Скръб. Не знам дали и Румбата може да намери такава протяжка. Па и колко ли ще струва ...
              Стефане, с уважение, ама протяжката работи при светъл отвор, тия шлици с протяжка не стават, вЕрвай ми.

ако имаш предвид щос-машина - часовникарска - аз такова животно не съм виждал, а инак доста съм видял..

на зъбодълбачна машина тоже не виждам възможност - размера предполага дълбяк, дето го няма в учебниците

а и изхода на инструмента също го няма на снимката - там, дето ще приключи рязането, и ще падне стружката..

единичен детайл с тая конфигурация и тия размери е доста сериозна закачка, за който и да било

вероятно - отливка, ама от какво, и от кого...
              за изпресовка няма да говорим, освен ако се явим като конкуренция на производителя..

моля за снимки на модела - не, че ще помогнат, ама ще ми начешат старата краста..

благодаря..

и успех - при положително развитие, моля, казвайте тук какво става - това е едно предизвикателство към приборостроенето...

Коментар

колега,ето моето виждане на нещата.тъй като се занимавах преди с такива работи разни моделчета.
                машинаката и се вади изходния вал,реже се и се прави нов,като края е четириграм или шестограм,рамото също се прави,става много по лесно и бързо.за такива фини зъбчета незнам дали фреза може да ги направи.трябва да е или с цпу или супер прецизна и господ оператор

Коментар

е, добре, то на външния шлиц може да се нарежат зъбки, ама вътре, вътре е дерта
                  и на ф 5 какъв шестостен ще се дяла?

и какво ще излезе...

то за рамото иде дума, не за вала..

сложно е, много е сложно

Коментар

значи точно затова.външното е лесно,вътрешния шлиц е труден и май неправим?поне аз незнам такъв щос.може некой зъботехник,но едва ли ще се навие,нема да стане...
                    а за шестостена,нали написах,че се прави го голям изходен вал нещо като 10 или се зема готов шестонене ключ.

Коментар

Мисля си за се направи гладък отвор 4.8-4.9мм примерно и един външен шлиц да се набие на преса и после да се извади

А ако се прави със светъл отвор дали шлиците ще станат с лазер ?

/ трябват 3-4 бройки /

п.с. утре ще щракна модела

Коментар

С лазера не. Протяжка, и после страница от едната страна. Но това е профилен инструмент, и е скъп.
                        Остави го стружкоотнемането. Върви при зъботехниците да ти направят чиста, точна отливка, те могат. Май не е евтино, ама пък ще е много здраво.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                          на ф5 мата не може да попълни, както трябва..
                          със смола гола няма да стане, трябва пълнител..
                          ама пак е пластмасово, натоварванията са сериозни...
                          Мисля че за пълнеж може да се ползват ситно стрит стъкломат или някакви съвсем малки гранулки от същия материал.като якост мисля че ще е достатъчно.
                          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            ... ама пък ще е много здраво.
                            и крехко...

задачката е много сложна, ще мисля върху нея, че ме засърбя предизвикателството

Стефан е прав, че стружкоотнемането е бита карта..
                            Ванка, като накълцаш мата, и ше му се загуби ценноста от дългото влакно...

брех, интересно стана..

Краз, остави да дойде утрото, дето било по-мъдро, уж...

и дай фотки на играчката, моля, ако не е тайна, естествено

Коментар

Ммм ... Що бе, розовата пластмаса, от която правят кастанетите, крехка ли е? Не съм докарал до там, и не съм разглеждал.
                              Ако е така, ще остане 3 Д принтер, те вече работят с два - три вида пластмаси. Обаче не знам колко са им механичните свойства.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X