Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обратен чук

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обратен чук

Здравейте днес се позанимавах с едно творение което мисля че на всеки ще е полезно. направата отне около 2 часа, а материалите бяха подръчни: Обратен чук

П.П. Който иска повече обяснения да пише, ще се радвам да помогна на всеки
    Прикачени файлове
    -------Honda CR-V 128к.с.--------
    "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

До: Обратен чук

Здравей,имам няколко въпроса
    колко е дебела планката на този детаил който се завива на резбата,има ли възможност да се огъне при удар и движещата се част на чука с какво тегло е приблизително?
    Аз знам че нищо не знам,но други и това не знаят.

Коментар

Значи дебелината на планката е 3мм, но може да се направи и повече.
      Още не е изпробвано каква дебелина ще издържа, но идеята беше тази планка да се изрязва нацяло и сменя с каквото е необходимо в момента на работа. поради тази причина детайлите са 2бр еднакви. В момента самата планка не е пригодена за работа, защото не се знае точно за какво ще се ползва: например може да се пробие отвор Ф8 и през него се прекарва болт и се завива в детайла който трябва да се избие или пък да се изреже на буква V или U и да се избива нещо което им има глава. Теглото на тежеста е около 500-600гр. може и повече може и по малко, зависи какво ще избиваш.

дано съм помогнал

Коментар

Браво.
        Тез чукчета вървят от 70 лева нагоре, а са наистина прост инструмент, който лесно се прави с подръчни материяли

Коментар

Добра работа,аз имам два самоделни,ма не са за пред хора .Единия е малък и служи за издърпване на пирони,предварително прикапани към увредения детайл,а другия е доста по-голям и е със сменящи се накрайници.
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
            .Единия е малък и служи за издърпване на пирони,предварително прикапани към увредения детайл,.
            Ей ,човек се учи докато е жив !
            Аз пък направо заварявям (точковам) стеблото на "чука " за вдлъбнатата част и с удари издърпвам.... После , ако не ме мързи , с флекса отпилвам стеблото . Ако ме мързи , и съм препил предишната вечер , с внимателни движения нагоре - надолу (или наляво надясно) счупвам заварката , като в 95 % от случайте остава грозна дупка (отвор) в ламарината .Около 3 мм и бързо се запълва.
            Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Първоначално публикуван от Макавеев Преглед на мнение
              Ей ,човек се учи докато е жив !
              Аз пък направо заварявям (точковам) стеблото на "чука " за вдлъбнатата част и с удари издърпвам.... После , ако не ме мързи , с флекса отпилвам стеблото . Ако ме мързи , и съм препил предишната вечер , с внимателни движения нагоре - надолу (или наляво надясно) счупвам заварката , като в 95 % от случайте остава грозна дупка (отвор) в ламарината .Около 3 мм и бързо се запълва.
              Този за пироните е много хитър ,мисля че е полуоска от ЗАЗ,в единия край си има отвор,в който се хваща главата на пирона (най-обикновен около 3мм).Това позволява,ако примерно се налага издърпването на продълговата вдлъбнатина,да се заварят няколко пирона един до друг и да се дръпнат последователно.
              Прикачам снимки на един таралиж,за пример
              Прикачени файлове

Коментар

И за вадене на главини, някои лагери...зависи какво ще навиеш отпред.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Има и едни машини с вакум за изтегляне но са 5000 лв.Това за непрофесионална употреба е добре

Коментар

По нашия край, на технологията и казват''изчукване с топуза''.Много стара, и много ефикасна технология за изчукване на ламарина, където не може да се достигне от вътрешната страна. На мен ми предстой точно такава работа, по изправяне на смачкан резервоар, на мотор.Ако имам време, ще снимам самата процедура, и ще ви я представя.

Коментар

Първоначално публикуван от matros Преглед на мнение
                      Има и едни машини с вакум за изтегляне но са 5000 лв.Това за непрофесионална употреба е добре
                      Има много и разнообразни машини за по 1-2 и повече хиляди лв,но ако една работа може да се свърши с инструмент за 5лв,не виждам смисъл,да се дават хиляди левове.
                      Топуза си го ползвам съвсем професионално,ако няма достъп отвътре на детаила (кото при недоразумението на горните снимки ).

ПП Ето още една тема по въпроса http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=28853 .
                      Последно редактирано от taran; 13-02-09, 06:44.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                        По нашия край, на технологията и казват''изчукване с топуза''.Много стара, и много ефикасна технология за изчукване на ламарина, където не може да се достигне от вътрешната страна. На мен ми предстой точно такава работа, по изправяне на смачкан резервоар, на мотор.Ако имам време, ще снимам самата процедура, и ще ви я представя.
                        Колега ти хубаво ще изправяш резервоар, ама като заваряваш да не направиш бомба и да гръмнеш.Защото колкото и да го миеш парите остават вътре. Не че да те плаша ама знам със сигурност за случай с неприятен край. Запълването на резервоара с вода е вариант който съм чувал ама не съм пробвал зада съм сигурен в ефекта

Коментар

И аз ползвам такава техника. Моите изглеждат примитивно, но вършат страхотна работа. Прави ми впечатление, че в много от случаите като се изчуква даден детайл от вътре може да се раздуе ламарината, докато с обратния чук излиза кадето и е мястото. Малкия го точковам директно и после със странично леко усукване се чупи заварката, но недостатъка е че трябва да се разтапицират вратите за да не пламне нещо, а и пали боята от вътрешната страна и после се налага и там допълнителна обработка. Големия скубе със страшна сила, може да се ползва и за набиване със съответния накрайник. А щангата също работи страхотно за изправяне- влиза в резервоар на мотор- примерно и като въртиш единия край другия бута вдлъбнатината и дори ако не е наранена боята може да отстрани повредата само с нея.
                          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от madmaximus Преглед на мнение
                            Колега ти хубаво ще изправяш резервоар, ама като заваряваш да не направиш бомба и да гръмнеш.Защото колкото и да го миеш парите остават вътре. Не че да те плаша ама знам със сигурност за случай с неприятен край. Запълването на резервоара с вода е вариант който съм чувал ама не съм пробвал зада съм сигурен в ефекта
                            Днес си го изчуках резервоарчето,без никакъв проблем,но го напълних с вода.Чат пат бухваше ама само плискаше лекичко.По принцип тези операции се правят,след много добро промиване с вода, и няма проблем но,аз нямах време да го чакам.Не се притеснявайте при добре изплакнат резервоар,дори можете да го пробвате като поднесете към гърловината факличка,като естественно се пазите по настрана.Ще бумне един два пъти и край.После си заваряйте смело.

Коментар

Ясно, значи съм познал и в двата случая, хем се пълни с вода хем избухва. Както и да е. Обратния чук свърши ли работа на ламарината на резервара, защото аз имам един от "Балкан"-че ама ми се вижда бая дебела ламарината, не като на колата ми

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X