Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да я пробия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
    ...Тая дупка както и да я изкопаш, гаранция ще си нарежеш пръстите някой път по невнимание около образувалите се чеплъци и неравности...
    Хората притежаващи дясна ръка имат знанията и уменията за обработване на чеплъци и неравности.
    Ако ли пък в околността няма такива, ИИ ще помогне...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Ако не държиш да е кръгъл отвор , може да направиш квадратен или правоъгълен такъв . Пробиваш четири отвора с Ф 8 или Ф6 в ъглите и съединяваш /изрязваш / с флексата. Става много културно и не е нужно да ходиш никъде! Големината на отвора ще си решиш ти, колко те устройва!
      "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
      Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
        ...мисля да й направя отвор под пропката на картера за източване на маслото, около Ф40.
        Сам ли да се мъча или да търся човек от/около София, който да я пробие.
        Дайте съвети!
        прави са колегите, че този отвор ще събира мръсотия точно около пробката на картера. на твое място бих поръчал да го направят с правоъгълен отваряем капак на шлици от едната страна и с фиксиращ болт от другата (снимката е примерна)
        Прикачени файлове

Коментар

Никой от вас ли не е виждал зеге?
          Това с шлиците няма да го коментирам.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Съединител - долен, ляв педал.
          Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• jorokem
            jorokem коментира
            Редактиране на коментар
            не съм те молил за коментар! схемата е от метална кора за октавия 1 с отвор и капак, фиксиран с винт за закрепване - пази картера. ама явно не си виждал такова решение
            ползвам такава от 10+ години и е много удобно при смяна на масло.
            п.п. последното е към автора на темата

И аз бих предложил "плазмен резак". Ще стане за секунди. Вярно, няма да е идеална окръжност, но не мисля, че чак това е целта.
          Разбира се и старият метод с електрожен, в ролята на резак, също става.

Коментар

Нещо не разбирам естеството на дискусията - вярно ли е затова как да се направи дупка в някаква ламарина!?!
            И ако да - какво му е на стъпаловидното свредло?

Лазерни, плазмени резаци - та това е просно ДУПКА y некаква маларина и то под 2 mm доколкото разбирам.
            Даже плод-зеленчуков винтоверт ще я изкопае с това.

Абсолютно нищо негативно нема да се случи със или без нея!
            Идеята ми беше, че не е зле тая кора да се сваля от време на време и затова ми се виждаше излишно усилие.

Враг усраине

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Ааа ча са видих фи 40 - 'бах тая яма!!!
              Не, че нема свредла и до такива размери но нема да го бъде с винтоверт от плод-зеленчука май.

Добре де, да кажем че дупка има. И после маслото като подлизне върху кората, какво правим?
            Nissan Qashqai 1.3 DDT

Коментар

• kameno karp
              kameno karp коментира
              Редактиране на коментар
              То за това се прави по-голям отвор,не колкото да вкараш ключа. Колегата pgv64 е дал най-точната рецепта.

С по-голема дупка се избягва до голяма степен подлизването а дори да стане - ще се отцеди все някак.
            И ехо-катастрофа дори няма на предизвика с това.

Ма аз на консервите винаги съм свалял корите.
            Дупки ку е имало нявга е било по моторите!
            Враг усраине

Коментар

Да не говорим, че ако маслото подлизне и изцапа кората, тя може да се "пипне" с водоструйката, чиято употреба все още не е на разрешителен режим, а е свободна.

Има и още едно съвсем ново изобретение - нарича се "парцали", и служи за забърсване на каквото требе...

И коментаторите...

Коментар

В едим момент ще започнат да се двоумят в кой точно контейнер да хвърлят парцала.
                Няма ли ясни инструкции - син екран
                Враг усраине

Коментар

Мързел не мори, а мъчи , на Фронтерата ми под пробката за маслото също има желязна кора, с гайковерта го свалям за няколко секунди и се изхлузва с два удара с чука и си готов, и аз не виждам никакъв смисъл да се пробива, но ти си знаеш...

Коментар

Кой знае, може и да не е мързел. Тенекето изглежда голямо, и има вероятност да е неудобно за монтаж и демонтаж от сам човек.

И коментаторите...

Коментар

Аз имам Фумото кранче,като на бъчва по нашенски ма по-модерно,скрито под защитата на картера,не съм губил масло из камънаците още
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                      X