Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Някой виждал ли е такава фреза?
Свий
X
-
От: Някой виждал ли е такава фреза?
Няма . След празниците ще му сложа един индикатор да го видя къде е . По принцип за твоята мисля че имам при мен и оригинални инструментални държатели . В момента оживяваме един пообран от към управление Фелман и все нещо е останало в неговия инструментален шкаф . Уникално точна машина е има реални 5 микрона повтаряемост на движенията .Беше при едни душмани те не можаха въобще да го подкарат но са обрали един сервомотор и няколко блока от управлението . Добре че поне управлението е масово Хайденхайн . Мога да го сменя с ЕТА 17 или Фанук 6М но ще се видим в голямо приключение с писането на ладер диаграмата .Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнениеА откъм биене как е?Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Моля да провериш какво има налично и да ми пишеш - ако са за продажба нещата ги отнасям като куцо пиле домат!Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеНяма . След празниците ще му сложа един индикатор да го видя къде е . По принцип за твоята мисля че имам при мен и оригинални инструментални държатели . В момента оживяваме един пообран от към управление Фелман и все нещо е останало в неговия инструментален шкаф . Уникално точна машина е има реални 5 микрона повтаряемост на движенията .Беше при едни душмани те не можаха въобще да го подкарат но са обрали един сервомотор и няколко блока от управлението . Добре че поне управлението е масово Хайденхайн . Мога да го сменя с ЕТА 17 или Фанук 6М но ще се видим в голямо приключение с писането на ладер диаграмата .
Коментар
-
Ти разбра ли нещо от това клипче, освен че някой стърже някакъв цангодържачПървоначално публикуван от gsl80 Преглед на мнение
Коментар
-
колегата ти дава много добър съвет. Авторът на видеото е качил и част втора - https://www.youtube.com/watch?v=NKlaffWPDkMПървоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнениеТи разбра ли нещо от това клипче, освен че някой стърже някакъв цангодържач
Тук се вижда биенето. Особенното е, че го работи не в универсал, а в цангов захват. Това което не го показва, но трябва да се направи- маркира се точното положение на държача във вретеното и се слага само в това положение занапред. Те са две през 180 градуса. В маркираното положение прешлайфа на място на самата асиера вътрешният конус на цангодържача по който лягат цангите. Поне аз така го правих и биенето е стотна.
Коментар
-
Те това са цангите които имам . 20 броя от 1мм до 12 мм не знам точно от какво са . Мислех да им правя държател и да ги ползвам на моите фрези ама имам поне 10 други цангодържателя ИСО 40 и ИСО 50 та до тия едва ли ще стигна в този живот
Последно редактирано от sek.1; 26-12-18, 10:16.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Вероятно са R8.Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеТе това са цангите които имам . 20 броя от 1мм до 12 мм не знам точно от какво са . Мислех да им правя държател и да ги ползвам на моите фрези ама имам поне 10 други цангодържателя ИСО 40 и ИСО 50 та до тия едва ли ще стигна в този живот
[ATTACH=CONFIG]977696[/ATTACH]
Коментар
-
R8 нямат външна резба.Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеВероятно са R8.
Може да са C5 или W25Последно редактирано от I.Stoyanov; 26-12-18, 13:20.
Коментар
-
Така цангите които имам са дълги 80 мм ; средния центровъчен диаметър е 15 мм а резбата е 12.5 мм 25 навивки . Не съм я гледал на какво отговаря по таблицата .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Благодаря за проверката,но не стават [emoji849][emoji30][emoji32]Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеТака цангите които имам са дълги 80 мм ; средния центровъчен диаметър е 15 мм а резбата е 12.5 мм 25 навивки . Не съм я гледал на какво отговаря по таблицата .
Коментар
-
https://www.tutti.ch/de/vi/thurgau/g...ehoer/20773404
Тука се продава преход от W20 на MK2 ,ама е в Швейцария
Коментар
-
Благодаря, ще разгледам.Първоначално публикуван от filomatis Преглед на мнениеhttps://www.tutti.ch/de/vi/thurgau/g...ehoer/20773404
Тука се продава преход от W20 на MK2 ,ама е в Швейцария
Мисля да се ориентирам към W20 - ER25
Коментар
-
Еми почнах я полека. Мотора е пренавиван някога и от двускоростен с 740 и 2880 оборота/мин, е станал едноскоростен с каквито обороти се е получило. Чугунената ремъчна шайба е отчупена на места заради "умели" майстори. Аз я вадих 1 час като се наложи да я грея с горелката. Както и да е. Излезна, смених и лагерите и сега е при бобиньора да стане отново двускоростен. До тук толкоз.
п. П. Мисля да опирам да изградя с твърд припой липсващите ръбчета по шайбата с оксижена и после да я врътна на струга. Някой минавал ли е по този път, гледам разни клипчета в тубата, но до там...

Последно редактирано от I.Stoyanov; 12-01-19, 10:28.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар