Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Компресор
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
От: Компресор
Първоначално публикуван от maptod Преглед на мнениеЕй това изрових, ще ми свърши ли работа? На белия палец пише 16А и 10А? По моя чисто не професионална преценка мотора е 1.1kw приемам и други мнения.
[ATTACH=CONFIG]471304[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]471305[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]471306[/ATTACH]
И евентуално ако стана, как да го вържа към пресостата? С монофазния ми компресор нямах никакви проблеми, тук при тея е голяма схемата
Колега никаква кой знае каква схема е просто хвани ел.техник да ти върже контактора .Първо погледни на колко волта е бобонката на контактора и ползвайте ''сигнала'' на пресостата един вид като ''ключ '' в оперативната схема на пускатела. Не е толкова сложно , за ампеража му - сравни го с това което пише на табелката на ел.мотора.
п.п. А аз все още си търся сигменти за ифовоя ми компресор
Коментар
-
Колега, доволен ли си от компресора и марката като цяло?Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнениеКомпресора е трифазен, двуцилиндров, ... - марка " Mecafer ". Входящия му дебит е 580 L/m.
Че ще купувам техен продукт и се чудя дали не е ментак китайски?Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Здравейте,
има ли някой представа как се казва това дето е на снимката? И от къде може да се купи? Резбата е М10 х 1.
То е от компресор купен от Баумакс марката е NUair CR2/24 CM2.
Това нещо е част от пресостата и трябва да изключи компресора когато вдигне налягане и да изпусне излишния въздух през двете дупчици отстрани,
но сега не затваря и от дупките постоянно излиза въздух и компресора не може да вдигне налягане.born to be wild
Кольо Ковачев
Коментар
-
По бутилките на камионите има подобни клапани. Каъват им "баланс клапан". Там обаче компресора постоянно си работи и не може да се спре нагнетяването. Тука предполагам че има датчик който при повдигане на мембраната прави контакт и иъключва компресора. Защо не попиташ в гаранционния сервиз. Там предполагам че имат подобно. А азко нямат, може да си сложиш друг пресостат с преходник към тази резба.Първоначално публикуван от 678 Преглед на мнениеЗдравейте,
има ли някой представа как се казва това дето е на снимката? И от къде може да се купи? Резбата е М10 х 1.
Това нещо е част от пресостата и трябва да изключи компресора когато вдигне налягане и да изпусне излишния въздух през двете дупчици отстрани,
но сега не затваря и от дупките постоянно излиза въздух и компресора не може да вдигне налягане.
Коментар
-
Здравейте. От дни чета темата от първата й страница
и с всеки изминал ден ставам и лягам с идеята че ще си правя компресор. Имам един с ифов компресор но мн бавно вдига налягане и реших вместо да преправям и т.н. да действам по отначало. Идеята ми е следната: взимам една глава ABAC B2800B с следните данни:Цилиндри 2, Степени 1,Ще си ползвам старата бутилка и мотор (имам един трифазен 1,1kW нямам идея обаче колко оборота и един 3кW) остава да купя разтоварващ клапан, пресостат (монофазен и да ми управлява трифазния пускател), възвратен клапан, кондензоотделител от следния тип и тук идва въпроса става ли : http://www.gasmagazin.com/%D0%B0%D0%...%BB-bamax.html
Вх.Дебит (l) 320, Налягане (bar) 9, Мощност (kW) 2.2, Обороти (RPM) 1 570.
И за да преговоря и да съм сигурен че не бъркам (сигурен съм че има и др хора да си водят записки от цялата тема) искам да преговоря и да ме коригирате ако може дали е правилен реда на компонентите:
Глава, възвратен клапан (еднопосочен такъв с метално клапанче), разтоварващ клапан (вързан към пресостата), серпентина за охлаждане, кондензооловител, бутилка, манометри, маркуч!??
За оборотите, шайби, ел вериги ми е ясно, само ме поправете ако бъркам последователността на връзването.
Правя компресора с цел боядисване а помпането на гуми, шлайфове и т.н. ще са ми в бонус при ползването им със същия.
Предварително благодаря за мненията ви
Cheers ABAC B2800B
ABAC B2800BABAC B2800B
Коментар
-
Здравейте, да споделя днес какво се опитахме да направим с бащата по идеята за сглобяване на компресор.
http://media.snimka.bg/s1/0884/028012892.jpg
http://media.snimka.bg/s1/0884/028012904.jpg
http://media.snimka.bg/s1/0884/028012918.jpg
http://media.snimka.bg/s1/0884/028012934.jpg
В кадър са попаднали ел. двигателя и перката от радиатор. Днес го развъртяхме, прави си някакво налягане, но не сме му монтирали манометър и другите компоненти по управлението и защитите. На първо четене си духа доволно. Като пречупя маркуча, за да се направи някакво налягане, започва да вдига масло в разширителното казанче. Това нормално ли е и ако не е да се замисля ли за смяна на сегменти? Начина на мазане не е от най-грамотните, ама на първо време ще е така. Ако можете споделете по-добър вариант за качествено мазане и да се предотврати изтичането на масло от казанчето. Ръчкахме го около 30 минути и нито двигателя нито компресора загряха критично. В момента ел. двигателя е без перка на вала. В последствие ще се помъча да му направя охлаждане, евентуално на самотек вода от чешмата пусната съвсем бавно да тече, предполагам, че в пъти ще се подобри така охлаждането и в същото време няма да се изхаби водата
Коментар
-
Мисля че ти трябва пневмо група (кондензоуловител +регулатор+лубрикатор) регулатора ти играе важна роля за изходното налягане което за повечето пистолети трябва да е между 3-4 атм. има голяма разлика аз преди пръсках само с пресостат голям филм си беше а лубрикатора за пневмо инструментите.Първоначално публикуван от Pachopacho Преглед на мнениеЗдравейте. От дни чета темата от първата й страница
и с всеки изминал ден ставам и лягам с идеята че ще си правя компресор. Имам един с ифов компресор но мн бавно вдига налягане и реших вместо да преправям и т.н. да действам по отначало. Идеята ми е следната: взимам една глава ABAC B2800B с следните данни:Цилиндри 2, Степени 1,Ще си ползвам старата бутилка и мотор (имам един трифазен 1,1kW нямам идея обаче колко оборота и един 3кW) остава да купя разтоварващ клапан, пресостат (монофазен и да ми управлява трифазния пускател), възвратен клапан, кондензоотделител от следния тип и тук идва въпроса става ли : http://www.gasmagazin.com/%D0%B0%D0%...%BB-bamax.html
Вх.Дебит (l) 320, Налягане (bar) 9, Мощност (kW) 2.2, Обороти (RPM) 1 570.
И за да преговоря и да съм сигурен че не бъркам (сигурен съм че има и др хора да си водят записки от цялата тема) искам да преговоря и да ме коригирате ако може дали е правилен реда на компонентите:
Глава, възвратен клапан (еднопосочен такъв с метално клапанче), разтоварващ клапан (вързан към пресостата), серпентина за охлаждане, кондензооловител, бутилка, манометри, маркуч!??
За оборотите, шайби, ел вериги ми е ясно, само ме поправете ако бъркам последователността на връзването.
Правя компресора с цел боядисване а помпането на гуми, шлайфове и т.н. ще са ми в бонус при ползването им със същия.
Предварително благодаря за мненията ви
Cheers ABAC B2800B
ABAC B2800BABAC B2800B
Коментар
-
16х1.5Първоначално публикуван от nakatasan Преглед на мнениеЗдравейте, може ли някой да сподели каква е резбата на ЗИЛ-ов компресор, която излиза от компресора и трябва да влезе в ресивера? Благодаря предварително.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Ако пресостата е като на снимката от първата страница на темата може да изолираш тази тръбичка.Първоначално публикуван от 678 Преглед на мнениеЗдравейте,
но сега не затваря и от дупките постоянно излиза въздух и компресора не може да вдигне налягане.
Служебния компресор имаше същия проблем и изолирахме тръбичката, стана 5-6 месеца работи така без проблем.
Коментар
-
А в цолове на 3/8 ли ще бъде? От изхода както е 16х1,5 мога ли да ползвам готови водопроводни части, или трябва да сложа някакъв преходник. Ако е нужен има ли по магазините готови или на стругар трябва да ходя. Това със стругарските услуги е много спешъл при мен, за жалост... Благодаря за бързия отговор, ама не разбирам от такива размери, затова може би задавам тъпи въпроди, за което се извинявам.Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение16х1.5
Коментар
-
Не го карай зорлем да изгори двигателя.Първоначално публикуван от 1georgi Преглед на мнениеАко пресостата е като на снимката от първата страница на темата може да изолираш тази тръбичка.
Служебния компресор имаше същия проблем и изолирахме тръбичката, стана 5-6 месеца работи така без проблем.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Не си правете експерименти . Заводските компресори от нисък и среден клас нямат резерв от мощност на ел. двигателя и за това разтоварващата система е важна . Нов пресостат струва около 30 лева .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 10 потребители онлайн. 0 потребители и 10 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар