После задвижващата шайба на мотора,която е направих от тръба за хидравличен цилиндър ф150.Вътрешен диаметър 130 и дължина 80 мм.Може да се наложи да слагам шкурка не 50х2000,а 72х2000.При диаметър ф150 линейната скорост при 2850 оборота на мотора ще е 22.3 м/с.С инвертор на 60 херца ще имам 27 м/с,което е повече от достатъчно за мен.
Пиша от телефона и може речника да добавя някаква дума от него си.Стегнатост 1към 1 и заварка по дълбока фаска направена предварително.Иначе на пресата.Незнам дали беше нужно това с набиването ,но така реших...
Последва слагане на шайбата на мотора.После монтиране на газов амортисьор 120 нютона,който в последствие се оказа малко малък.Ще бъде заменен с 150 или направо 180 нютона.
Търсиш марка Stabilus, марката е достатъчно стара,но слабоизвестна.Вгражда се заводски на БМВ,Мрецедес, Опел, цялата ВАГ група, срещал съм ги и по трактори и комбайни.Иначе се срещат всякакви боклуци, понякога парадоксално цените им са над тези на хубавата стока.
С грид 40 яде яко.Най вероятно преди да му направя работната масичката и аспирацията проекта ще бъде временно замразен.Свърших си работата с него заради която го пуснах преждеввременно .Ааа работи и легнал...
Абе и на мен взе да ми писва от тези газови измишльотини и работата отива на пружинен ресьор.Като е топло работят по един начин ,като им е студено по друг.Вярно че са по 2,3 лева но като ги сменяш по 2 пъти на месец си е набутване.
Според мен не е правилно поставен опъвача. Вектора на силата на опъване не е в тая посока. Отделно ,може и да му се удължи рамото. И една тежест ,да обира вибрациите може.
На рамо 100 мм от оста 15 -20 кг натиск е достатъчен,само че аз не намерих в момента газова пружина 180 нютона.По този начин хиляди гриндери работят из Русия,поне така твърдят де...
Не им вярвай много на руснаците. Диваци са си, и говорят каквото им е на кеф за да си оправдаят глупостите копито са сътворили. Понякога де. Ама не им вярвай сляпо...
А масата къде е? И по точно, къде ще се монти ра водача и? Шайбата на мооотора е добра идея, но за бих я стъргал на центри заедно с оста на ротора. Иначе поздравления.
За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Водача на масата ще е пак квадрат,само че 20х20 и ще се закрепва под другия квадрат със същия начин на закрепване,за да може да се поставя и когато е легнал.В центъра на масичката ще има ос която ще влиза в пробития квадрат.
Коментар