Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хидравлика, хидромотори, помпи, цилиндри и подобни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хидравлика, хидромотори, помпи, цилиндри и подобни

поредния пациент на работната маса

помпата е 54х ,175атм. 1500обр. готова да служи още дълго време на новия си собственик.

малка реклама за колегата maystor

Коментар

Колеги виждам, че разбирате от хидравлика, а пък аз не.И като пълен лаик да попитам.Може ли хидромотор да задвижва фреза почвообработваща?В една от темите бях споделил, че имам самоделен трактор,но искам да му направя и фреза обаче няма от къде да й взема "движение".И за най-просто това ми дойде на ум,ма може и да бъркам.Тъй че ако някой може, да помага.
      п.с.Ширината на фрезата мисля да бъде около 1,2м

Коментар

Хидромотора който трябва да поставиш за да дава движение на такава почваобработваща фреза изисква не само налягане,но и голям дебит.Ще трябва и хидропомпа която от своя страна иска доста мощен двигател за да има добра работа.Обикновено за сега използваните хидропомпи в селкостопанските машини се поставят на двигатели с мощност не по-малко от 100к.с. за да имат нужното КПД.От друга страна тези възли, ако се закупуват като нови са доста скъпи/почти на цената на един руски трактор втора употреба/,а по край тях има и доста други неща които също струват пари.От горе посоченото сам преценете дали си заслужава труда и парите.

Коментар

Колега благодаря за отговора, но хидравличната инсталация си е готова и смятам да ползвам едната секция на разпределителя.А самия хидромотор ми е обещан тъй,че и той е сигорен.А за повишаване на въртящия момент ще сложа редуктор след хидромотора пък и оборотите на ротора не трябва да са толкова големи.Аз мисля ,че ще стане ама де да знам

Коментар

Искам да уточним една подробност.За задвижване на хидроматорите има два вида хидропомпи бутални и зъбни.Зъбните помпи могат да задвижат хидромотори с малка мощност.При тях не може да се регулира дебита при едни и същи обороти и имат малък дебит.Тяхния дебит зависи от оборотите на задвижване.Буталните помпи са с голям дебит и имат специална система за регулиране вградена в корпуса усигуряваща изменение на дебита при едни и същи обороти,а от там и изменение на оборотите на хидромотора,но може да запазят дебита и при промяна на оборотите.Тези помпи могат да задвижват хидромотори с голяма мощност.Нормално оборотите на силоотводния вал са 550 и 1050n/min. има селк. машини и с други диапазон на обороти,но тези са най-срещаните.Опита е майка на познанието.Така,че действаи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X