Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на струг, лесна работа или не съвсем!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Днес говорих с колегите в ТУ и нищо хубаво не ми казаха . Ръководителя на стругарството в УП каза добре че до тук бяха в гаранция . Много са хубави за дърво и пластмаса в краен случай за дурал и не му се мисли какво ще стане ако трябва да даде стружка повече от милиметър на Ст 3 . Добре че все пак са им оставили един С 11 та има на какво като им се наложи да си направят нещо за тях . Това за машини които са от Полимета . Колегата каза че ако му се наложи да избира за него би взел и най разнебитения С 8 но не и нов китайски .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• ctef
      ctef коментира
      Редактиране на коментар
      Погледнах това което е налично в Полимета.
      Още по голямо лайнце, още по бюджетно направено. На немалка цена.
      Май тук като дойдат, малко им раздуват цените😉

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Там е работата че въобще не е малко .

• ctef
      ctef коментира
      Редактиране на коментар
      Значи в тази връзка с цените.
      Преди няколко седмици си писах с едни от Алибаба, за една координатна маса. От тия зелените, само че по голяма от размера който се предлага тук. Цената и беше 150$, но пътя още 250. Та около 400$. На това, като му сложиш тук и ДДС, не знам за мито, и отиде работата. На горе долу такава крайна цена, може да се достави и от Полша, без шипинг. Но пак, цената не е малка, и за мен не се оправдава.
      Средния размер от същите зелените, дето тук са към 400, през Али от Чехия или Полша, може да се вземат за 150.

• Утре пътувам да видя и онзи Франкенщайн, от любопитство, без големи надежди.
    Предполама на 90%, че е с плъзгащи лагери.
    Колко да приема за допустим радиален луфт в предния лагер? И само с нови втулки ли се лекува?

Коментар

• Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Днес говорих с колегите в ТУ и нищо хубаво не ми казаха . Ръководителя на стругарството в УП каза добре че до тук бяха в гаранция . Много са хубави за дърво и пластмаса в краен случай за дурал и не му се мисли какво ще стане ако трябва да даде стружка повече от милиметър на Ст 3 . Добре че все пак са им оставили един С 11 та има на какво като им се наложи да си направят нещо за тях . Това за машини които са от Полимета . Колегата каза че ако му се наложи да избира за него би взел и най разнебитения С 8 но не и нов китайски .
      Така, така... Китайското изчадие в бачкането е точно от Полимета. Не че другите китайци са много по-различни де.
      Но както казах, по-добре е от нищо. Яваш яваш, тука-там маняна, и върши работа.

Както вече казах на Стефан, досега съм виждал две различни машинки на китайската марка с италианско звучене "Бернардо". Ами изглеждат причлино. Нежнички са, ама по рецептата за "яваша" вършат нелоша работа.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        То при нашите колкото и да са разнебитени поне има база за развитие на някакъв проект . При мен понятието яваш - яваш е много относително като имаш С 11 МВ ; С 11 МТ ; Ганц и Кюсон 3 . И при четирите ограничението е колко може да реже ножа . На Ганца да му дадеш стружка колкото е дълга пластината на ножа е нещо нормално . Преди години гледах лентоотрезните машини на Бернардо . Бяха една идея по читави от тези на Полимета .
        Последно редактирано от sek.1; 28-10-25, 07:04.

• дядо владо
        дядо владо коментира
        Редактиране на коментар
        Малко по стар форумен стил темата се изкривява 😮 Заприличва на сравнение на Сузуки Витара с "баха трък" или "рок краулер" Стеф си знае за какво му е, но надали ще прави нещо "с 1 мм. стружка" а ако стари (по старовремски кисели стругари) искат от хоби стругче нещо което дава голям призводствен струг- ами ще го счупят 😉 .... Предишната ми самоделка, и сега "това" ми вършат перфектна работа. Трудно е със самохода, обират се луфтове внимателно при всяко подаване, но мога след 3-4 опита да смъкна 1-2 стотни от твърда подложна шайба за регулиране на диференциал без да губя цял ден в ходене и връщане до някой стругар професионалист или да изчистя някое роторче на електродвигател, или втулчица една идея по голяма от старата, че леглото е износено и т.н и т.н ......П.П . Стеф на тези от Гео Милев отдавна съм им мераклия на дългия струг с електронна лира, ама сега чакам нашите да приемат € в еврозоната и сичкото благодат в € да се изсипе отгоре ми, (дано не е отзад)...... 😂🤣😂

• ctef
        ctef коментира
        Редактиране на коментар
        Дедо да ти кажа мойто мнение.
        Усета към струга е различен. Масата си е маса. Това са металорежещи машини, не машини за рязане на салам.

Преди няколко дни, ми мина през ума, дати направя предложение за твоя Франкенщайн. Макар че дори и на мен ми изглежда малко страховито. Не знам как ще е на живо.

Така, искаш китаец.
        Ако си сигурен, ще ти покажа линкове от Али, да го вземеш за 1,6 дългия. Електрона лира пък за около 350. Аз така щях да направя, ако взимах китаец.
        Но ти вземаш решенията.
        Онзи човек, ще ти смъкне малко от обявената цена.

• Yes, yes! ♥️
      Сега съм в Родопите .
      Очаквайте включване.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20251028_133924_606~2.jpg
Прегледи:120
Размер:561.4 КБ
ID:7013980

Коментар

• Ясно, че направих своя избор.
        И в отговор на заглавието на темата.
        Не, не е лесна работа избора (и намирането) на струг!
        Щом го видях, разбрах че е моят. Но аз съм си вехтошар.
        Да, ще трябва работа, но като база, в моите очи е супер.

П.п.
        Мисля че струга заслужава отделна тема. Скоро ще я започна.

Коментар

• Да резюмирам:
          Изборът на струг е елементарна работа: отиваш, плащаш, товариш, и си готов.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Примерно тук : https://offroad-bulgaria.com/forum/%...B0#post7007438

• ctef
            ctef коментира
            Редактиране на коментар
            Да, но това са инцидентни обяви, а и всяка машина е за определн сегмент купувачи и изисквания.

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Има няма 30 години все читави машини изпадат . И в момента има няколко С 8 и подобни . Такова СУ ако ми беше изпаднало преди 35 години сигурно щях да съм най щастливия човек на този свят . Толкова оборудване не ми се мисли как се събира . Аз го събирам повече от 35 години и съм дал сигурно 3 пъти повече пари . Цените на българските машини ще вървят само нагоре така че който има възможност да инвестира в такава машина няма да сбърка . Това са машини проектирани да работят много години в режим 24/7/365 от оператори с не до там висока подготовка .

• Само за протокола.
          Успях да науча нещо за струга.
          Това е оригиналът.
          Моят е германски лиценз.
          https://www.lathes.co.uk/carstens/page4.html

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X