Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компресор

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Компресор

здравеите колеги след дълго четене в темата реших и аз да се хвърлям в приключението компресор направих инвентаризация на гаража и разполагам с това Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0034.jpg
Прегледи:1
Размер:112.2 КБ
ID:5193196Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0024.jpg
Размер:50.9 КБ
ID:5193200Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0032.jpg
Размер:61.3 КБ
ID:5193208Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0035.jpg
Размер:112.7 КБ
ID:5193197Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0025.jpg
Размер:105.2 КБ
ID:5193210Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0040.jpg
Размер:121.1 КБ
ID:5193203Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0029.jpg
Размер:100.0 КБ
ID:5193198Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0031.jpg
Размер:104.4 КБ
ID:5193202Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0028.jpg
Размер:76.0 КБ
ID:5193206Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0041.jpg
Размер:109.6 КБ
ID:5193209та питането ми е дали от тези джунджориии ще стане компресор като
    1 .двигателя е 3 фазен на табелата пише 0.55кв 1450 оборота
    2.уреда които сам показал не знам нито от какво е нито дали е за налягане но поне на мен на такъв ми прилича някои ако го познае да каже
    3.дали ще има файда ако свържа резерварчето Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0037.jpg
Размер:109.8 КБ
ID:5193205 с маркучле към коляновия вал и сипя в него масло и няма ли да доиде много маслото което се стича?
    4.какво е това Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0039.jpg
Размер:73.1 КБ
ID:5193201Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0038.jpg
Размер:105.3 КБ
ID:5193199Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0027.jpg
Размер:105.5 КБ
ID:5193204 закачено си е маи заводски на компресора има ли нужда от него че не го видях до сега
    Благодаря предварително
    Жоро
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от joromainata; 13-07-10, 16:52.

Коментар

Само намери по голям мотор!
      Дори ифовия на 2атмосфери ,мотор 0.650вата трудно го върти.Еле пък ЗиЛов...

Коментар

ами колеги аз мислех да правя някакви лопатки медни за да може мазането да е с "плискане"поне първоначалната идея е такава а за двигателя утре ще проверя какво друго има в гаража но мисля че този само ми е трифазен

Коментар

днес намерих още един двигател които може да е подходящ но не знам моля за мнение двигателя е 1.1 монофазен 2800 оборота за съжаление само това е с което разполагам... просто никога не ми се е налагало да ползвам такива неща другия които имам е маи е 3.5 киловата и е на една чукачка която не ползвам в момента но е много голям той е почти колкото бутилката може и по голям да е не сам сигурен и няма табела
          а за това което колегата нарича охалостителен клапан за какво служи иначе е с 2 извода сега забелязах че не съм снимал другия тои се пада точно на срещуположната страна на шаибата има ли нужда от него като е за компресор или да го сваля иначе си е маи фабричен
          Последно редактирано от joromainata; 15-07-10, 20:49.

Коментар

здравеите,някой знае ли размерите на лагерите на ифовия компресор,че моите са разбити от простащина,бившят собственик го е въртял със шаиба тежка колкото целия компресор заедно 60 литров ресийвър.моля за бърз отговор че започвам нов проект за копресор

Коментар

Първоначално публикуван от joromainata Преглед на мнение
              здравеите колеги след дълго четене в темата реших и аз да се хвърлям в приключението компресор направих инвентаризация на гаража и разполагам с това та питането ми е дали от тези джунджориии ще стане компресор като
              1 .двигателя е 3 фазен на табелата пише 0.55кв 1450 оборота
              2.уреда които сам показал не знам нито от какво е нито дали е за налягане но поне на мен на такъв ми прилича някои ако го познае да каже
              3.дали ще има файда ако свържа резерварчето с маркучле към коляновия вал и сипя в него масло и няма ли да доиде много маслото което се стича?
              4.какво е това закачено си е маи заводски на компресора има ли нужда от него че не го видях до сега
              Благодаря предварително
              Жоро
              Така да започнем от начало мотор под 1.1 практически не става за къкъвто и да било автомобилен компресор. Зиловия агрегат най добре работи в границите до към 1500 оборота. Назад в темата съм обяснил зиловия компресор събира около 700мл масло които се наливат през долната пробка като го наклониш защото през малкия отвор на коляновия вал ще го наливаш като е студен поне един месец. На отвора на вала се поставя резерварче (чашка) и после от там следиш има ли масло като компресора загрее нивото се покачва и понякога изхвърля излишното. Това което виси е заводски е механичен регулируем растоварен клапан на компресора който посредством тръбичка е свързан с цялата въздушна система при достигане на зададеното налягане две лостчета натискат смукателните клапанчета и ги държат отворени докато е необходимо през това време компресора работи на празен ход. Тази система е доста ненадежна и бързо се скапваше по камионите и за това има балансьор. На единя компресор който ползвам от ЗиЛ 157 (джоган) тази система е с открити кобилички върху главата и съм я свързал защото няма пресостат регулирал съм я на осем атмосвери и за сега работи идеално. Манометъра за който питаш е точно за налягане и е от Шкода РТ по известа по наще ширини като Шкода Мадара (доста години ги гледах на таблото пред мен). Разрови се назад в темата постнал съм доста снимки на компресорите които съм събирал през годините .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

дам благодаря колега аз темата е прочетох още преди инвентаризацията на гаража да имам малко на идея какво да търся и там някаде видях и манометъра но не бях сигурен дали е същия.относно маслото за картера които е собственоръчно направен не сам се сетил за пробка утре ще сложа а системата за маслото мислех да е това резерварче от някакъв стар двигател от косачка и тръбичка до коляновия вал и остава двигателя които ще ги движи тези неща ...

Коментар

Някой да е срещал по камионските морги Даф 2500 турбо интерколер ? Камиона е доста дърт модел с редови 6цилиндров мотор.Компресора се намира точно по седалката/не шофьорската/и на око е поне 2пъти по голям от Икарусовия,който колегата sek.1 прави!

Коментар

Пресостатите са добри . Монтирал съм доста от тях и проблеми и дефекти няма но за да работи растоварната система трябва и еднопосочен клапан. На моя икарусовия разтоварването го правя с магнит вентил и пресостат Данфус от голямите хладилници с регулируеми и двете граници и контактор със защита защото просто ги имам в наличност .

Коментар

Първоначално публикуван от sponch bob
                      Здравеите,колеги.Сек 1 разбира се ,че съм монтирал възвратен клапан-виж снимките на стр 43-там където е муфата сега е клапана.Само ме притеснява големия обем на междинния съд след като изкл. пресостата ще има едно фучене......А и гадостите от междинния съд няма ли да бъзикат пресостата(не знам точно къде в него се изпускат).Какво ще кажеш за ,,моита" система на мазане?
                      Не вярвам да има проблеми на всички компресори испускателната система е там даже и на голямите УК. Сложи маркучето на растоварната система някъде над средата на разширитела така конденза ще си ходи надолу. За мазането нищо не мога да ти кажа аз го правя по друг начин но като го пуснеш то ще си покаже дали е удачно или ще трябва да го преработваш. Аз моята система на мазане съм я постигнал опитно и е отворена с чашка защото тези компресори имат макар и минимално картерно налягане. Капачката на чашката се прави с едно стълбче което е срещу отвора и стига приблизително до средата на казанчето така маслото което изплисква от отвора се удря в стълбчето и се връща обратно в чашката.
                      Последно редактирано от sek.1; 20-07-10, 07:01.

Коментар

Първоначално публикуван от sponch bob
                        Моя духа много сигурно защото още не са се напаснали сегментите понеже е нов иначе когато сглобявах му наредих сегментите на по 120 гр.
                        Един от последните зилови които събирах също духаше много но като го напънах без охлаждане (само с перката) да боядисам мойта нива всичко в него се напасна и сега не духа въобще .

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM3086.JPG
Размер:127.5 КБ
ID:5196204 В работата ми испадна тоя компресор май е чисто нов за някъква голяма хладилна система . Някой има ли идея какъв дебит и налягане дава това чудо да преценя дали си заслужава да го правя стационарен за въздух .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            [ATTACH=CONFIG]231808[/ATTACH] В работата ми испадна тоя компресор май е чисто нов за някъква голяма хладилна система . Някой има ли идея какъв дебит и налягане дава това чудо да преценя дали си заслужава да го правя стационарен за въздух .

Ох,и при мен се търкаля един подобен,ма все не остава време да го разчаркосам...
                            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

[ATTACH=CONFIG]231808[/ATTACH] В работата ми испадна тоя компресор май е чисто нов за някъква голяма хладилна система . Някой има ли идея какъв дебит и налягане дава това чудо да преценя дали си заслужава да го правя стационарен за въздух .
                              Колега, то едни мои снимки от преди снимал съм и табелката.Не съм сложил при снимането нищо да компресора за нагледност, но е дълъг около 70см.
                              П.п.Дано да съм ти помогнал да се ориентираш.
                              "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Колега, ето едни мои снимки от преди снимал съм и табелката.Не съм сложил при снимането нищо да компресора за нагледност, но е дълъг около 70см.
                                П.п.Дано да съм ти помогнал да се ориентираш.
                                Прикачени файлове
                                "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X