Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моят CNC Router си търси Прецизно менгеме

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моят CNC Router си търси Прецизно менгеме

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
    Не, то ще стане но няма да е прецизно.

- а какво значи "прецизно" и принципно каква е връзката на прецизното менгеме с въпросното CNC управление ?
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
      Ако беше прочел втори пост отдавна щеше да имаш менгеме.
      Ако е имал зор, вече щеше да има и менгеме. Щом няма...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

targa , прочетох одавна твоите постове, само че бях четири месеца в Париж на командировка и затова още не съм си купил менгемето.Пък реших да се пробвам на този супорт, защото така или иначе само стои в един шкаф и събира прах.Винта е 16мм гайката е доста слаба ще ги сменя и двете.Ще пусна снимки като имам напредък, а до тогава приемам всякакви съвети, ако все пак не се получи в магазина няма да ме върнат .

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          - а какво значи "прецизно" и принципно каква е връзката на прецизното менгеме с въпросното CNC управление ?
          Ето едно прецизно менгеме, ако говорим само за такова в случая. По всички страни е точно до 3 стотни, и все пак това е менгеме.
          Прикачени файлове
          При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

DIMILEV твоето е много хубаво били ми казал какъв е винта ? Ако може да го снимаш отдолу ще съм ти благодарен.И може да ми кажеш, защо мислиш че от супорта няма да се получи прецизно, нали и той се движи без да има луфт?

Коментар

Въпроса не е в луфта на винта!При изработката на менгемето трябва да има прецизност по отношение на геометрията по трите оси и малък луфт на подвижната част, за за може позиционираният детайл ,който ще хванеш в челюстите на менгемето да е ориентиран правилно в пространството спрямо базите. Преработката на твоят супорт може да ти излезе по-скъпа , а и може да не стане точно (майстора да го усере).Затова , колегата DIMILEV ти каза , че е по удачно да си купиш ново . А и те не са някаква страшна сума!Успех ,каквото и да рушиш по въпроса!
              "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
              Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                Леко смесваш нещата . Менгеме играе , ако е разбито . А се разбива както щур кютук , така и прецизна ултрамодерна техника за хилядарка . Въпрос на време и начин на експлоатация , нищо вечно няма .
                А точността на менгемето е друга бира (ако приемем че не е разбито) . Та в този случай , базата пак не е проблем . Има най-различни начини , но не е за един пост писане ...както и подробностите по управлението , разбира се .
                Дет се вика : едно по едно
                Аз разбито декелско менгеме не съм видял . На нашия на над 30 години интензивна работа и не е мръднало . На МСто рьома и гресела са като нови пак след 30 години работа . Ръчката за затягане е с рамо по десетина сантиметра не като на нашите да го налагам с чука .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Заформих идеята, сега да видим колко пари ще иска майстора да го "подравни"
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 1410.jpg
Прегледи:1
Размер:126.4 КБ
ID:5665588Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 1407.jpg
Размер:122.4 КБ
ID:5665589

Коментар

Много ми е интересно за какво ти е било менгеме при шпиндела с който ще работиш.Прецизното менгеме има приложение при обработката на твърд метериал - стомана ,нещо което с този шпиндел не ти е препоръчително ,щото ще са ти много скъпи фрезерите.
                    Всичко иначе можеш да закрепваш, със стъпални призми и притискащи планки или с планки с ексцентрик.
                    Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

Коментар

Вмъквам се набързо в разговора,
                      Интерсува ме, знаете ли на какъв точно принцип стягат този тип менгемета?
                      Т-образен канал и гайка под 45 градуса ли имаме, П-образен и сцепена заклинваща гайка ли, лястовича опашка ли...
                      Струва ми се, че долните отвори в случая не се ползват, а са технологични, за друг, по-сложен, накланящ се модел, в "Полимета".
                      Дадоха ми нещо подобно във вид на заготовка и ми се ще да го завърша и ползвам.
                      Ще съм ви благодарен за съвети.
                      Прикачени файлове

Коментар

Според мен гайката е разпробита напречно и през отвора минава щифт който минава и през някой от тези отвори на основата в зависимост от диапазона който е нужен, така гайката се завърта около щифта при придвижване на подвижната част.

Коментар

По този начин дали ще може да плъзне челюста достатъчно, така че да стегне детайла? От отвр до отвор разстоянието е голямо. Плюс това, отвора за стягащия болт ще трябва да е елипсовиден, особенно в долния си край.
                          Това е бързостягащо менгеме. Според мен, само плъзгаш челюста да опре детайла, и с болта обираш минималния луфт и стягаш.
                          Нещо като принципа на дърводелските стеги.
                          Така се ползват отворите.
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:610023.jpg
Размер:66.2 КБ
ID:5730692
                          Последно редактирано от ctef; 08-10-16, 21:04.

Коментар

Ето тук се вижда кое как що.
                            https://www.youtube.com/watch?v=DAt8Zf--PDM

Има и друг модел, на 2:50 мин. се вижда принципа.
                            https://www.youtube.com/watch?v=X8rsSg0u0u8

Коментар

Ясно, благодаря.
                              Значи оригинално е нещо подобно както аз си го представях, само че мако по-сложно, а човека го преправя така както предположи че е, колегата вчера.
                              И при двете положения, ще трябва да си поиграя, ако искам да стане. По-големите ми шансове са ако го правя с щифт, но тогава няма да е съвсем бързостягащо,както е замислено.

Коментар

При тези менгемета целта е да е прецизно, а не бързо действащо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X