Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обратен чук

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Обратен чук

Първоначално публикуван от motoneti Преглед на мнение
    И аз ползвам такава техника. Моите изглеждат примитивно, но вършат страхотна работа. Прави ми впечатление, че в много от случаите като се изчуква даден детайл от вътре може да се раздуе ламарината, докато с обратния чук излиза кадето и е мястото. Малкия го точковам директно и после със странично леко усукване се чупи заварката, но недостатъка е че трябва да се разтапицират вратите за да не пламне нещо, а и пали боята от вътрешната страна и после се налага и там допълнителна обработка. Големия скубе със страшна сила, може да се ползва и за набиване със съответния накрайник. А щангата също работи страхотно за изправяне- влиза в резервоар на мотор- примерно и като въртиш единия край другия бута вдлъбнатината и дори ако не е наранена боята може да отстрани повредата само с нея.
    Колега,стойката на първата снимка,тунингована гладачна маса ли е?
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Да дъска за гладене е За малки детайли е страхотна, а и се събира и не заема място. Сега ще правя стойка с основа от офис столовете- от тези с колелцата- за моторджийски детайли. Наистина е мапко смешно, но ми вършат работа. Като видя цените на истинските стойки- хич не ми е до смях.

Коментар

Първоначално публикуван от motoneti Преглед на мнение
        Да дъска за гладене е За малки детайли е страхотна, а и се събира и не заема място. Сега ще правя стойка с основа от офис столовете- от тези с колелцата- за моторджийски детайли. Наистина е мапко смешно, но ми вършат работа. Като видя цените на истинските стойки- хич не ми е до смях.
        Ааа,нищи смешно няма,важното е работа да върши.Аз също ползвам самоделки,едната е по модел на стойка която видях в "Карсистемс ".
        Вършат чудесна работа
        Прикачени файлове

Коментар

А, тези наистина изглеждат като професионалните, и аз съм ги виждал. Хвърлил съм око на една за капаци - пръскаш преден капак отвесно, а има и реглаж да го изправиш после. Така няма да има възможност да залепи много прашинки и после и пастирането ще е по благо. На 16,02 съм на курс в лазурит да си сверя малко часовника с новите матеряли и технологии и ако има нещо интересно ще споделя. Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Филип Георгиев Преглед на мнение
            А, тези наистина изглеждат като професионалните, и аз съм ги виждал. Хвърлил съм око на една за капаци - пръскаш преден капак отвесно, а има и реглаж да го изправиш после. Така няма да има възможност да залепи много прашинки и после и пастирането ще е по благо. На 16,02 съм на курс в лазурит да си сверя малко часовника с новите матеряли и технологии и ако има нещо интересно ще споделя. Поздрави!
            Колега какво научи на курса?Сподели да видим има ли нещо което не знаем Поздрави.
            878940653

Коментар

Запознават те хората с най- новите матерали и технологии на глазурит. Инструктора е супер точен, знанията и опита са му придобити в Германия. Ако се спазва точната технология дадена от съответния производител, няма да има примерно- всмуквания , обелен лак, избиване на ръжда. Ако правиш гаранционна кола, след извършения ремонт и се продължава гаранцията от корозия, която е 12години- примерно. За да се случи това ти обяснява за всеки процес какви точно материали да ползваш, и как да ги ползваш.

Коментар

Запознават те хората с най- новите матерали и технологии на глазурит. Инструктора е супер точен, знанията и опита са му придобити в Германия. Ако се спазва точната технология дадена от съответния производител, няма да има примерно- всмуквания , обелен лак, избиване на ръжда. Ако правиш гаранционна кола, след извършения ремонт и се продължава гаранцията от корозия, която е 12години- примерно. За да се случи това ти обяснява за всеки процес какви точно материали да ползваш, и как да ги ползваш.
                Сподели повече де,през колко време има такива курсове,колко струват,колко дневни са и др.?

Коментар

Тези курсове са много хубаво нещо,но са за обща култура,ако спазиш техногиите ще умреш от глад честно казано.
                  878940653

Коментар

То ако спазваш технологията на обработка ще ти трябват машини за 100.000Евро,които даже ти изкарват и бележка с написани всички операции използвани за дадения ремонт.
                    Тази практика в България просто не я виждам близките десет години
                    Иначе съм виждал новите обратни чукове,в Бояна,в сервизите на булинс.При тях нищо не правиш,всичко става за секунди.Допираш едно като пистолет за ламарината и то само прави точкова заварка,изчукваш, и после само завърташ и допираш наново.Супер удобно е,но сигурно и цената му е много дебела

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
                      Сподели повече де,през колко време има такива курсове,колко струват,колко дневни са и др.?
                      Ами тези курсове са за сервизи, които ползват техните материали и бои. Много полезно нещо. Второ ниво е за поправка в детайл, първо за цялостна репаратура, следващото е за преливане в съседен детайл. Инструктора те учи да работиш качествено, каквито са изискванията и препоръките на немците- да излизат нещата както трябва, а не да се чудиш как да издадеш колата Ако Мод. сметне да отворим нова тема за бояджии, че таз е за обратен чук

Коментар

Ами тези курсове са за сервизи, които ползват техните материали и бои. Много полезно нещо. Второ ниво е за поправка в детайл, първо за цялостна репаратура, следващото е за преливане в съседен детайл. Инструктора те учи да работиш качествено, каквито са изискванията и препоръките на немците- да излизат нещата както трябва, а не да се чудиш как да издадеш колата Ако Мод. сметне да отворим нова тема за бояджии, че таз е за обратен чук

Не е лошо,да отворим една темичка,еи тъй-за обмяна на опит ,па и колегите,дето си правят джипките сами,да могат да черпят информация.За мен продуктите на Глазурит са тъмна индия ,почти не съм ги ползвал,преди работех със Сикенс,сега Макс Маер и Мипа.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                          Ааа,нищи смешно няма,важното е работа да върши.Аз също ползвам самоделки,едната е по модел на стойка която видях в "Карсистемс ".
                          Вършат чудесна работа
                          Обаче и ти като мен бачкаш в "Бардака".

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                            Обаче и ти като мен бачкаш в "Бардака".
                            Ми,това си имам,в това си бачкам ,опитваме се,с брата и бащата да "облагородяваме" работната среда,ма бавничко става...

Коментар

От: Обратен чук

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3576.jpg
Прегледи:1
Размер:122.9 КБ
ID:5502184Ей го и моето чукче. Накрая съм сложил патронник от бормашина. Закача пирони, планки, винтове Ако трябва да се напъне повече е необходимо това което ще закачам да има шапка (като глава на пирон), която се заклинва зад трите стяги на накрайника.

Иначе материалите са. 6 броя шайби, шпилка от макара за оптика, 1 патронник, 1 пружинка от някъде на лада и половин торсион (или квото е от Пежо Партнер)
                              После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

От: Обратен чук

Хубав инструмент. И явно върши много добра работа.

Искам да спомена едно друго приложение.

Преди години купих един автомобил "нов внос". На третия ден накладката на едното задно колело се разпадна вътре в барабана. И колелото блокира. Заклини се парченце от феродото, ама много яко. Барабана не можеше да се свали. Половин ден блъсках с чукове, лостове, пробвах заедно с джантата - но никакъв успех.

Накрая един комшия със сервиз ми даде един обратен чук. Същия като вашите, но по-голям и нарая имаше планка с 4 дупки за хващане на мястото на джантата. С няколко удара и за 2-3 минути, барабана излезе.
                                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X