Първо дойде тази
На другия ден ми се обадиха от едни вторични и без да се замислям взех и тази 
По принцип точно този модел го търся от доста години . Преди десетина години изпадна една такава в Ровотел и я взе един приятел . Много удобна и функционална бормашина . Предполагам е немско производство някъде около втората световна
Естествено при бормашините се започва първо с най важното шпиндела . 
След толкова години е като нов няма видими следи от износване даже и лагери не се налага да се сменят . Промиване с бензин нова грес и шпиндела е готов за работа . Както се казва в една реклама няма да ме видите да правя такива работи
Решавам от уважение към възръстта на машината да и ударя и една боя .
Минаваме на следващия етап колоната . Масивна стомана диаметър 77 милиметра и дължина 800 мм. Както каза някой не е тръба от прахосмукачка
Всичко се избива като ново с подходящиея чук 
Качвам я на струга и почистваме като хората с телена четка и шкурка . Гайката вече се движи прекрасно .
.
Става следобедно време и минаваме на следващия етап 
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Бормашинка
Свий
X
-
От: Бормашинка
Аз да попитам - защо когато разбра, че първата отива при Ванката, не включи анекс в договора за покупко-продажба с клауза "Рециклиране на втората"?Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеПърво дойде тази.... На другия ден ми се обадиха от едни вторични и без да се замислям взех и тази
....
Изчезна някъде напоследък?Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнениеНай ми харесва последния етап...
В миналото ще остане, каквито сме били...
Коментар
-
Виж сега една душа имам и едно тяло почна ли много да мъча тялото душата ще вземе да не и хареса и да реши да го напуснеПървоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнениеНай ми харесва последния етап...

Та покрай работата трябва да си угаждаме на душата и тялото
Работата по бормашинката върви като остане време . Плочата която държи електромотора е на много хитра системка с два водача свързани с врътката отпред което позволява смяна на оборотите на машината за секунди без никакъв инструмент . Също позволява особено при работа с по голям диаметър свредла да охлабиш ремъка и той да го играе предпазен съединител . При подмятането на бормашината по скраповете двата водача бяха доста изкривени . Изправих ги но не ми хареса как вървят и докато ровех из работилницата за 14 мм калибровано ми светна пред очите . Има един куп френски автомобили с 14 мм стебла на амортисьорите матерял мечта за тази работа . Закалени и хромирани . Звъннах един телефон и два стари изпуснали амортисьора след 15 минути ми бяха на масата . Извадих им стеблата отрязах ги на размер и вече са набити и щифтовани . Прескочих до ТГ там срещу крупната сума от 6.40 лева купих нова морзова ос . Последно редактирано от sek.1; 19-07-19, 05:50.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
- 1 like
Коментар
-
Не си прав!!!Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнениеАз да попитам - защо когато разбра, че първата отива при Ванката, не включи анекс в договора за покупко-продажба с клауза "Рециклиране на втората"?
А първата кой ще реставрира?!
Станьо колко е голяма първата ориентировъчно. Диря и мАтор та габаритно да го оразмеря де. Иначе мисля че 0.75кв ще е предоволен. А 0.55кв на ръба за някое по-голямо свредло...
Коментар
-
Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнениеНе си прав!!!0.55 и стига напълно . На моята БК 32 оригинално беше 2.2 киловата изгоря и съм сложил 1.5 киловата щото такъв имах . До ден днешен поне 10 години не съм успял да го натоваря дори и с 50 мм свредло . Нашия киловат е поне 2 пъти по мощен от китайскияПървоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение

А първата кой ще реставрира?!
Станьо колко е голяма първата ориентировъчно. Диря и мАтор та габаритно да го оразмеря де. Иначе мисля че 0.75кв ще е предоволен. А 0.55кв на ръба за някое по-голямо свредло...
Твоята бормашина няма нищо за реставриране евентуално нова грес на лагерите и от кумова срама една боя
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Ее ти сега, познаваш ме - боята е най-малкото дето ще получи. Утре ще заприходя един трифазен 0.55 на 940об/мин,пък после ще му мисля.Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение0.55 и стига напълно . На моята БК 32 оригинално беше 2.2 киловата изгоря и съм сложил 1.5 киловата щото такъв имах . До ден днешен поне 10 години не съм успял да го натоваря дори и с 50 мм свредло . Нашия киловат е поне 2 пъти по мощен от китайския
Твоята бормашина няма нищо за реставриране евентуално нова грес на лагерите и от кумова срама една боя [emoji38]
И да в Китай киловатите изобщо като цяло ги нямат за нищо (справка - данни на джобно фенерче - 16 000W Police
)
Ще мина идната седмица да си я взема
Коментар
-
При теб са по скромни на моето пише 50 000 ватаПървоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнениеИ да в Китай киловатите изобщо като цяло ги нямат за нищо (справка - данни на джобно фенерче - 16 000W Police
)
Тия дни ще я примъкна твоята до вратата на работилницата че съм се заринал и едвам стигам до машините . Не е лесно да натъпчеш някъде 3 курса с дафа карусерия 6.20 на 2.40
Коментар
-
Малии, ти си я закъсАл повече от менПървоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеПри теб са по скромни на моето пише 50 000 вата
Тия дни ще я примъкна твоята до вратата на работилницата че съм се заринал и едвам стигам до машините . Не е лесно да натъпчеш някъде 3 курса с дафа карусерия 6.20 на 2.40 [emoji38]
Ще ти пусна писмо по пощенския гълъП кога ще идвам, да се готвиш
Коментар
-
С ортака сме заринали едни 200 квадрата с толкова желязо че една година не можем да се изровимПървоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнениеМалии, ти си я закъсАл повече от мен
Ще ти пусна писмо по пощенския гълъП кога ще идвам, да се готвиш
Гълъба при нас обикновено става на чорба
Тия дни един фазан се е завъдил някъде по двора на завода аз го дебна а колегата вече му е нарязал зелето
Коментар
-
Начи ще пусна телеграма и за всеки случай един бански суджУк да не освирепеете и да изядете железатаПървоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеС ортака сме заринали едни 200 квадрата с толкова желязо че една година не можем да се изровим
Гълъба при нас обикновено става на чорба
Тия дни един фазан се е завъдил някъде по двора на завода аз го дебна а колегата вече му е нарязал зелето 
Коментар
-
Няма страшно и двамата сме ловджии . Гледаме се все нещо има в хладилникаПървоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнениеНачи ще пусна телеграма и за всеки случай един бански суджУк да не освирепеете и да изядете железата
А от как Петър ми даде и читав хладилник с фризер хептен нямам проблеми . Тия дни гледах че във фризера са останали само 3 пилета
Коментар
-
Поздравления за старанието при реставрацията,Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение. Нашия киловат е поне 2 пъти по мощен от китайския

А със сравнението ме изкефи и хвърли на дувара-успех!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.
.
Коментар