Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на струг, лесна работа или не съвсем!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ето параметрите на морзовите конуси!
    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
    Ат.Буров.

Коментар

• дядо владо
      дядо владо коментира
      Редактиране на коментар
      Ако правилно съм го разчел морс 3 е най-близко.

• Подължавам с въвеждането в експлоатация на "на дЕдо дЕдовия"
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07827.JPG
Прегледи:240
Размер:176.8 КБ
ID:6975553
    и два поредни въпроса - брутнот биене на универсала е 4 стотни + и 4 стотни - това за 8 ли се према или за 4
    и втория въпро как се изисляват ( определят, натъманяват) колелата на лирата за резби? (кафе)
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• stefsab
      stefsab коментира
      Редактиране на коментар
      По "бабешкия" метод - Сложи индикаторен часовник, така че да ти отчита надлъжното преместване на супорта.
      Включи подаването за резби. На ръка завърти универсала на един оборот. Индикатора ще ти покаже стъпката в момента.
      Направи същото за всички налични колела на лирата.
      Систематизирай резултатите в таблица .

По "нАучному" - Подаващият винт има стъпка 4мм (примерно). Т.е. на един оборот на винта, ножа ще се премести на 4мм.
      Ако зъбните колела на лирата имат предавателно число 1, то за 1 оборот на универсала, подаващия винт ще направи 1 оборот. Така ще режеш резба със стъпка 4 мм.

Ако предавателното число на зъбните колела е 4 то за 4 оборота на универсала, подаващия винт ще направи 1 оборот, ножа ще измине 4 мм.
      За 1 оборот на унивесала - винта ще се завърти на 90 градуса - ножа ще мине 1мм . Стъпката ще е 1 мм.

Стъпка на ножа = стъпка на резбата на подаващия винт * предавателното число на зъбните колела на лирата.

Най-често на самите колела има надпис и обикновено съвпада с броя зъби.
      От тези данни можеш да си насмяташ в момента какви стъпки можеш да имаш според наличните колела.
      Последно редактирано от stefsab; 06-10-24, 00:03.

• pgv64
      pgv64 коментира
      Редактиране на коментар
      https://www.facebook.com/groups/6189...0836684926555/ - тук е показан един от начините за корекция на челюстите на универсал когато има биене или не хващат добре по работната си част.

• дядо владо
      дядо владо коментира
      Редактиране на коментар
      Значи се абонирахте за пожизнено лочене на кафе при дядо 😀☕😀

• Пак благодаря, след получените разяснения последва борба да се пробият челюстите, български ли са от преди 9-ти, немски ли са от преди войната незнам, но китайските "кобалтови" свредла се предадоха и търсих български "от старите", първия заход завърши комично ( или конично ) защото ползвах подаването на кръстатия супорт (оказа че има несъостност ) втория си беше с надлъжния ход( дори с наличните само четири зъбни колела на лирата успях да организирам някакъв приемлив самоход ) и сега си имам точност 4 стотни .....цитат по Спарки - достатъчна за практиката

Коментар

• Вземаш стандартно свредло за бетон с твърдосплавна пластина (не с SDS захват) и го заточваш като за пробиване на метал, а не за бетон. И си готов.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Най-близо по начин на заточване са свредлата за фаянс, стъкло т.е. безударните. От този "модел" по-малко ще си стържеш камъка на шмиргела.

Коментар

• Мислех да предложа такива за стъкло, но за по-нежнички и затова ги спестих...
          Те пък стават на хубави фрезери, с профил по желание на клиента.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Аз тука съм "пас , че малко ми говорите на китайски ( заточването на свредла не ми е най- силната страна) но пък може да да ми дойдете на гости да лочим кафе и да показвате "хеви метъл" умения

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X